Субота, 20.04.2024, 06:45
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 127 серія (18 серія 4 сезону) "Фатма+Елькас"
18:39
127 серія (18 серія 4 сезону) "Фатма+Елькас"

127 серія

Поки Фатма і Елькас влаштували таємне побачення, служниця Міхірімах доповідай їй, що простежила за Фатьмою і знає про них з Елькасом. Міхрімах вирішує почекати, поки кохання Фатми розростетться, "так розростеться, що серце розірве, коли я його відберу".
Сулейман опритомнів. У нього якісь почервоніння на спині. Султан приховує хворобу від своїх жінок.
"Колись зовсім цього не очікуючи, я дізнаюся всю правду, будучи на вершині задумленої гори, на яку ще ніхто не сходив; будучи на вершині світу. будучи його єдиним володарем і повелителем.
Як промінь сонця, що падає на лід, моє цілковите незнання засліпить мене, а потім нагадає і прошепоче на вухо: можеш скільки хочеш думати, що ти вищий за всіх, ти однаково залишаєшся слабкою людиною. Колись у тебе вселилася душа і дала життя, та будь-якої миті вона може його забрати." 
- голос Ібрагіма.
Селім прибув у столицю, обіцяє не підвести батька. Нурбану приміряє султанські покої. Джихангір не дуже радий бачити брата: "Як же тобі все-таки щастить, Селіме. Отримуєш усе, чого не заслужив. Спершу - санжак Сарухан, тепер намісництво. Те, що ти став намісником, нічого не змінює. Трон, який тобі сьогодні передали, завтра дістанеться достойному. І це будеш точно не ти". Селім у відповідь теж образив брата його нікчемністю. Після цього Джихангір проситься у похід з володарем:
"У дитинстві я думав, що виросту, і все владнається - я буду таким, як мої мої брати. Та цього не сталось. Я ріс, і тягар мій на спині - теж, став ще важчим. Іноді нести його так важко! А надто в цьому палаці. Володарю, я зна, що ніколи не стану таким, як брати, але хоч раз хочу відчути себе на їхньому місці, побути шехзаде".
А також Джихангір висловолюється Гюррем:
"Ви думаєте лише про себе, Валіде. І Міхрімах і я проживаємо життя, яке обрали для нас Ви. А чого ми хочемо? Що робить нас щасливими? - Вам байдуже. Не знаю, як Міхрімах, але я більше не буду цього терпіти. А тепер з вашого дозволу мені треба в хамам".
До Мустафи прибуває Джафер-ага, який повідомляє, що Елькас зрадив свою сім'ю і може зрадити Османів. Джафер сподівається, що Мустафа посприяє відмові від походу на Персію. Мустафа наказує слідкувати за ним. І стеження дає результат - Атмаджа виявляє зраду. Мустафа пише листа Сулейману:
"Я розчарував Вас, володарю. Я визнаю свою провину. Додав до своїх помилок ще одну. Похитнув Вашу довіру до себе. Моя совість дуже не спокійна. Моє єдине бажання - припасти до Вашого подолу і просити прощення. Як зустріну Вас, коли Ви рушите в похід."
У Рустема і Міхірмах виникла невеличка перепалка:
"Я ні в кого не проситиму дозволу, щоб побачити дочку. Міхрімах, за кілька місяців я вирушу в похід. Довгий час ти не бачитимеш мене, але якщо з дозволу Аллаха, я повернуся, ти знаєш: ти розлучишся зі мною. А що далі, Міхрімах? - про це ти подумала? Я продовжу свій шлях як великий візир держави, а ти лишишся сама. Але за традиціями тебе якнайшвидше видадуть заміж за одного з пашів або беїв, тобто - за нелюба".
Баязид у листі відповів Мустафі, що він не зраджував, а решта деталей - при зустрічі. Махідевран пропонує здати Баязида і Хуріджихан. Хуріджихан просить вибачення у Баязида, каже, що вона не мала іншого виходу, що боролася за кохання.
Міхірмах надсилає на місце зустріч Фатми і Елькаса свідків. Гюррем не надто рада такому вчинку, бо це псує честь династії. "Не стрибай вище своєї голови, бо я так колись тебе покараю, що запамёятаєш надовго." І тут порішати приходить Рустем (без відома Гюррем). Після цього Фатма повідомляє Сулеймана, що Елькас хоче нікях. Рустем пояснюється Гюррем, що Елькасу для цього прийдеться змінити релігію. А у Рустема, очевидно є інша вигода - помста Міхрімах і Гюррем.
Соколу радить султану спочатку зробити заручини, а весілля - після походу.
Атамджа встановив, що на Сулеймана готується замах у Персії, повідомляє про це Пірі-реїса, вважає, що негайно треба повідомити володаря. Але Пірі-реїс вважає, що долю не змінити.
Сюмбюль завітав у палац. Зі свою кавою. Євнух береться розрулити проблеми з Джихангіром. Гюррем відправляє сину наложницю з обов'язковою умовою задовольнити його. Вона облажалася, Джихангіру сниться, що вона з нього сміється.
127 серія завершилася розмовою Гюррем і Сулеймана про похід і про Джихангіра.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

118

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 16724 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 4.2/5