Четвер, 28.03.2024, 18:09
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 140 серія (31 серія 4 сезону) "Вибір зроблено"
07:54
140 серія (31 серія 4 сезону) "Вибір зроблено"

140 серія

Ахмет-паша доповідає султану про придушення бунту і багато чого неприємного говорить про Баязида. Володар викликає Баязида в столицю, він підозрює його у зраді. Лже-Мустафу спіймали, його допитує Сулейман і наказує негайно привселюдно відрубати тому голову. Гюррем і Міхрімах споряджають Рустема привезти Баязида, бо той не збирається повертатися, хоче спочатку довести свою невинуватість. Крім того, він боїться, що його стратять. Атмаджа переконує Баязида їхати. Прибувши до Баязида, Рустем наткнувся на Атмаджу - зцепилися, як пси. Проте Баязид їх розборонив і заставив миритися. Баязид таки прибув у столицю, Гюррем просить того вибачитися перед султаном.

Сулейман зустрівся з Ях'я-ефенді, якого колись називав братом. Тепер брат відцурався Сулеймана. Ях'я просить, щоб султан дав спокій Махідевран.

"Гюррем, негайно йди у свої покої і ніколи більше не приходь, якщо я не покличу." - Сулейман.

"Убивати важко лише вперше, далі людина звикає.  Вагання перед вбивством поступаються байдужості." - Ахмет-паша.

Сулейман провів сувору бесіду з Баязидом і викликав до себе Селіма. В присутності обох сказав: "Я багато років стежив за вами в інтересах майбутнього династії. Думав, хто стане гідним престолу - уже знаю. З волі Всевишнього після себе на престолі я б хотів бачити шехзаде Селіма. Хай це знають усі, а надто ти, Баязиде".

Баязид потай зустрівся з Атмаджею і Рустемом. Баязид прямо заявляє, що йде проти султана Сулеймана. Ці двоє його підтримали.

"Володарю, я пишу Вам цього листа вільною від усіх титулів, що Ви мені дали. Джерелом моєї зухвалості, бунту і суму стало моє материнське серце, яке страждає, бо новина, яку я почула сьогодні, дуже засмутила мене і глибоко поранила. Як я дізналася, ви прийняли рішення щодо шехзаде Селіма і навіть оголосили його спадкоємцем престолу. Спершу я не хотіла в це вірити, бо подумлаа, що падишах усього світу султан Сулейман хан не зробить такої помилки, не зможе її зробити. Та, коли усвідомила правду, то зазнала розчарування. Ви зробили помилку, Володарю. І Селім і Баязид - ваші сини, ваші два леви - частинки вашої душі і крові. Обрати одного з них означає відмовитися від другого. І шехзаде, від якого Ви відмовилися заздритиме обраному і зненавидить його.

Згадайте Каїна та Авеля, володарю - двох братів, які приносили жертву Всевишньому. Жертва одного була прийнята, іншого - ні. Саме ця заздрість підштовхнула Каїна до братовбивства. Як вогонь пожирає дрова, так і заздрість пожирає доброту. І потім в руках лишається купка попелу.

Ви - правитель світу. Ваша сила і влада - безмежні. Але, як Ви знаєте, у звичаях Османів спадковість престолу відсутня. Лише Всевишній вирішує, хто зійде на трон. Цей ваш вчинок тільки розпалить розбрат між Селімом і Баязидом. Я ні на мить не робитиму такого вибору. І Баязид і Селім - частинки моєї душі. Їх я народила, я виростила, і виховала я. Як мати я ніколи не оберу одного і не відвернуся від іншого. Я бажаю, щоб Ви як батько вчинили так само!". Сулейман спалив лист.

Рустем доповідає Гюррем, що золото для бунтівників надходило з палацу. А це не могло бути без участі Ахмета і Селіма. Гюррем і Міхрімах не хочуть у це вірити. Але Гюррем іде до Селіма і запитує про цю зраду. Той усе заперечує, і Гюррем вірить. Мехмет доповідає султану, що гроші на бунт виділяла Махідевран, а не Баязид. Володар наказує позбавити Махідевран усього майна, крім її палацу в Бурсі.

Гюррем дізналася про візит Селіма до Ахмета, вона йде на розбірки до того: "Останній візир, який мені таке казав, тепер навіть могили не має." Втручається Фатма і прямо каже, що Селім посилав гроші і влаштував пастку Баязиду. Гюррем іде: "Присягаюся вам, ви заплатите за це. А надто ти, Ахмет-паша!". Фатмі то добре, а Ахмет боїться за своє життя. Гюррем іде вичитувати Селіма. "Страх за власне життя пересилює братерські почуття". Селім вичитує Ахмета.

Баязид веде розслідування, намагається вивести Селіма на чисту воду. Ахмет почав замітати сліди. Рустем перевіряє фінансову звітність.

В кінці 140 серії Гюррем зцепилася з Фатмою, яка влаштувала святкування на честь призначення Селіма престолонаслідником: "Готуй поховальне вбрання, султано. Скоро ти знову станеш вдовою". Фатмі, здається, не звикати.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

118

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 21216 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 3.7/6