П`ятниця, 19.04.2024, 17:32
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 143 серія (34 серія 4 сезону) "Хвороба Міхрімах"
08:18
143 серія (34 серія 4 сезону) "Хвороба Міхрімах"

143 серія

На запитання, чи Гюррем причетна до вбивства Мустафи, та з'їхала від прямої відповіді фразами "хліб, який ми їмо, вода, яку п'ємо", але натякнула, що всі у палаці не безгрішні. Дільшах топила Нурбану, топила, але так і не втопила. Її врятував Газенфер, який звідкись нагодився. Проте йому не можна входити в хамам, тому він має бути покараним. Фахріє не упускає такої можливості, але Нурбану намагається врятувати свого вірного агу і пропонує своєму закоханому голубчику стати євнухом заради неї, щоб залишитися в палаці. Той погоджується.

"Відправ звістку Гюррем-султан. Якщо вона хоче воювати, я готова" - Нурбану до Фахріє. Нурбану всіляко використовує замах на себе, щоб налаштувати Селіма проти Гюррем.

Фатма на місце Фахріє головною скарбничею гарему хоче призначити Мелек. Гюррем, не маючи інших кандидатур негайно пропонує Гюльфем. З цього приводу Фатма і Гюрем зчепилися, зокрема про кінець кохання, на що остання відповіла: "Хочеш побачити кохання, що скінчилося, відвідай могилу свого чоловіка Ахмета-паші. Впевнена, що він там перевертається, бо замість жити і любити він став жертвою твоїх інтриг".

Міхрімах прокинулася з ранами на тілі. Гаремні лікарі нічого не можуть вдіяти. Мехмет радить іспанського полоненого лікаря Педро. Ревнивий Рустем не підпускає того до жінки. Гюррем іде до своєї давньої ворожки, яка вже не встає з ліжка, щоб та допомогла Міхрімах. Фатма, скориставшись виходом Гюррем в люди, наймає заколотників, щоб її вбити. Вони оточують будинок ворожки. Ворожка каже, що Гюррем сьогодні виживе. А також, що один шехзаде вб'є іншого за наказом султана Сулеймана. Гюррем, не зважаючи на заколотників, виходить на вулицю. Народ розступається. Усі застигли, мов зачаровані. Сулейману повідомляють про замах і той мчить її врятувати. Саме коли один із заколотників піднімає на неї камінь, прибуває султан і вбиває того. Все це відбувається без слів. Гюррем сідає в свою карету і від'їжджає.

"- Ті нечистиві ще не зрозуміли. Моє ім'я - Гюррем-султан. І їхня зброя проти мене безсила. Їхні мечі не ріжуть мене, а вогонь не палить.

- Хі. Я свідок султано! Той, хто підніме на Вас руку, перетвориться на камінь! Їй Богу на камінь!" - Сюмбюль.

"Хіба ж винен син у том, що довіряє батькові?" - Баязид про те, чи зайшов би у шатро, як Мустафа. "Якщо лев бореться за своє шехзаде. Він не дивиться на те, хто перед ним. Навіть свого сина вважатиме ворогом. І намагатиметься будь-що знищити його." - Атмаджа.

Дафне написала Баязиду записку "Що робити тому, хто кохає?". Баязид: "Сказати про це". Та: "А якщо боюся?". Врешті він з нею переспав. Вночі дівчина прокинулася і почала щось шукати в кімнаті. Знайшла лист до Міхрімах, в якому той просить 500 тисяч ахче. Дівчина відправляє Нурбану звіт - вона уже в ліжку шехзаде і про позику Міхрімах. Нурбану хоче запобігти цьому.

Ебусууд-ефенді виносить рішення, що кава несе негативний вплив на суспільство і Сулейман вирішує закрити усі кав'ярні. В кінці 143 серії Гюльфем повідомляє Гюррем, що замах на неї - справа рук Фатми.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

129

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 19969 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.3/3