П`ятниця, 29.03.2024, 16:39
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 132 (23 серія 4 сезону) "Міхрімах у Мустафи"
21:29
132 (23 серія 4 сезону) "Міхрімах у Мустафи"

132 серія

Гафер-ага за домовленістю з Рустемом повідомляє султана про підступні напади Тахмаспа на східні кордони. Міхрімах робить у Мустафи зліпок його печатки.

"Могутній володарю перських земель, шаху Тахмаспе!

Я отримав звістку, що наш володар великий султан Сулейман хан збирається найближчим часом іти на вас новим походом. Я добре усвідомлюю, що це хибне рішення, бо наймогутнішим династіям світу Османів та Сефівідів не хоже воювати. На жаль, через довгу хворобу султан Сулейман хан уже не може приймати розсудливих рішень. Я хочу посісти престол, що належить мені по праву і відсторонити батька від державних справ, відіславши у Дідімотіху. Я вірю, що з вашою допомогою мені це неодмінно вдасться. Дай Аллах, моє прохання не залишиться без уваги.

Шехзаде султан Мустафа". - такий лист з печаткою Мустафи Рустем підправив Тахмаспу і чекає відповіді. Залишилося перехопити той лист.

Сулейман радиться у Ходжа-челебі, чи варто вбивати комах, які точать дерево, щоб зберегти дерево. Той порадив не вбивати, бо комаха спитає у нього на тому світі.

Сюмбюль знову біля Гюррем, допомагає їй втілювати коварні плани.

Головний астроном доповідає султану про наближення сонячного затемнення, що є поганим знаком. Нурбану, потомчий астроном, теж щось нарахувала: "Одне сонце сяде, а натомість зійде інше". Баязид зізнається лалі, що якби у нього було стільки сили і впливу, як у Мустафи, він би не був таким терплячим, як брат.

"Ми сидимо навпроти двоє - ти і я. Нас двоє людей, у нас двоє облич. А душа в нас - одна - ти і я. Безмежний бескінечний спокій вільний від гнітючого обману. Ти і я. Нема ні тебе, ні мене. Ми стали одним цілим." Сулейман до Гюррем.

Османи пішли у похід. Зявився певний Ахмед-паша, який має стати нареченим Фатми. Ахмед-паша встановлює, що казескер Румелії входить в клан "друзів Мустафи". Ахмед проникає в клан і дізнається, що усім керує Пірі-реїс. Про Мустафу ж говориться, що він стоїть осторонь клану, але знає про його існування. Сулейман пробує призначити Пірі капуданом Індії - це велика посада. Це виявляється, Мехмет порадив віддалити його від столиці, щоб не страчувати перед походом. Також вислано усіх учасників клану, а клан встановив зрадника Ахмета.

У таборі яничар убили одного з солдат, який напередодні посварився з Рустемом. Яничари йдуть на Рустема, бо вважають його винуватцем. А як виявляється, це і було зроблено за наказом Рустема, щоб спровокувати бунт яничар. Рустем пише кляузу Сулейману.

Ахмед прислав Фатмі подарунок: необроблені діаманти, шовк і чистий зошит з підписом: "Я - необроблений алмаз, незітканий шовк і несписаний зошит. Ви своєю красою і радістю надасте мені тієї форми. якої захочете. Щоб бути Вашим рабом, слугою і коханим я готовий на це". Султані сподобалося.

В кінці 132 серії Мехмет-паша приходить до султана з листом, ймовірно від Тахмаспа.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 18299 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.8/13