П`ятниця, 19.04.2024, 17:41
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 133 серія (24 серія 4 сезону) "Смертельний лист"
08:05
133 серія (24 серія 4 сезону) "Смертельний лист"

133 серія

Мустафа з Ташлиджали так захопилися полюванням, що загубили Мехмета. Мустафа знаходить його по пояс в болоті. Він поліз за ним, але теж стряг. Ташлиджали з вартою знайшли їх і дістали з трясовини. 

Султану передали лист від Тахмаспа:

"Ваша Високосте шехзаде султан Мустафа!

Спершу хочу відзначити, на скільки ощасливив мене Ваш лист. Я теж отримав звістку, що султан Сулейман хан готується ще раз вирушити в похід на наші землі. А за цих умов ми не можемо відмовлятися від руки допомоги, яку ви простягнули. Я йтиму з Вами до кінця в цім правильнім бою. Скинути султана Сулеймана з трону - моє найбільше бажання, так само, як і Ваше. Але я не поділяю Вашої думки вислати султана Сулеймана у Дідімотіху. Доки султан Сулейман живий, він становитиме для нас загрозу. Ви можете довіряти моїй дружбі, Ваша Високосте шехзаде Мустафа. Я погоджуся надати Вам підтримку, про яку Ви просите, і від усієї душі молю Аллаха, щоб удача була на Вашому боці."

"У серці переможеного живе лише одне - помста"

"Як настає час, молодий лев вбиває старого. Влада так знаходить порядок" - Баязид ІІ.

"Доки землю зрошуватимуть сльози, доки небо займатиметься вогнем моїх зітхань і стогонів, горітиме. О винагородо за достойне життя, спокійна смерте! Як ти від мене далеко! Невже моє життя, що в кожному закутку, в кожній безвиході руйнувалося зрадою, і кінець свій знайде у зраді? Невже мій власний син вирішуватиме мою долю так само, як було вирішено долю мого пращура султана Баязида хана?

О частино душі моєї! Коли ти став зрадником? А ставши ним, коли простягнув руку ворогу? Якої темної ночі ти чекаєш, щоб встромити кинжал у мою спину?

Вчора, опівночі, з мого дому вирвалася хвиля, спінилася, і раптом краса Юсуфа впала в колодязь. Потік, що йшов від щоки Юсуфа, забрав мої посіви і поніс. Із серця піднявся вогняний вдих. І солома мого терпіння зайнялася і згоріла."

В цей час сталося сонячне затемнення.

Міхрімах повідомляє Джихангіра про листування Мустафи і Тахмаспа. Джихангір обурений: "Якщо проллється кров, ми всі в ній захлинемось". Він намагається переконати батька, що це підстава.

Поки Мустафа готується до обрізання сина, йому повідомляють страшну новину.

Султан радиться з кадієм: "Кажуть, Володарю, що Аллах діє сніг в залежності від гори. І Ви, султан трьох частину світу, як величезна гора, міцно стоїте на ногах. Як існують ваші літо і весна, так само існуватимуть і ваші зима зі снігом, звісно.

Володарю, я знайшов рішення по питанню, щодо якого Ви поцікавилися моєю думкою. Я молюся Всевишньому, щоб завдяки цьому рішенню, яке знайшов Ваш раб Ебусууд, Ваша ніч стала днем, а зима обернулася весною.

Питання: колись у Стамбулі жив один звичайний торговець. Коли йому знадобилося вирушити у довгу подорож, свою родину і управління всіма справами він передав найулюбленішому сину. Бо він повністю довіряв його відданості. Але щойно батько поїхав, цей син вирішив знищити родину, яку довірив йому батько, майно забрати собі, і, якщо можливо, то і батька вбити. Що за шаріатом потрібно зробити з сином, який пішов на таку зраду? - цього зрадника, який накинув оком на батьківське майно і товар, на його силу і міць; який насмілився піти на жорстокість проти його родини, дружини і дітей; для порядку в світі належить вбити."

Володар викликає Мустафу у військовий табір в Коньї. Всі радять Мустафі не їхати, проте той непохитний, бо вони з батьком дали одне одному слово. Атмаджа і Ташлиджали потай вирішують влаштувати бунт, щоб урятувати Мустафу, навіть проти його волі. Баязид тим часом призначений намісником і прибув у столицю. Селіма султан бере у похід.

Джихангір шантажує Гюррем: або вона врятує Мустафу, або Джихангір піде у похід. Султана не ведеться. Джихангір вирішує іти в табір до Мустафи і рятувати його.

Протягом серії у Сулеймана йдуть спогади дитинства Мустафи. 133 завершується останньою ніччю перед виходом.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 18622 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 3.0/2