П`ятниця, 29.03.2024, 01:02
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 128 (19 серія 4 сезону) "Анна Ягелонка"
20:24
128 (19 серія 4 сезону) "Анна Ягелонка"

128 серія

Міхрімах викликала до себе Махмуда і наказала тому, щоб Елькас з походу не повернувся.
Сулейман зайшов до Джихангіра. Син каже, що передумав іти у похід, з нього там користі не буде. Але батько вирішує взяти, бо той розумний.
У Баязида з Хуріджихан нічого не ясно, шехзаде хоче в поході розказати батьку про нікях. Рустем радить тому цього не робити, адже ставки у Гюррем на Баязида.
Мустафа прибув до володаря, каже, що до Міхрініси у нього великі почуття. Сулейман його вичитав: «Мої діти вважають мою любов слабкістю» і попередив, що наступна помилка буде останньою.
Баязид має розмову з Мутсафою про зраду, йому складно пояснити ситуацію, що склалася: «З одного боку стоїть валіде, а з іншого Хуріджихан. На котру з них сердитися, на котру сваритися, для котрої зачинити своє серце? – не знаю! А найгірше – я не впевнений, чи є в мене сили це зробити».
Селім і Нурбану муркаються у покоях султана. Нурбану учить коханого життю: «У Венеції є така приказка: «Чоловік посідає престол, а править жінка». Селім подарував Гюррем корону з Венеції. Селім прямо каже матері, що найдорожчий для неї Баязид, каже, що він (Селім) буде набагато покірніший валіде, ніж Баязид. 
Атмаджа привів до Мустафи хлопчика Юсуфа, представив його як сина друга, на що Мустафа: «Свого сина ти не повернеш, але Юсуф може замінити його тобі».
«Кожній дитині потрібен батько, бо, якщо хоч раз розквітне батьківська й синівська любов, то вже ніколи не зникне, до смерті житиме в серці.» - Атмаджа.
Баязид пропонує батьку супроводжувати Елькаса, щоб той не зрадив. Але Сулейман дуже безпечний, каже що Елькас зацікавлений і троні і майже зять.
Пірі-реїс викликав Явуза для підготовки Мустафи на трон. Для цього їм треба позбутися Гюррем.
«Важко описати, що я відчуваю далеко від Вас. Я в самому пеклі, де змії зі скорпіонами пожирають мою плоть. Усе більше почуваюся, як на чужині. Усе ближче підходжу до рідного дому. З кожним днем я все краще розумію, що моїм домом є Ваше серце. Палко у Вас закоханий, Елькас Мірза». Фатма сміється з Міхірімах, що та розлучиться, а вона одружиться.
Атмаджа розповідає Мустафі про замах на Сулеймана, який готується, щоб той визначався, що з цим робити. Мустафа тут же мчиться рятувати володаря. І прибуває акурат в момент нападу на Сулеймана людей Елькаса. Сулейман допитує Мустафу, йому не сподобалося, що повідомили Мустафу, а не його. При допиті одного з нападників з’ясувалося, що повідомили Мустафу, бо той був проти походу на Персію, а Рустем додав, що Тахмасп мріяв посадити Мустафу на трон. Елькас просить вибачення у Сулеймана, що вірні йому люди виявилися зрадниками. Султан його вичитує.
Баязид тет-а-тет спілкується з Мустафою, каже, що у випадку смерті султана яничари посадять на престол Мустафу. А Баязид обіцяє бути вірним йому. Мустафа каже: «Будемо правити світом разом». У зв’язку з погіршенням стану здоров’я Джихангіра, повелитель наказує йому повертатися, а супроводжуватиме його Мустафа.
Гюррем приймає польську принцесу Анну Ягелонку. Принцеса просить продовольчої допомоги. Султана обіцяє допомогти. Гюльфем каже, що та перевищує свої повноваження, на що Гюррем «Життя непередбачуване. Колись я була селянкою, що жила під їхньою владою. Для них я була такою ж мізерною, як зернятко пшениці. Але зараз, щоб їх урятувати, досить мізерної частки моєї могутності». Селім теж учить матір субординації. Тут же приходить Фатма поскаржитися Селіму на свавілля Гюррем, але Селім сказав, як відрубав: «Слово валіде – моє слово. Вона прийняла правильне рішення. Ми ніколи не відмовляємо нужденним».
Сюмбюль відкрив свою кав’ярню «Сюмбюль-хану». Перші відвідувачі не оцінили.
Принцеса починає загравати до Селіма, кличе його в хамам, але весь запал їй збиває Нурбану: «Хамами у нас гарні, але підлога слизька. Дивіться не впадіть».
«Вони знають, що вино – моє слабке місце, але вони не знають, що є моєю силою. Не бачать, який я перед тобою беззахисний. Якби побачили, то знищили б.» - Селім до коханої.
В кінці 128 серії Афіфе отримує лист від Локмана, в якому той повідомляє про поганий стан здоров’я володаря.

 

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

118

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 17145 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.0/6