Четвер, 18.04.2024, 13:39
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 123 серія (14 серія 4 сезону)
19:36
123 серія (14 серія 4 сезону)

123 серія

Баязид наказує Лалі-Азі припинити листуватися з Валіде. Нурбану принесла коханому вина, а той жорстко відреагував - заборонив возити алкоголь в палац!

Фатьма і Джихангір обговорили питання листів Мустафи. Джихангір поцікавився у Гюррем, та розповіла. Джихангір пішов захищати брата до батька. "Одного дня я помру. Але коли він настане, я хочу, щоб на трон зійшов не найкраще підготовлений, а найблагородніший з моїх синів." - Сулейман.

"Падишаху душі моєї! Усіх своїх ворогів я поставила на коліна. Забута всіма я гнила в ямі, але постала з попелу щоб ще раз побачити вас. Заради вас я пішла на смерть і повернулася. Хай я стану вашою тінню, сталлю, якої ви торкаєтесь, камінням, яким ступає ваша нога. Ідіть, проходьте по мені. Як хочте, киньте мене у полум'я, замкніть у темниці, поховайте під землею, але не відвертайтеся від мене. Якщо в іншому світі я поєднаюся з вами, то я сама, з власної волі, вип'ю смертельну отруту!
Серце моє! Падишаху душі моєї! Бути тут так близько до Вас і тужити, бачити ваше лице і не бути разом - гірше за смерть!"
- черговий лист Гюррем.

Сулейман наказав пошити Мустафі розкішний каптан - досить символічна подія. По дорозі Махмуд-ага поливає каптан отрутою. Мустафа уже був готовий одягнути каптан, але Махідевран його зупиняє. Каптан одягає кур'єр і помирає.

"Не хочу думати, що ти сам обрав для себе таке величання, бо в тебе достатньо досвіду, до яких небезпечних наслідків це може призвести. Стеж за поведінкою і манерами тих, хто тебе оточує. У Любові й поваги має бути певна межа. Якщо станеться інакше і цю межу буде перейдено, ці пусті слова породять у людині непотрібну зухвалість. Ніколи не забувай, що я довіряю тобі і маю для тебе окреме місце у своєму серці. Як слід засвой прочитане і не звертай з праведного шляху, бо лише цей шлях виведе тебе до праведного світу." - лист Сулеймана, який супроводжувався каптан.

"Готуйся, Ташлиджали. Ми йдемо в столицю" - Мустафа готовий воювати. Джихангір намається повідомити брата про підставу через Атманжу, але той недоїхав. Атманжу бере в полон Махмуд і допитує про покровителів. Про наступ Мустафи Сулейману повідомляє Рустем. Сулейман зупинити Мустафу відправляє 5 000 яничар на чолі з Ферхатом-агою. Але Ферхат-ага переходить на сторону Мустафи.

"Наче ми уві сні, і лише вони двоє не сплять. Наче ми не знаємо, як пахнуть троянди, а вони знають. Ми в цьому світі сліпі і темні, а вони живуть в обіймах сонця.
О, ми! Котрі не відчували цього вогню. Кохання завжди було для нас самотністю, болем і печаллю. А вони знайшли одне одного, як Адам і Єва, як земля і насіння. Вони знайшли одне одного до створення світу і познайомилися на цій землі. А ми споконвіку шукаємо свої загублені пари. Нам лишається тільки заздрити."
- голос Ібрагіма.

Рустем ревнує Міхрімах до Соколу, який мав необережність з нею поговорити.

"Гюррем, я не пробачив тобі. Ти більше не можеш жити тут. Я відсилаю тебе до Баязида". Гюррем їде з Фахріє. Оточення Баязида переполохане. Вирішують поки мовчати про шлюб, якого ще не було. Гюррем не розповідає причину свого візиту.

"О, Аллах, збережи нас! Не виводь нас із сином одне проти одного. Не наражай його на меч мого гніву. Якщо це неможливо, і ти випробовуватимеш мене зрадою сина, не скупися на милосердя в моїй душі." - Сулейман.

Мустафа підійшов під браму палацу. Вийшов Рустем, пропонує усім здатися. Мустафа вимагає розмови з Володарем. Володар запрошує. Мустафа каже "Вбийте, дивлячись у вічі". Мустафа розповідає про отруний каптан, але те, що він прийшов із військом його не виправдовує. Поки Мустафу відпустили, а військо повернулося в казарми. Ферхата-агу викликали на допит до Сулеймана. Той пояснив усе тим, що хотів помирити сина з батьком. Джихангір з Мустафою кумекають, як побороти Рустема.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

113

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 18896 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.7/7