П`ятниця, 29.03.2024, 14:49
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » 106 серія "Смерть Нігяр, крах Лютфі-Паші"
10:57
106 серія "Смерть Нігяр, крах Лютфі-Паші"

106 серія

Прислуга відриває Рустема від сну і розповідає, що один з охоронців знайдений мертвим. Hезабаром виявлено зникненя дитини. Міхрімах не тямить себе від страху і відчаю. Сулейман і Гюррем намагаються всіляко підбадьорити її. Під час обшуку кімнати Айше знаходиться прикраса, що належить Ніґяр.

Султан наказує наближеним за будь-яку ціну відшукати дитину, а викрадача вбити. Тим часом Ніґяр обманом потрапляє на рибальський човен, який перевозить її на нший берег. Рустем розуміє, що його дочка була викрадена Ніґяр. У супроводі Балібея, Матрахчі і великого числа солдатів, він йде по сліду викрадачки. Не в силах стримувати свій страх, Міхрімах втрачає свідомість.

Гюррем вривається до палацу Лютфі-паші і Шах Султан, підозрюючи, що за викраденням стоять саме вони, вона накидається на них із звинуваченнями і вимагає негайно видати їй Ніґяр. Природно, ті все заперечують і вимагають від Гюррем покинути їхній будинок.

Рустем наздоганяє Ніґяр. У відчаї та кидається до краю обриву і погрожує вбити себе разом з дівчинкою. Матрахчі переконує збожеволілу жінку повернути невинну дитини і, віддавши Айше йому в руки, Ніґяр кидається вниз.

Сулейман вручає онучку Міхрімах, та - переповнена щастям. У столиці всі тільки й обговорюють загибель Ніґяр. Гюррем, природно, заявляє, що та поплатилася за свої гріхи. Вона намагається переконати чоловіка, що Ніґяр діяла не сама, а за чиєюсь наводкою, натякаючи на причетність Шах Султан і Хатідже. Ці слова не залишаються без уваги - Сулейман доручає Матрахчі це перевірити.

Мустафа перебуває в депресії - йому здається, що батько збайдужів до нього і більше не сприймає його, як свого спадкоємця. Ташлиджали намагається переконати його у зворотному, резонно вказуючи на те, що під управлінням Мустафи знаходиться провінція, якою за традицією володіє саме спадкоємець османського престолу. У Стамбулі інші сини Сулеймана теж готуються роз'їхатися по своїх провінціях, а Джихангір, який ще занадто юний для цього, одночасно і заздрить братам, і сумує, передбачаючи тривалу розлуку.

Переговори з послами європейських держав заходять у глухий кут, і Великий Візир проганяє дипломатів геть. Помітивши це, Рустем зав'язує з ними бесіду - іноземці намагаються заручитися його підтримкою, однак він заявляє, що це не в його силах і допомогти їм може крім Лютфі-паші, тільки спадкоємець Мустафа.

Лютфі-паша розгортає широку кампанію по боротьбі з борделями і розпустою. Під час облави на один з борделів, там затримують Ахмеда Челебі, сина судді Ебу. Лютфі-паша пропонує Ебу забрати сина і самостійно покарати того, однак той, втомившись від витівок свого нащадка, наполягає, щоб все було зроблено за законом. У підсумку Ахмед отримує сотню ударів і, скиглячи, приповзає додому.

Рустем через своїх агентів пускає чутки, що у Лютфі проблеми із жінками, через те він мститься повіям. Мустафа активно готується виступити в похід проти австрійців. Сулейман покваплює сина, нагадуючи йому про союзницькі зобов'язання, що пов'язують османів з королевою Ізабеллою. За порадою Рустема делегація австрійських послів направляється до Мустафи з проханням про перемир'я, проте той відмовляється з ними розмовляти і проганяє, заявляючи, що питанню війни і миру знаходяться виключно в компетенції султана. Однак маховик змови вже запущений - Рустем доповідає Сулейману про зустріч Мустафи з іноземними дипломатами. Природно, ця новина призводить султана в негодування. Дізнавшись про це, Лютфі-паша в люті накидається на Рустема з кулаками, уникнути бійки допомагає лише втручання Барбароси. На вулицях Великий Візир то тут, то там чує брудні плітки про себе - не в силах більше стримувати свого гніву він б'є одного з пліткарів. Лютфі намагається пояснити натовпу, що ним керує лише бажання відновити в місті моральність. Хтось кричить, що серед повій є не тільки невірні, але й одна мусульманка. Не в силах повірити в таке неподобство, Великий Візир наказує показати йому цю нечестивицю.

Сулейман перебуває в пригніченому стані. Гюррем помічає це і питає чоловіка про його печалі, припускаючи, що провиною всьому - неналежна поведінка спадкоємця Мустафи. Султан просить у дружини поради, щодо того, що робити з спадкоємцем. Тим часом Рустем затіває нову інтригу - викликавши одного зі своїх агентів, він наказує йому переодягнутися в дервіша. Лжепророк заявляє, що Сулейману потрібно пролити власну кров, інакше проллється кров усіх його улюблених. Це пророцтво приводить султана в шок.

