Четвер, 18.04.2024, 23:27
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 139 серія (30 серія 4 сезону) "Перетасування"
09:05
139 серія (30 серія 4 сезону) "Перетасування"

139 серія

Гюррем читає мораль Селіму, вимагає від того мовчати. "Замість того, щоб вийти до мене, як чоловік, він інтригує за спиною, як жінка. Він завжди так робив" - Баязид. У них знову починається бійка. Баязид наказує Селіму покинути палац. Селім вимагає від валіде підтримки. Гюррем вимагає миру. Селім це розцінив як відмову. Селім іде до Ахмета і дає тому згоду на співпрацю. Ахмет готує бунт для Баязида. Хуріджихан і Фатма опиняються по різні сторони барикад.

Гюррем викликає Нурбану. Заявляє тій, що Нурбану сама себе перевершила. "Якщо ще раз, якщо ти хоча б наважишся розсварити моїх шехзаде між собою, я вкину тебе з каменем на шиї в мішок і власноруч утоплю в Босфорі. Зрозуміла?". Нурбану падає на коліна, просить підтримки для Селіма.

Рустем зустрівся з Гюррем, питає, Баязид чи Селім? На що та відповіла: "Ніколи не робитиму вибір між дітьми". Після цього Рустем зустрівся з  Баязидом, поскаржився на Атмаджу, проситься бути поруч з Баязидом на шляху до престолу, розказав про коаліцію Ахмета-Селіма. Тим часом Атмаджа іде до Баязида йому служити, як велів Мустафа.

Газенфер намагається вгамувати пристрасті Нурбану, щоб не лізла на рожон з Гюррем. Тим часом Нурбану викликала Фатма. Фатма і Нурбану домовилися про співпрацю. Хатун заявила Газенферу, що той закоханий у Нурбану, і щоб припиняв з цим.

Гюльфем пояснює Хуріджихан, що Фатмі потрібно лише позбутися Гюррем з Рустемом: "Пора змиритися з тим, що династію Османів продовжить один з синів Гюррем. І краще, щоб це був шехзаде Баязид, бо покійний шехзаде Мустафа його дуже любив. І він твій чоловік. Тобі варто завоювати прихильність Гюррем султан". "Я пам'ятаю твого покійного батька. Він діяв тільки в своїх інтересах, а не чужих".

Баязид переодягненим прогулювався серед люду. До нього підійшов Атмаджа і розповів про наказ Мустафи. Атмаджа дав клятву Баязиду. А першим наказом Баязида стає: не чіпати Рустема. Атмаджа погодився. А Баязид пообіцяв у разі приходу до влади віддати йому Рустема.

Гюррем просить Селіма поїхати. Вона приголомшена - її вороги тішаться, її власні сини стали ворогами один одному... Селім збирається чекати повернення володаря.

Ахмет фінансує бунт за рахунок "відкатів" з податків Єгипту.

Сулейман повернувся в палац. "Час не лікує всього, не загоює всіх ран. Невпинно минає час, і роки течуть, мов пісок, а моя рана все більше кривавить і болить, як першого дня".

"Чи я той колишній Сулейман? Чи був я таким, як повертаюся, поховавши синів?". "Я знаю: ліків від цього немає. Я знаю, що там, де раніше у мене було серце, тепер чорний камінь. Там більше немає місця ні радості, ні коханню". "На моєму серці лежить важкий тягар. Його пронизують гострі кинжали, які ніколи не зможу витягнути. І отруйні стріли, які щодня безжально впиватимуться все глибше і глибше. А мої тіло й душа палатимуть у пекельному полум'ї совісті. Побачивши квітучі сади, я згадуватиму осінь, шукатиму правду і ховатимуся. Дивлячись на життя, згадуватиму смерть, і те, що будь-яка краса має свій кінець".

"Як через одну лише квітку всихає цілий трояндовий сад, як він втрачає свої пахощі. Так і ми переживаємо зиму кохання, яке раніше дарувало нам весну, у якому ми забувалися, а влітку пожинали плоди".

Ахмет пояснює султану, що Баязид не хоче розганяти бунт, бо там прихильники Мустафи. На що Сулейман наказує негайно розігнати бунт. Селім не наважився розповісти батьку про шлюб Баязида. Це не сподобалося Ахмету і Мехмету. Проте Хуріджихан сама пішла до володаря, та султан і так звідкись давно уже все знає! Баязид хоче для народу зайняти місце Мустафи. Гюррем вичитує Селіма, що той і радий невдачам Баязида.

Міхрімах вмовляє батька повернути Рустема, проте той все що з міг з себе видавити - не стратити Рустема.

Атмаджа вийшов на слід лже-Мустафи, хоче зустрітися. Той відмовився. Проте Баязиду вдається вмовити їх посередника вивести на лже-Мустафу і його вбивають. А натовп сам розбігся. В кінці 139 серії Баязид повернувся в палац і дізнався, що Мехмет взяв його людей розганяти бунт.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

118

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 20745 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.2/5