П`ятниця, 29.03.2024, 11:09
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 129 (20 серія 4 сезону) "Повернення з Персії"
08:26
129 (20 серія 4 сезону) "Повернення з Персії"

129 серія

Військо Сулеймана підійшло до Тебріза, а туркменські беї не підійшли. Елькас просить допомоги. Навіть шантажує Рустема. Махмуд розсекретив Рустему Міхрімах, яка просила, щоб Елькас не повертався. Рустем доповідає Сулейману про ситуацію, і той наказує відправити Елькаса. Елькас рветься до Сулеймана розповісти про отруєння каптану, але Рустем його переконує не йти, нібито забезпечить відхід.
Фатма прицепилася до Нурбану, яка нібито її не привітала. Фатма прямо каже Нурбану, що Гюррем на престолі бачить Баязида, а Селім - лише прикриття. Після цього Нурбану і Селім воркують про майбутні перспективи. Селім бідкається, що брати його не сприймають всерйоз. Але поки вони чубляться, сподівається на перемогу.
Сюмбюль прийшов у палац. Султана в цілях безпеки не виходить з палацу. Вийти планує на річницю смерті Мехмета. Сюмбюль розізлив Гюррем своїми порадами щодо безпеки і вона його прогнала.
Джихангір повертається в палац і розповідає про замах на Володаря. Він прямо заявляє валіде, що Мустафа заслуговує на престол, і з Баязидом усе узгоджено. А Гюррем все про своє - Мустафа усіх задушить, на що син апелює - Баязид чи Селім теж задушить.
Гюррем у супроводі Афіфе і Фахріє іде у свій фонд. На вузенькій вуличці на них посипалося каміння. На Гюррем жодної подряпини, Фахріє теж більш-менш, а Афіфе через кілька днів сконала. Перед смертю Афіфе розповіла Гюррем, що володар важко хворий. Все це відбувалося на очах у Сюмбюля, який після ціє події повернувся у палац.
У Тебрізі Сулейман зустрічає якогось дервіша, який давить султану на совість, що в того руки в крові і єдина спокута - це смерть близьких. Крім того дервіш залишає Сулейману свою шапку.
Гей, мовчання. Ти - це завіса між мною і моєю коханою. Найдивніший дар мовчання - це втрата людиною і страху і водночас надії. Якщо мовчати про бурхливі зміни в житті і не скаржитися, то не лишиться ні того, ні іншого. Якщо Аллах не випробує мене бідами та горем, хіба він подарує мені багатство, приховане всередині мене? Якщо він не кидав мене на призволяще в бурхливі води, хіба занурить у море своєї милості? 45
Я - дзеркало. Я - дзеркало. Я не говоритиму дарма, не кидатиму слів на вітер. Ви не почуєте крику мого серця, бо я мовчу. Але, якщо придивитеся уважніше, то побачите, який я насправді нещасливий. Я розводжу руками, як вітер хитає гіллям дерев. Я, немов місяць у небі, що холодно виблискує. Але живу я тут, на землі. Відчуваю її запах. Я - кольори землі. Хоч мене і створили з землі, та в мені є іскра Божої благодаті. Тому моя доля - чистіша і краща за ту, що на небі."

"Чуєш мовчання? Ти - це я. Ти - моє втілення. Мудрецю, скажи мені, скажи правду, щоб я могла за тебе помолитися. Бо щоранку, коли я молюся, стаю трохи кращою, стаю трохи мудрішою і, наче зачарованою. Я поділюся своїм покровом з тобою. Хай що має падишах, хай що він дарує, половина цього - моя. Бездонний келих правди простягає мені рука самого падишаха. Той, хто випє хоч ковток цього вина, даруватиме сонячне сяйво тим, кому його бракуватиме.
У мене болить горло, і я мовчу, не говорю. Мудрецю, який промовляє гарні слова, володарю мого серця, зірко мого щастя, джерело життя, скажи ти, бо ти - голос Святого Давида, а я - немов розколена скеля, якій таку долю послав сам Усевишній.

Гюррем викликає Селіма і повідомляє тому, що тепер всі ставки на нього. Сулейману стає зле в поході, він падає перед військом. Військо повертається, Сулейман уже ледь сидить на коні.

Сулейман повернувся в палац. Його ноги в ранах. Як він не приховує, його стан викликає занепокоєння у всіх. Гюррем допитує Рустема. Є підозри на подагру. Після цього приходить до Сулеймана. Вона вмовляє того лікуватися. Потім зібрала дітей і повідомила про хворобу батька.

Елькас не повернувся. Міхрімах підкалує Фатму, нібито Елькаса видали в руки Тахмаспа, і той уже, ймовірно страчений. Рустем підтверджує Фатмі. Фатма в сльозах.

До Мустафи прибуває Пірі-реїс.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

118

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 16852 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.2/5