П`ятниця, 19.04.2024, 08:28
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 130 серія (21 серія 4 сезону) Тренування смерті
17:21
130 серія (21 серія 4 сезону) Тренування смерті

130 серія

Стан здоровя султана Сулеймана критичний - більшість часу він не при свідомості. Пірі-реїс повідомляє Мустафі про стан здоровя падишаха і підбурює того їхати в столицю. Мустафа проти. Міхрініса з братами вирішує через Тургут-реїса взяти під контроль флот. Рустем підбурює Баязида боротися за владу, нібито за Селімом нікого немає. А Мехмету-паші Рустем наказав взяти під контроль Тургута. Селіма підтримує Нурбану.Рустем нагадує Гюррем про Ферхата-агу - очільника яничар. Рустем вражений тим, що Гюррем зробила ставку на Селіма. Її аргументи: Селім на правильній стороні, чемно себе веде.

Ферхат-ага прийшов до Мехмета-паші з запитаннями про стан здоровя володаря. Можливо, він щось замислив. Мехмет доповів Рустему, цікавиться на якого шехзаде ставка, але їх відволікли. Баязид і Джихангір ніяк не наважаться написати листа Мустафі. Сулейман марить Мустафою. Гюррем наказує Рустему викликати Мустафу, нібито воля султана - вище всього. Рустем обговорює ситуацію з Міхрімах - вони вдвох можуть виступити за Баязида, якщо шлюб триватиме. "Як не буду твоєю, ти перейдеш на бік Селіма?". Вони домовилися.

Запрошення Рустемом Мустафи у столицю ставить команду шехзаде у тупик. Але Мустафа таки їде, адже його хоче бачити сам султан. Пірі-реїс зустрівся з Ферхатом-агою, обговорили військовий супровід захоплення влади. Тим часом Тургут-реїс не послухався наказів головнокомандувача і привів у столицю 80 галер. Про це доповіли Сулейману, який саме отямився. Тургут-реїс пояснюється Мехмету-паші, що турбувався про володаря. Аби всіх переконати у своїй силі Сулейман вирішує провести намаз у новозбудованій мечеті на честь шехзаде Мехмета. Проте Сулейман не дійшов до люду - втратив свідомість у палаці.

Рустем попри волю Гюррем радить Селіму піти в корпус яничар і повідомити, що володар живий. Нурбану проти. Селім розуміє, що це його шанс, а загине він і так. В свою чергу Рустему вигідна смерть Селіма. Ферхат дозволяє собі ляпнути про найдостойнішого.

По дорозі на Мустафу скоїли замах. Виявляється, вбили Явуза. Мустафа прибув до володаря. Гюррем дізнається, що Селіми у яничар, і просить Мустафу врятувати Селіма заради батька. Селім уже дістав шаблю проти Ферхата. Яничари обступили того у відповідь. Мустафа нагодився вчасно і як повелитель вгамував яничар.

"У кожного є свій янгол смерті. Хто прийде по тебе, Сулеймане? Хто твій Азраїл? Хто прийде по твою душу? Хто забере в тебе владу й могутність, яку ти зараз маєш? Чого ти найбільше боїшся, Сулеймане? Кого найбільше боїшся? - Чоловіка, душу якого заполонила пиха, що спопеляє все на шлях, який зрештою зазіхає на життя своєї рідної дитини?

Те, чого найбільше боїться людина, і є її янголом смерті, Сулеймане.

"У такі миті кожен наодинці зі своїми страхами: шехзаде Мустафа більше за все боїться недовіри володаря; шехзаде Селім - що на престол зійде Мустафа чи Баязид, бо престол - це життя; шехзаде Баязид найбільше боїться залишитися поза грою; а валіде - втратити володаря і своїх дітей. А чого боїшся ти, Міхрімах? Який страх змусив тебе повернутися до Рустема? Страх самотності? Найбільше ти боїшся самотності." - "А ти, Джихангіре? Ти нічого не боїшся?" - "Я боюся всього, чого бояться інші. Вночі ці страхи нависають наді мною. А проте найбільше за все на світі, я боюся людей, Міхрімах. Ницих, безчесних, жорстоких і несправедливих."

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

118

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 19339 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 4.0/4