П`ятниця, 29.03.2024, 07:21
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 1 сезон » 19 серія 1 сезону "Ібрагім в Єгипті"
09:28
19 серія 1 сезону "Ібрагім в Єгипті"

Приходить Сулейман привітати сестру, бачить Хюррем і Левка. Вона каже, що Левко розповідав їй про свої малюнки, султан нічого не запідозрив.

Гюльшах душить Нігяр. В цей час заходить Махідевран, і Гюльшах відпускає Нігяр. Махідевран починає її душити, і говорить, що про неї ніхто й не згадає, так як в гаремі є вбивця, і може навіть на Хюррем будуть думати, звинувачує її в тому, що вона перекинулася на бік Хюррем, і пропонує її життя взамін інформації, про кожному її кроці їй. Нігяр-калфа перелякана, і тільки й може, що кивати головою.

Султан з Мустафою на терасі. За сином приходить мати. У цей час на нижній терасі біля Хюррем, Нігяр збирається розповісти про напад на неї, і бачить Махідевран. Вона мовчить.

Ібрагім на шляху до Єгипту. В дорозі йому приходить лист від його повіреного Мехмет-бея. Він пише, що не став чекати прибуття Ібрагіма і вирішив проблему самостійно. Коротше, пособників Ахмет-паші вирізав, йому зніс голову з плечей і повісив на міських воротах Каїра. Тепер Ібрагім вже їде не придушувати повстання, а влаштовувати життя у знову наверненій Османській провінції. Ібрагім відразу пише звіт Султану: "Повелителю! Засвідчую Вам свою повагу! Маю щастя повідомити добрі новини. Під час перебування на Родосі я отримав лист Кадизаде-Мехмет-бея: зрадники Ахмета-пашу і його поплічників стратили, повтсання в Єгипті придушено. Я в морі, підпливаю до Каїра. Наша єдина мета - утвердити Вашу волю та забезпечити порядок". І дуже зворушливий лист для Хатідже: "Султано! Пишу Вам з посеред синього моря, охопленого нескінченною тишею. Іноді раптом над головою з'являється птах. Ми так далеко одне від одного, що ті птахи, що сюди долітають, здаються мені Вашими посланцями. Цікаво, куди вони летять? Чи є серед них сімурк, чи фенікс, який стирає крила у пошуках безсмертя? Чи й вони за морем любові потраплять у пустелю розлуки. Я теж у тузі за Вами б'ю крилами смутку. Як мені хочеться припасти обличчям до Ваших крил, що тримають мене у полоні ніжності. І, обернувшись феніксом, спочити на Ваших грудях, слухаючи кожен удар Вашого серця до останнього свого подиху. Ваш єдиний поцілунок відродив би мене до життя. Ми б довели, що наше кохання - безсмертне! Хочу сп'яніти від запаху Вашої шкіри і не прокидатися, доки наше дитя не покличе нас із колиски".

Матракчі у палаці розповідає про свою любов до Садики. Левко говорить, що робота закінчується, і він збирається виїжджати до Криму. Але Матракчі його відмовляє. Вікторія шукає компромат на Хюррем у Левка, але її застає Левко і вона йде з порожніми руками.

Хюррем сидить з Мехметом, той проситься до Мустафи. Приходить Гюльніхаль і повідомляє новини, і про те, що султан їде на полювання в Едірне на кілька днів з Мустафою, і бере з собою і його матір. Та в гніві. Але поводиться розумно. Сулейман приходить до неї, і вона пестячи до нього, просить взяти на полювання і Мехмета, тому що брати дуже дружні. Ну, і її, як матір. Спочатку Сулейман говорить, що рано, але потім отримавши гарні новини від Ібрагіма, передумує.

Валіде приносить Махідевран подарунки, щоб загладити провину, за апартаменти, і та повідомляє, що вони їдуть на полювання.

Нігяр сниться поцілунок з Ібрагімом. У Гюррем помирають пташечки. Ібрагім у Єгипті гарно почувається на троні страченого Ахмеда-паші.

Нігяр калфі тим часом сниться пристрасний поцілунок з Ібрагімом. Вона бачить, що кімната його відкрита, дивиться і бачить це. Відкидає від себе всі думки про Ібрагіма, як дурості.

Вранці Хюррем знаходить своїх канарок мертвими і кричить, прибігає султан і стража, слідом діти. Хатідже їде до себе, валіде відправляє з нею Гульфем, і дає завдання Шакер-аги дати їй солодощі на дорогу.

Султан заспокоює Хюррем, і обіцяє їй подарувати інших канарок. Мустафа проситься додому до матері. Султан пропонує виїхати дітям з Хюррем, а сам залишиться ще на кілька днів. Хюррем йому говорить, що смерть пташок до нещастя, щось повинно трапитися. Все почалося з обручки, а тепер пташки.

Тим часом у Стамбулі яничари користуються нагодою, поки немає ні Сулеймана, ні Ібрагіма, і піднімають повстання. Головний писар дає завдання Мустафі-главі яничар почати повстання з палацу візіряю Так само вони вирішують нікого з царської сім'ї не щадити.

Левко йде в порт шукати корабель в Крим, щоб виїхати, як і просила Хюррем. Махідевран сидить у валіде і скаржиться, що скучила за сина і, що його довірили Хюррем.Дайе приходить і повідомляє, що Хатідже дісталася до будинку, а й що з нею хоче поговорити Аяз-паша. Махідевран припускає погане. Валіде просить її заткнутися.

На базарі почався погром яничарами. Матракчі наздоганяє Лео, і намагається вмовити залишитися. Зачувши про повстання, він біжить рятувати Садиков, Левко з ним. Валіде чекає Аяз-пашу, той доповідає про повстання яничар, і що вони разграблять всі палаци. Вона вимагає послати гінця до султана. Той вже послав. Вона кричить, щоб їй привезли дочку.

Хатідже з Гюльфем розмовляють і раптом бачать пожежу в місті. Гюльфем пропонує зайти в будинок, що це поганий знак. Хатідже кричить Садиков закрити всі двері. Вдаються Матракчі і Лео. Яничари нападають на палац султана. Ахмед-паша закриває ворота і обороняється.

Сюмбюль вривається до валіде, і повідомляє, що яничари біля воріт і просить сховатися в підвалі, та кричить, що Хатідже в біді. Дайе просить її успокоітьс, я і зайнятися гаремом. Вони всі спускаються в підвал. Карета з Хюррем і дітьми їде до палацу, але її зустрічають слуги і повідомляють про повстання, і що дорога перекрита, і просять поїхати в палац Ібрагіма. Вони повертають і мчать туди. Султану приносять звістку про повстання. Він їде в місто. Хюррем приїхала до Хатідже, і вони збираються сховатися в будинку. Їх зустрічає Матракчі і Лео. Хюррем запитує Левко, чому він не поїхав. Він пояснює причину. В цей час до палацу підтягуються яничари з факелами для підпалу палацу на чолі з Мустафою-головним воєначальником.

Яничари повстали, розгромили місто, ідуть на султанський палац, в якому зараз лише жінки. Ті спускаються в підвал. Хатідже падає зі сходів без свідомомсті. Сулейману на полюванні повідомляють про заколот, та чи встигне він повернутися? Цим закінчується 19 серія.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

"Величне століття. Роксолана" - найдорожчий проект в історії турецького телебачення серіал "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Категорія: 1 сезон | Переглядів: 9767 | Додав: Roksolana | Теги: 1 сезон | Рейтинг: 2.0/5