Четвер, 25.04.2024, 04:57
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 134 серія (25 серія 4 сезону) "Смерть Мустафи"
08:05
134 серія (25 серія 4 сезону) "Смерть Мустафи"

134 серія

Сулейман з одного боку, а Мустафа з іншого боку виїжджають у Конью. "Я проклинаю все, чого торкаюся. Ніхто не п'є води, яку пив я, ніхто не їсть їжі, яку їв я. Коли я виходжу на люди, то лиходії плюються, діти розбігаються, а жінки бояться. Мене не поховають разом з усіма, моя могила окрема. На плиті навіть не напишуть мого імені, бо воно навічно прокляте. У кожного ремісника є справа, яку він робить. Я забираю життя, ні на мить не вагаючись, не зважаючи на людські сльози. Я знаю, у кожного в житті свій обов'язок, а цей - мій. Я - кат. Володар - це тінь Аллаха на землі. Він віддає наказ, а я стаю Азраїлом - янголом смерті. Я відрубав сотні голів, переламав сотні ший, бачив сотні заплаканих очей. Не знаю, хто стане моєю наступною жертвою, і в чому її гріх? Але щоразу, як отримаю новий наказ, молюся дорогою: "Аллах, хай вона не буде невинною".

До Міхрімах нарешті доходить, що за її вчинок Мустафу стратять. Гюррем її вгамовує. Тут два виходи - або мертвий Мустафа, або Джихангір, Селім і володар. Міхрімах іде заспокоювати Баязида.

"Якби троянди знали, що прийде зима, а птахи, що стануть здобиччю..."

По дорозі кортеж Мустафи зустрічає вершника з листом від володаря, в якому той наказує не входити в табір.Ташлиджали популярно пояснює Мустафі, що це - вирок. Мустафа досі вірить, що батько його не вб'є.

5 жовтня 1553 року. Селім звинувачує Рустема у причетності до зради Мустафи. У табір прибуває Сулейман. Мустафа з військом зупиняється біля табору.

Джихангір: "Я бачу, володарю, що ви сумніваєтеся у вірності вам мого брата Мустафи, бо вони надали вам переконливі докази зради. Не знаю, як це так, та я певний, що цьому є просте пояснення. Дайте йому можливість, прошу. Ви ж дасте йому можливість пояснити, володарю? Ви його вислухаєте? Невже це так важко? Він же ваш син! Перша дитина! Хай якою здається його провина, я переконаний, за ним гріха нема! Усі кажуть, що ви вб'єте Мустафу, що накажете його стратити. Хіба це можливо? Батько так не може! Не вб'є свого сина. Правда, володарю? Ви його не стратите?" - "Хіба ж я зможу?" - султан. Джихангір іде до Мустафи і каже, що володар не хоче його вбивати.

Ахмед-паша дуже суєтиться на прохання Фатми, щоб урятувати Мустафу. Він відправляє шехзаде записку, де попереджує, що його вб'ють. Мустафа нарешті зрозумів серйозність ситуації і наказує Атмаджі у разі смерті присягнути Баязиду.

"На престол маєш зійти ти, Мустафа, бо інакше і престол і вся влада перейде до Гюррем-султан." - Ібрагім.

Наступного дня, 6 жовтня, Сулейман відправляє Селіма з Джихангіром на полювання. Джихангір на відстані від табору нервується, зрештою, у нього починається істерика.

"Володарю, Ви, звісно, не прочитаєте цього листа, якого я триматиму біля серця, бо я пишу його тому майбутньому Вам, який ніколи не дізнається правди - таке моє бажання. Якщо воно не здійсниться, і цей лист дійде до Вас, значить Ви мене вбили."

Мустафа у білому вбранні і на білому коні їде в табір. Його перестріває командувач першого загону яничарів разом з ними самими, клянеться у вірності і просить далі не їхати. Мустафа їде далі. У таборі яничар відбуваються закулісні ігри по перетягуванні яничар на свою сторону між Рустемом з Махмудом та прихильниками Мустафи. Яничари прихід Мустафи зустрічають гучними закликами "Хай живе шехзаде Мустафа". Це чує і султан.

Шехзаде зайшов у шатро до володаря. "Ти мене зрадив, Мустафо. Ти мене підло зрадив." і тут виходять кати. Мустафа опирається, кричить, що він не зраджував, але з шістьома катами йому не справитися. Султан кричить "Швидше!", Мустафа: "Тату!". Мустафа уже було вирвався, але нагодився Махмуд, який допоміг катам. Султан бере мертве тіло і плаче над ним. Цим і закінчилася 134 серія.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

118

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 31790 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.5/13