Вівторок, 19.03.2024, 12:27
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » 102 серія "Зваблення Лютфі-Паші, помилка Мустафи"
10:40
102 серія "Зваблення Лютфі-Паші, помилка Мустафи"

102 серія

Повернувшись в Стамбул Хайреддін з радістю сприймає новину про призначення Лютфі на пост Великого візира. Він згадує про листи, в яких Мустафа запитує у батька дозволу на будівництво нових кораблів - в палаці дивуються, адже султан ніяких листів від сина не отримував. Сулейман наказує Балібею розібратися зі зникненням листа. Інші паші теж заступаються за Мустафу. Незважаючи на те, що ситуація з будівництвом кораблів більш-менш вирішилася, султан все злиться на сина за те, що той посмів вийти в море без його дозволу і прийняти там бій з піратами. І Хайреддін, і Лютфі-паша намагаються пом'якшити гнів Сулеймана, всіляко виправдовуючи Мустафу, проте правитель всеодно розгніваний безглуздям свого спадкоємця.

Гюррем продовжує вмовляти дочку погодитися вийти заміж за Рустема, але Міхрімах залишається при своїй думці. Вислухавши настанови матері, дівчина йде в свої покої, де несподівано зустрічає тітку. Шах Султан всіма силами намагається зірвати одруження Рустема на Міхрімах, тому всіляко підтримує племінницю в її небажанні цього шлюбу.

Сюмбюль доповідає Гюррем про те, що Мустафа викликав невдоволення батька - султані належить вирішити, як з максимальною користю розіграти цей козир. Розслідуючи зникнення листів Мустафи, Балібей дізнається, що і листи Гюррем також не доходили до адресата. Однак Лютфі-паша всіма силами намагається зам'яти цю тему, наказуючи цілком зосередитися на розслідуванні зникнення листів спадкоємця.
Тим часом в палац прибуває посол з Венеції, який очікує зустрічі з Великим візиром. Після переговорів дипломат запрошує Малкочоглy в свій палац.
Гюррем зустрічається з Лютфі - у вишуканих виразах вона вітає його з новою посадою, при цьому, не забувши згадати про долю його попередників.
Румеїса не залишає надій спокусити Мустафу, за її спробами пильно спостерігає Махідевран.
Однак жінку куди більше хвилюють відносини Сулеймана з спадкоємцем - вона сильно переживає за сина і бере з поета клятву захищати Мустафу. Самому спадкоємцю вона радить не втрачати зв'язку з батьком, щоб не дозволити ворогам вбити між ними клин.
Гюррем же з удаваною радістю розповідає чоловікові про те, яке захоплення викликала у простого народу новина про перемогу Мустафи над корсиканськими піратами.
Той факт, що Мустафа розгнівав батька, не може не хвилювати його союзників у столиці - Шах Султан, Лютфі і Хусрев разом намагаються знайти вихід з цієї ситуації. Мимохідь Хусрев цікавиться, який стан його дружини і висловлює готовність відвезти її в свій будинок. Залишившись з чоловіком наодинці, Шах жорстко просить його припинити втручання в її відносини з Хатідже.

Сулейман приймає рішення особисто зустрітися з Мустафою в Бурсе і обговорити з ним ситуацію, що склалася. У Манісі дізнаються про те, що Айяз-паша помер і його пост перейшов до Лютфі. Новини про помилування Гюррем дещо затьмарюють радість Махідевран. Мустафа дізнається про рішення батька зустрітися з ним в Бурсі. Махідевран скрізь ввижаються інтриги Гюррем, тому через посланців вона вимагає від Балібея і Лютфі не зводити очей з Мустафи під час його візиту до Бурсу

Тим часом Лютфі пробиває свого протеже Синана на пост головного архітектора при будівництві споруд, що фінансуються фондом Гюррем.

