Четвер, 18.04.2024, 20:29
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » 103 серія "Поява Сулеймана-Паші"
10:49
103 серія "Поява Сулеймана-Паші"

103 серія

Повернувшись в Манісу, Мустафа, який ще не оправився від шоку, розповідає матері про те, з яким холодом його прийняв батько. Юнак зізнається, що всерйоз наляканий реакцією батька. Махідевран в черговий раз закликає його бути максимально обережним, адже вони позбулися могутніх заступників в особі Ібрагіма і матері Сулеймана і тепер можуть розраховувати тільки на власні сили.

Повернувшись до палацу, Сулейман зустрічається з дружиною і каже їй про те, що залагодив всі розбіжності з Мустафою і більше не тримає на нього зла. Гюррем не залишається нічого іншого, окрім як нещиро порадіти примиренню чоловіка з сином.

За наказом Міхрімах до неї приводять італійку. Майже збожеволівши від ревнощів, дівчина вимагає від Сільвії негайно покинути столицю. Молода служниця не залишає своїх намірів спокусити Лютфі - всіма правдами і неправдами вона намагається частіше потрапляти йому на очі.

Гюррем остаточно виходить з себе від впертості Міхрімах в питанні шлюбу з Рустемом. Вона вирішує покласти край надіям дочки на взаємність Малкочоглу. З цією метою вона викликає Балібея до себе в покої і в черговий раз прямо запитує його про почуття до Міхрімах. Той знову заявляє, що Міхрімах для нього завжди залишатиметься маленькою дівчинкою. Свідком цієї розмови стає Міхрімах - з її очей ніби падає пелена, всі надії на щастя разом з Балібеєм руйнуються в одну мить. Увечері вона заявляє батькам про те, що згодна вийти заміж за Рустема.

Під час урочистого обіду султан повідомляє своїм близьким про прийдешній шлюб Міхрімах і Рустема. У провінції цю звістку отримує Рустем. Перед його очима проноситься все його життя - дитинство в глухій хорватської провінції, рішення виїхати в Стамбул, його "кар'єрне" зростання в столиці. У нього залишилася остання перешкода на шляху до шлюбу з Міхрімах - Ніґяр. Викликавши дружину, він повідомляє їй про те, що його одруження на Міхрімах стає реальністю і, згідно ісламської традиції, розлучається з дружиною, триразово повторивши фразу «Розлучаюсь».

У Стамбул приїжджає намісник Єгипту, Сулейман-паша. На базарі ловлять маленького злодюжку, натовп вимагає розправи над хлопчиком, однак проповідник Машук перешкоджає цьому. Султан збирає Диван, на якому обговорюють заходи, вжиті для боротьби з чумою. Всі сходяться на думці, що ці заходи дають результат, однак проблеми ще залишаються. Лютфі-Паша повідомляє султанові, що Машук ослухався його наказу і знову читає свої проповіді в Стамбулі.

Гюррем дізнається, що донька і далі злиться, однак султана повна рішучості зіграти весілля Міхрімах і Рустема. Хатідже говорить сестрі, що цей шлюб знищить всі плоди їхньої боротьби з Гюррем - Рустем стане повноправним членом Дивану і зробить все, щоб змістити Лютфі з поста Великого візира і зайняти його місце. Єдиний вихід з цієї ситуації - це фізично ліквідувати Рустема.

Матракчі звинувачує свого друга Балі Бея в тому, що він фактично підштовхнув Міхрімах до рішення вийти заміж за Рустема. Той виправдовується, що рішення про цей шлюб було прийнято самою Гюррем, а якщо та чогось хоче, то неодмінно цього домагається. Міхрімах розуміє, що зробила страшну помилку, погодившись на шлюб з Рустемом, і тому просить брата Мехмета допомогти їй уникнути весілля. Але юнак заявляє, що не в силах їй допомогти - султан вже офіційно оголосив про майбутнє весілля, а значить назад дороги немає.

Під час чергової проповіді міська варта ув'язнює Машука, де його відвідує суддя Ебу і нагадує про те, що султан зберіг йому життя за тієї умови, що він більше ніколи не з'явиться в Стамбулі, однак він не послухався і тепер повинен нарікати на себе.

У Манісу приходить новина про майбутнє весілля Рустема і Міхрімах. Мустафа, як і Махідевран, сильно засмучені цією звісткою - позиції Гюррем посилюються. Ніхто не сумнівається, що цей шлюб повністю є проектом Гюррем, метою якого є посилення позицій її протеже Рустема. Мустафа вважає, що таким чином султана сподівається змістити Лютфі, однак Махідевран говорить синові, що зміщення Лютфі - це всього лише засіб, а кінцева її мета - це вбивство його, Мустафи. Проте, Махідевран вважає занадто радикальними плани з ліквідації Рустема і пропонує просто скомпрометувати його в очах Сулеймана. Ці пропозиції вона викладає у своєму листі Шах Султан.