Перед Лютфі постає мусульманка, викрита в заняттях проституцією. Візир намагається присоромити її, а потім наказує варті доставити її до судді Ебу, щоб той вирішив її долю. Та звинувачує його в жононенависництві, тому що він сам ніколи не був ніким коханим. У гніві Лютфі втрачає над собою контроль і наказує негайно покарати нещасну, випаливши розпеченим залізом їй "місце гріха". Про звірячу розправу доповідають Шах Султан. У гніві і шоці від жорстокості чоловіка вона накидається на нього з докорами, однак той заявляє, що займає вищий державний пост імперії і не зобов'язаний звітувати чи виправдовуватися перед жінкою, нехай навіть вона і його дружина, і сестра султана. Не в силах більше терпіти, Шах розлучається з ним. Лютфі накидається на неї з кулаками, проте прислуга зупиняє його і виводить з палацу. Його помічає проїжджаючий повз Сулейман і вирішує зайти до сестри. Шах розповідає йому про те, що зробив Лютфі і про своє бажання розлучитися. Султан наказує негайно заарештувати Лютфі і позбавляє його всіх титулів. У результаті Лютфі кличе до себе Хусрева і благає того вберегти Мустафу від гніву Сулеймана, викликаного інтригами Гюррем і Рустема.

Хатідже в шоці від того, що черговий чоловік Династії виявляється в немилості - це просто якесь прокляття - спочатку чоловік Бейхан, потім Ібрагім, а тепер і Лютфі. Гюльфем намагається підбадьорити подругу, переконуючи її, що тепер її чоловік Хусрев є першим кандидатом на пост Великого Візира. Однак Хатідже не вірить в такий результат - занадто добре вона знає Гюррем і розуміє, що та не упустить такої нагоди зробити Великим Візиром свою людину. Султан не в силах зрозуміти, що за прокляття обрушилося на нього - розчарування за розчаруванням. З тугою дивлячись на Балібея, він вголос мріє, щоб всі його близькі були так же віддані йому. Вночі він прокидається від кошмару - у сні він бачив Мустафу, що стоїть з кинджалом у крові над бездиханними тілами інших його дітей.

"Що діється з людьми навколо мене, Малкочоглу? Що таке діється з моїми пашами, сестрами, жінками, дітьми? Їх уразила гординя, вони ненавидять одне одного і заздрять! Що ж стало причиною ненависті? Що? Може я? Може через мене вони такі?" - Сулейман.

Есмахан просить мати пробачити батька. Заради дочки Шах просить Сулатана не вбивати Лютфі. Викликавши до себе Лютфі, Сулейман, ледве стримуючи гнів, заявляє, що на прохання сестри замінює смертну кару висилкою зі столиці в Дідімотіху. Лютфі байдуже приймає свою долю.

Султан розмовляє з Рустемом про Мустафу. Той розповідає, що достеменно невідомо про що спадкоємець говорив з австрійцями, проте той факт, що Мустафа користується величезною популярністю в армії, сумніву не підлягає. До того ж від Маніси до Стамбула всього півдня шляху, так що...

Зіткнувшись з Гюррем, Шах говорить суперниці, що гра ще не закінчилася і їй не варто святкувати перемогу завчасно. Однак та лише відмахується від неї.

Сулейман збирає Диван, на якому, до загального здивування, оголошує про своє рішення призначити на пост Великого Візира Сулеймана-пашу. Залишившись наодинці з новоспеченим візиром, султан оголошує, що його першим завданням на новій посаді є вирішення проблеми з спадкоємцем Мустафою.

Мустафа отримує від Хайреддіна терміновий виклик до батька в Стамбул. У цей час перед очима Сулеймана постають картини з дитинства його спадкоємця, але його роздуми перериваються появою молодшого сина, Джихангіра, який поспішає поділитися батьком радістю від приїзду старшого брата. Від очей хлопчика не сховати той сумний стан, в якому перебуває великий султан.

Шах Султан розмовляє з Хатідже - сестри обговорюють раптовий візит Мустафи до столиці і намагаються зрозуміти, з чим він пов'язаний. Їх розмова припиняється з появою Махідевран. Мустафа поспішає на прийом до батька. Зустрівшись з Рустемом, спадкоємець лише холодно кивнув, всім своїм виглядом висловлюючи йому своє презирство. Махідевран стривожена раптовим викликом сина до столиці і, беручи до уваги сильний вплив Гюррем, приймає рішення супроводжувати його в Стамбул.

Лютфі-паша залишає місто, його супроводжує донька. Тим часом Сюмбюль стрімголов мчить до Гюррем, щоб повідомити їй про приїзд Мустафи. Сулейман суворо вичитує сина за неприпустимі зустрічі з послами, попереджаючи, що чаша його терпіння переповнена і скоро він буде не в змозі і далі терпіти його поведінку. Мустафа лише слухняно вислуховує докори батька, проте, коли той наказує йому покинути Манісу і переїхати в Амасію, самовладання покидає юнака, і він починає сперечатися з батьком. Присутні при цьому Балібей, Матрахчі і Хайреддін розуміють, що спадкоємець став жертвою інтриг Гюррем і Рустема, однак не можуть нічого вдіяти.

Махідевран зустрічає сина, який з гіркотою повідомляє їй, що їм потрібно переїжджати з Маніси в Амасію. Чудово розуміючи, хто стоїть за цим, розгнівана Махідевран відправляється прямо до покоїв Гюррем. Однак та відмовляється до неї вийти і Махідевран не залишається нічого іншого, окрім як передати свої погрози через євнуха.

106 серія завершился візитом Мустафи до Хатідже.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 31571 | Додав: Роксолана | Теги: 12 сентября, 3 сезон, 106 серия, 106 серія | Рейтинг: 4.2/38