Балібей зустрічається з послом Венеції в його палаці - досвідчений дипломат усіма намагається переманити Малкочоглу на свій бік, проте той залишається непохитним. Однак його впевненість дещо похитнулася, коли він помічає в палаці красиву молоду жінку - цe синьйорина Сільвія, та сама дівчина, що підкорила серце Балібея під час його візиту до Італії. Враження, яке Сільвія справила на Балібея, не міг не помітити посол, і після його відходу він пропонує дівчині постаратися наблизити до себе Малкочоглу, щоб через нього впливати на самого  султана. Молода італійка впевнена, що їй не важко підкорити Балібея. До Рустема приходить послання від Гюррем, в якому султана просить свого вірного друга проявити максимальну обачність, адже посада Верховного візира дісталася їх супротивникам. Рустем попереджає дружину про те, що незабаром їм доведеться розлучитися.

Гюррем зустрічається з молодою дівчиною, Арсен Хатун, якій належить стати служницею в палаці Шах Султан. Вона пропонує їй охмурити і спокусити Великого візира, обіцяючи щедру винагороду. Природно, участь самої Гюррем у цьому заході має залишатися в найсуворішій таємниці.

Хатідже у супроводі дітей і слуг відправляється в палац нового чоловіка. Вона ще не прийшла в себе від образи, яку їй завдала сестра, наполігши на цьому від'їзді. На прощання вона нагадує Шах Султан, про ту долю, що спіткала попередників її чоловіка на посаді Великого візира.

Дізнавшись про те, що султан особисто контролює будівництво, Гюррем зустрічається з чоловіком. Розсипаючись перед Сулейманом в подяках за те, що той не залишає своєю увагою справи її фонду, вона мигцем згадує про ту величезну популярність, якою користується Мустафа в армії. Її зерна падають на родючий грунт - і без цього схвильований Сулейман, тепер ще більше злиться на Мустафу.

Хусрев всіми силами намагається завоювати прихильність дружини і її дітей, але, незважаючи на всі його зусилля, Хатідже залишається холодною з ним, проявляючи лише показну чемність. Вона практично ніяк не реагує на новину про те, що йому потрібно супроводжувати султана в Бурсу.

У супроводі сина Мехмета і численних придворних, Сулейман прибуває в Бурсу. там його вже чекає Мустафа. Батько вельми прохолодно вітає свого спадкоємця. Під час кінної прогулянки з синами, султан розповідає їм історію з минулого їх династії, про те, як один із спадкоємців вбиває свого батька і братів у боротьбі за трон. Мустафа чітко розуміє, що ця історія призначена в першу чергу для нього - він сильно ображений підозрами батька. Поет дає другу пораду не приховувати від батька своїх почуттів і поговорити з ним відверто. Мустафа постує саме таким чином - Він запевняє Сулеймана в тому, що не мав жодних намірів діяти у нього за спиною і просить у нього вибачення, якщо якось його образив. Незважаючи на щирість сина, Сулейман залишається непохитним - він вичитує спадкоємця за гординю і нерозсудливість. Після цього Сулейман демонстративно дарує фамільний перстень Мехмету, висловлюючи побажання, щоб той став гідним продовжувачем династії. Буквально вбитий морально, Мустафа просить у батька дозволу покинути його і повернутися в Манісу. практично не глянувши на свого спадкоємця, султан одним кивком відпускає його. На побаченні з італійською красунею Балібей зауважує, що за ними стежать. З'ясовується, що за ними Арсен Хатун приходить в султанський палац, де доповідає про те, як просувається її справу за зваблення Лютфі. Її візит не залишається непоміченим - Мерджі суворо допитує про її цілі візиту в гарем, проте вона виправдовується завданням, яке їй нібито дала Шах.

В черговий раз знехтуваний Шах, Лютфі застає в своїх покоях Арсен, яка чекає його в спокусливій позі. Але візир проявляє рідкісну стійкість і проганяє її геть. Про цей інцидент негайно стає відомо Шах, яка без сумніву бачить у цьому руку Гюррем.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 23011 | Додав: Роксолана | Теги: 102 серия, 102 серія, 3 сезон | Рейтинг: 4.0/21