Четвер, 28.03.2024, 09:13
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 145 серія (36 серія 4 сезон) "Отруєння Баязида і початок війни"
14:38
145 серія (36 серія 4 сезон) "Отруєння Баязида і початок війни"

145 серія

Педро пережив появу Рустема. Проте вночі султану знову обсипало і вона викликала лікаря. Здається, султані подобається змазування зони декольте;) І вони вже мали от-от поцілуватися, як вона прокинулася! Рустем питає: жахи приснилися? (дурачок). А Міхрімах, виявляється, тепер чимось мажеться навмисне, щоб рани з'являлися! 

Гюррем, дізнавшись про напружену ситуацію між братами, покидає Едірне і їде до Селіма. У султани все частіше виникають проблеми зі спиною чи шиєю. Згодом на шиї у неї знаходять черяк (пухлину). Лікарка встановлює, що султана безнадійно хвора, каже про це лише Сюмбюлю.

Дафне отруїла Баязида. Атмаджа щось запідозрив і прибіг до шехзаде. Дафне навтьоки, але її спіймали. Лікар встановив, якою отрутою отруїли чоловіка, тому знайли протиотруту. Баязиду сниться, що його обіймає Селім і вставляє ніж у спину. Атмаджа швидко встановлює, що замовником вбивства є Нурбану. Він уже хотів перерізати горло дівчині, як та каже, що вагітна. Атмаджа згадує ситуацію з Міхрінісою. Баязид іде до Дафне, хатун усе розповідає про сестричку, натякає на братерські (сестринські) почуття.

Баязид вирішує йти війною проти Селіма, про це він повідомляє султана. Шехзаде з військом ось уже прийшов в Манісу. Нурбану вмовляє Селіма тікати. Селім ховатися не поспішає, відправляє лалу на переговори. Від Баязида переговорником виступає Атмаджа. Поки ті говорили, Селім виходить з замку назустріч Баязиду. Баязид нагадує Селіму усі його гріхи: підтримку лже-Мустафи, розбійний напад і отруєння, про яке Селім дізнається. Натомість Селім теж звинувачує його в отруєнні, як йому здалося. Чоловіки вступають у двобій. В цей час прибуває Гюррем-султан. Брати зупиняються. Вона починає їх вичитувати, як тут їй стає зле. Вона лежить у лікарні, по черзі розмовляє з синами. Селім, вичитавши уже Нурбану, матері все заперечує. Та розуміє, що той бреше, дивлячись прямісінько у вічі. Гюррем намагається помирити братів і вичитує Локмана і Фахріє за те, що не впорались. Локман послав звістку Мехмету, щоб той перехопив листа Баязида Сулейману. Лала, єдиний хто хоч щось робив для примирення братів, повідомляє султані, що всьому виною Нурбану.

Гюррем викликає Нурбану, і невідомо, щоб зробила з нею султана, але Селім її вчасно забрав. Каже, що вона захищала дітей, і кому б як не Гюррем про це знати.

Тим часом Карл V, який правив 40 років - на чотири роки більше Сулеймана, передав престол сину. Султану дуже цікавий цей момент.

145 серія закінчується тим, що Селім намагається завербувати лалу Мустафу.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

129

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 19109 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 3.3/9