У Стамбулі Шах доводить до відома чоловіка, сестри і Гюльфем послання від Хатідже. Лютфі досить самовпевнений - він вважає, що займаючи пост Великого візира, він легко впорається з Рустемом, навіть якщо той стане повноправним членом Дивану.

Гюррем вислуховує доповідь про хід будівництва її комплексу, коли в її покої приходить Міхрімах. Донька погарячкувала зі шлюбом і благає матір скасувати це рішення, адже воно зробило її глибоко нещасною. Однак Гюррем переконує Міхрімах в тому, що від цього шлюбу залежить майбутнє всієї сім'ї і їй потрібно поступитися особистими інтересами заради загального блага. До того ж, султана впевнена, що з часом Міхрімах знайде щастя разом з Рустемом.

Намагаючись якомога болючіше зачепити колишнього чоловіка, Ніґяр говорить, що той, звичайно, може одружитися на Міхрімах, але от завоювати її любов - ніколи, адже та по вуха закохана в Малкочоглу. У люті Рустем накидається на Ніґяр і мало не вбиває її, лише втручання оточуючих рятує життя жінки.

Сулейман дізнається від Лютфі, що за деякою інформацією Рустем приховує страшний факт свого життя, а саме, що він прокажений. Стурбований цими чутками, султан поспішає поділитися з дружиною, однак та спокійно відповідає, що це всього лише брудні плітки і не варто звертати на них увагу. Однак Сулейман не розділяє її впевненості - він налягає на Гюррем з докорами, що та недостатньо турбується про долю їх дочки і, що потрібно перевіряти будь-які, нехай навіть найбезглуздіші чутки, якщо на кону стоїть життя і здоров'я Міхрімах.

Хатідже помічає, як її чоловік жартує з її дітьми і негайно наказує їм розійтися по своїх кімнатах. Вона заявляє Хусреву, що йому у її дітей є батько - Ібрагім? Хусрев відповідає, що всього лише намагається налагодити нормальне сімейне життя.

Шах розмовляє з султаном - вона радить братові негайно повідомити Міхрімах про нововиявлені обставини життя Рустема. Тим часом Гюльфем говорить про проказу Рустема Міхрімах. Стурбований султан приймає рішення тимчасово призупинити рішення про шлюб дочки і ретельно розслідувати чутки про здоров'я Рустема. Гюррем радить віддати наказ палацовому лікарю провести повне медичне обстеження Рустема, щоб зняти всі підозри.

За наказом Міхрімах за Балібеєм продовжують пильно стежити.. Він все більше і більше часу проводить з італійкою, про що тут же доповідають Міхрімах. Тим часом сама Сільвія скаржиться коханому на знатну туркеню, яка їй погрожувала.

Мехмет отримує від батька радісну звістку - після того, як Міхрімах вийде заміж, він отримає пост губернатора в одній з провінцій. Міхрімах розповідає Сулейману про контакти Малкочоглу з венеціанкою. Султан негайно наказує покликати Балі Бея і вичитує його за зв'язок з представницею ворожого табору, після чого наказує порвати з нею. На виході з покоїв повелителя до Малкочоглу підходить Міхрімах і з неприхованим сарказмом просить його побажати Сільвії від її імені щасливої дороги. Малкочоглу говорить Сільвії про те, що прийдешня ніч стане останньою, яку їм судилося провести разом - завтра їй наказано відплисти до Венеції. Дівчина готова прийняти іслам, аби бути з ним разом, однак Малкочоглу наполягає.

Арсен пускає в хід всі свої чари, щоб затягнути Лютфі до себе в ліжко. Шах повідомляє чоловікові, що Гюррем практично зірвала їх план, відправивши палацового лікаря для обстеження Рустема.

Однак на щастя у Шах є план, як усе виправити. Тим часом, Лютфі нарешті знаходить спосіб позбутися Арсен - під час обіду він перекидає на себе келих з питвом і, звинувативши дівчину в нерозторопніості, проганяє її геть зі свого палацу. Гюррем розповідає Шах про інтрижку, що нібито мала місце між її чоловіком та Арсен. Шах не поспішає вірити словам Гюррем, проте Мерджан-Ага підтверджує цей контакт.

На суді над Машуком виступають свідки, які доводять до суду численні єресі проповідника. Взявши до уваги всі свідчення, суд оголошує Машука єретиком і засуджує до смерті. Однак навіть після цього Машук продовжує упиратися - він кричить, що є великим мислителем, так як тільки йому відкрився прихований сенс Священного Корану. Проповідник заявляє, що людина є вищим божеством і тому саме поняття гріха - це абсурд. Він оголошує себе і своїх послідовників мучениками за справжню віру.

Шах залякує палацового лікаря натяками на те, щоб той визнав Рустема хворим.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 26002 | Додав: Аня | Теги: 3 сезон, 103 серия, 9 сентября, 103 серія | Рейтинг: 3.9/36