Четвер, 18.04.2024, 17:56
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 147 серія (38 серія 4 сезону) "Хвороба Гюррем"
08:53
147 серія (38 серія 4 сезону) "Хвороба Гюррем"

147 серія

Баязиду прийшов лист віл лали, у якому той повідомляє буцімто перехопив лист Селіма Володарю. Міхрімах приходить на корабель. Приходить попрощатися. Її доля - бути султаною. Педро готовий прийняти іслам, але вона не погоджується і уходить. Махмуд помітив втечу султани, і ось Рустем уже в порту. Махмуд приставив ножа до горла Педро. Султана переконує свого ревнивця, що Педро відїжджає.

"Відпливай, Педро, у далекі моря, туди, де твій, у той райський куточок на самому краю світу і візьми частинку мене. Мона хоч так душа звільниться".

У відповідь на провокацію Селіма Баязид віддправляє тому жіночу сукню і вимагає першого числа зустрітися в чесному бою один на один. Лала радить переслати цю скриню султану, але Селім готовий битися.

"Шехзаде Селім, язик не повертається назвати тебе братом. На жаль, це так. Забувши про свої гріхи, ти наважився поскаржитися володарю. Якщо ти і далі плестимеш інтриги, як брехлива баба, то мій подарунок тобі сподобається. Якщо ж у тобі ще залишилася хоч крапля мужності, в перший день наступного місяця приїзди в Сімав у повному озброєнні. Вирішимо наше питання по чоловічому, сам на сам. Якщо ж не стане духу, то носи на здоров'я!".

"Невже твоє волосся ввібрало запах бурштину? Це волосся, ці локони, ці пасми. Мої думки пахнуть твоїм волоссям. Який чудовий запах, який аромат, яка краса. Хвилі гарячих сліз переповнюють мої очі. Це море, ця річка, цей струмочок. Мухібі раптово знову закохався. Яке кохання, яке горе, яка удача." - Сулейман до Гюррем.

Про стан Гюррем уже знають майже всі. Гюррем передає гарем Гюльфем, а сама з султаном їде в Бурсу на мінеральні води, мають допомогти, бо інших ліків медицина не дає. Гюльфем каже, що не тримає на ту ні зла, ні образ. У Бурсі султан звісно ж наткнувся на Махідевран, та сама добудувала тюрбе Мустафи.

"Тебе сюди смерть покликала, совість, яку ти закопав у землю. З роками дізнають всі, що батько вбив свого рідного сина. Заради чого? Заради влади? А що ж таке ця влада? - Багатство, земля, панування над життями людськими? - Чи варте воно того? Було справді варто вбивати свого власного сина заради цього тлінного світу?! Наше сонце сіло, і майбутнє огорнула темрява. І в цьому винен ти! Ти! Подивися на тюрбе - саме тут поховане майбутнє династії Османів. В холодній темній труні лежить твій син, твоя дитина. Твій син Мустафа, якого ти вбив... Молися, Сулеймане, проси прощення. Бо простити тобі може лише Аллах." - Махідевран.

Гюррем завітала до Махідевран:

"- Як і всі матері, які втратили своїх дітей, я ношу пекло в серці. Хто зрозуміє тебе краще за мене, а мене - за тебе? Якщо я відповідальна за смерть Мустафи, то хто відповідальний за смерть Мехмета і Джихангіра? Якщо це втамує наш біль, то вбиймо одна одну! Дуже скоро я воззєднаюсь з Джихангіром і Мехметом. Знаю, що не маю на це права, але я хочу піти, звівши всі рахунки. Махідевран, я прийшла сюди просити пробачення. Я пробачаю тобі, пробачаю усе, за всі свої свої гріхи ти відповіси перед Всевишнім. А ти? Ти зможеш мені пробачити?

- Пробачаю, Гюррем. Пробачаю. Я не тримаю на тебе зла. За всі свої гріхи, Гюррем, ти відповідатимеш перед Всевишнім. Бережи тебе Аллах!"

"О сину! У моєму горлі горить твоє полумя. Я не можу нікому розповісти, як воно обпікає, бо мої вуста запечатані сотнями печатей. Це полумя палає в мені так яскраво, що один лише його язик здатен проковтнути цілий світ. Але я не журюся, що зникне цей світ, бо в мені їх сховано тисячі.

О сину! Хай з моїх очей течуть водопадами сльози! Тепер мені нікуди сховати голову. Я щодня пю власну кров і їм власне горе. Усю мою їжу готує мені моя душа.

О Всесвіте! Хай зламається твоє колесо життя і спустіє небосхил, бо ти спалив мене до тла! Мій важкий тягар тобі не під силу витримати, бо ще у світ не приходила журба, якою живу я.

О, Мухібі! До самої смерті не знайдеш ти зцілення, хоч би й лив ти цілі ріки гірких сліз."

Баязиду доводиться допустити Дафне до Айше.

Рустем цілується з Мендес.

Двобій Баязида з Селімом відбувся. Баязид поклав брата на лопатки, але не вбив, сказав, наступного разу.

147 серія завершилася розповіддю Гюррем про Фенікса.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 25063 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.8/8