Середа, 24.04.2024, 11:57
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 1 сезон » 20 серія 1 сезону "Повстання яничар"
19:11
20 серія 1 сезону "Повстання яничар"

Султанська сім'я переховується у підвалах палацу. Хатідже прийшла в себе, дитину врятувати не вдалося. Постраждав художник. Султан викликає на переговори агу яничар Мустафу. Ті вимагають звільнення Ібрагіма-паші і почати похід. На що султан: "Присягаюся Аллахом, творцем неба і землі, ніколи більше, ніколи, моя сім'я не зазнає такого приниження. А хто таки на це відважиться..." і відрубав тому голову "...той заплатить життям". Далі відрубали голови ще кільком очільникам заколоту.

"Моя воля: я наказую підняти платню усім яничарам на 200 тис. золотом, усі спалені квартали відновити, купцям відшкодувати збитки".

"Великий візире Ібрагім-паша! Ти зробив добру, хай і в тебе все буде добре. Вітаю зі змінами, які ти запровадив на південному кордоні у важливому для нас Єгипті. Я ціную те, як ти зміцнюєш велич Високої Порти, але час уже повертатися. У столиці є невідкладні справи. Призначай намісникі ві повертайся." - Сулейман викликає Ібрагіма.

Султан з Хюррем приходять в садок. Левко просить після закінчення портрета виїхати в Крим, але султан не дозволяє, він говорить, що бере його придворним художником, і просить почати малювати. Хюррем з жахом слухає всю розмову.

Хатідже зустрічає Ібрагіма, і розповідає про зустріч Матракчі з Садикою. Приходить Сюмбюль і сварить Нігяр за те, що вона стирчить в саду. Та відповідає, що її попросила Хюррем. Султан кличе Сюмбуля і запитує його, де Ібрагім, той відповідає, що він поїхав додому.

Султан встає і каже Левку, що йому набридло, і він їде до Ібрагіма, і запрошує з собою Хюррем. Але та під виглядом зайнятості дітьми, відмовляється і запрошує його на вечерю. Султан іде.

Нігяр говорить Хюррем, що Левко дивився тільки на неї, і намалював її портрет і носить із собой. Нігяр здивована її криком. Хюррем репетує, що вона належить тільки Султану.

Ібрагім розповідає Султану про Грітті. Султан наказує наблизити Грітті до двору. Натідже предає пропозицію йому повечеряти, і залишитися на ніч, султан погоджується, Ібрагім дає знати Валіде про це.

У лазні купається Гульшах. Приходить Нігяр, і суне її в таз, поки та не починає задихатися. Гульшах оправдується, що вона душила її по указці Махідевран. Нігяр її знову занурює її, і попереджає, щоб вона тепер побоювалася кожного кута.

На зворотньому шляху її зустрічає Махідевран, і допитує її про Хюррем. Та нічого не говорить. Махідевран питає, а що за гроші вона передала Левко. Нігяр говорить Хюррем, що Левко дивився тільки на неї, і намалював її портрет і носить із собой.Нігяр здивувати-лена її криком. Хюррем репетує, що вона належить тільки Султану.

Ібрагім-паша повернувся в столицю. Теж страждає через втрату дитини Хатідже. Нігяр пронюхала, що між Гюррем і Левком щось, тим паче та передає йому якісь записки. Нігяр погрожує Гюльшах. В кінці 20 серії Сулейман, залишившись наодинці з Садикою в палаці Ібрагіма, починає з нею цілуватися...

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

"Величне століття. Роксолана" – найдорожчий проект в історії турецького телебачення серіал "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Категорія: 1 сезон | Переглядів: 11104 | Додав: meri7837 | Теги: 1 сезон | Рейтинг: 0.0/0