Четвер, 25.04.2024, 07:36
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 144 серія (35 серія 4 сезону) "Синьйора Грація Мендес"
07:45
144 серія (35 серія 4 сезону) "Синьйора Грація Мендес"

144 серія

На караван, що віз Баязиду золото, напали. Баязид, Атмаджа, Хусеїн вирушають на пошуки грабіжників. І знаходять банду. Ті здають Селіма. Служниця Фатми Мелек зізналася у причетності султани до замаху. Хоча жодних доказів, крім слів Мелек немає, Фатма нічого не заперечує, хамить султану і проклинає Гюррем. Султан пояснює тій, що Гюррем - віддана, єдина, хто не мріяла його підсидіти на престолі. Сулейман проганяє сестру. На шляху Гюррем в палаці тепер нікого немає. Десь там лише Нурбану, якій треба зламати крила. 

Султан наказує прийняти венеціанку Грацію Мендес, яка шукає притулку. Крім того, він дізнався, що Рустем не допустив лікаря Педро до дочки, і наказав привести. Рустем, ревнивий дурачок, всіляко викручується, щоб не підпускати Педро до Міхрімах - то каже, щоб оглядали його лікарки, а тому лише розказували, то ховає султану під тюль, то зав'язує лікарю очі, то забороняє тому власноруч її змазувати. Султані покращало від іспанських мазей.

"Роками я вважав тебе братом з одної плоті, одної крові, але брат братові не зробить такого - не крутитиме за спиною, не накине оком на майно, не звернеться до розбійників, коли треба забруднити руки. Якщо я тебе братом назову, то як мені називати Мустафу і Джихангіра? Ти порвав нитку братерства, Селіме. Відтепер ти мені не брат. Око за око. Кров за кров." - цей лист та голову розбійника у скрині з-під золота Баязид відправив Селіму. Селім панікує, звинувачує у всьому Нурбану, а та продовжує: "Забери в Баязида життя, поки він не забрав твоє" - один наказ Дафне.

Султан сам поїхав в Едірне. "Коли я зіштовхнулася зі смертю, коли володар нагодився тоді і поглянув на мене, я побачила гори з криги, які не можна ні обійти ні розтопити. Тепер настала безкінечена зима для нас обох" - Гюррем. Там він прийняв синьйору Грацію Мендес. Гюррем вирішує, що їй теж треба там бути, і їде без попередження.

"О герою, не шукай відмовок про долю, не перекладай провину на інших. Побач провину, роззирнися, знайди її навколо себе. Твої страждання не від твоєї тіні. Що ти зробив, що не побачив, як їй повернутись до тебе? Що ти посіяв, що не пожав посіяного? Усі твої вчинки народжуються з твоєї душі і твого тіла. Як твої діти, вони потім приходять і хапають тебе за поділ." - Румі устами Гюррем.

Гюррем сниться пекло. До неї самовільно приходить її ворожка, каже, щоб розтлумачити цей сон. "Якщо загинете ви, загине цілий світ" - Гюррем приснився кінець світу.

Лала листом доповідає Гюррем про голову аги з тим підтекстом, що ситуація виходить з-під контролю, ворожнеча між шехзаде набирає обертів.

Нурбану підливає Селіму у вино отруту. При Селіму вона заставляє скуштувати вино наложницю, і та помирає. Цим Нурбану намагається підбурити Селіма до дій. І їй таки вдається - Селім наважується віддати наказ Дафне убити Баязида. Тим часом Дафне розповідає закоханому у неї Баязиду, що насправді її звати Луїза, вона з Венеції, а також про існування сестри Анни. На ранок Селім передумав "Баязид - мій брат, і хай там що я його не вбиватиму". Але механізм уже запущено...

Поки Рустема не було, султана викликала до себе Педро і дозволила йому сповна себе змазати. 144 серія серія завершилася тим, що Рустем про це дізнався.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 21793 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 4.4/11