Середа, 24.04.2024, 02:29
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 2 сезон » 26 серія (2 серія 2 сезону) "Поява Балібея"
21:16
26 серія (2 серія 2 сезону) "Поява Балібея"

Ібрагім на запитання султана, що той робив з Гюррем, каже, що султана хотіла відправити з палацу Садику. Султан йому не вірить, а в цей час люди в пір'ї стріляють в султана. Той падає. З'являється Малкочоглу Балібей і всіх поборов. Розбійники були найманцями короля Лайоша. Султан отримує незначну контузію. До Ібрагіма значно упала довіра. "Все те, що ти приховуєш, не робить тебе сильним - робить боягузом."

Гюль-ага підлизується до Гюррем, знаходить для неї ще одну служницю до Есми. А поки відводить Хатідже і Гюррем до провидця Якуба-ефенді. Той напророкував Хатідже хлопчика, а за Ібрагімом, сказав, ходить тінь. І тут же показують дивну Нігяр.

У серпні 1526 року під керівництвом Балібеія і Матракчі будується міст через Дунай.

"Моє життя, мій Сулеймана! Сьогодні лиха доля особливо жорстока зі мною. Вона встромила гострий кинжал розлуки.
О наміснику Творця на землі, мій незрівнянний, красноиовний, мій вишуканий султане! Я натхненно молю великого Аллаха, прошу його, щоб він ніколи більше в житті нас не розлучав, і щоб швидше я побачила твій благородний образ.
Султане мого життя! Мої раби Мехмет і Міхрімах, Селім-хан і Баязид переказують тобі вітання і схиляють голови біля твоїх ніг.
Повелителю! Я молю Всевишнього, щоб у цій священній війні він дарував твоєму війську перемогу, і ти повернувся володарем усього світу!
Наші вітання Ібрагіму-паші! Хай буде йому щастя в усіх світах. Хатідже-султан вагітна.
Це послання написала рабиня кохання до тебе, Гюррем."

"Гей, ранковий вітерець! Неси мої печаль і смуток до султани. Як соловей далеко від троянди, то недоспію. не думай, що від розлуки є якісь дієві ліки. Ніхто їх ще не винайшов і досі. Це горе завдало нам сердечних ран, але розлука, що між нами зараз, не триматиме довіку."

Гюррем собі знайшла нову служницю серед новоприбулих - тендітна Нілюфер. На вечірних посиденьках дівчата радять Хатідже взяти нових служниць, Гюррем натякнула на гарем для Ібрагіма, на що Хатідже влаштувала істерику - вона знищить Ібрагіма, якщо в того з'явиться інша.

Могач, 29 серпня 1526 року. "Куди поділися всі голоси? Чую удари власного серця. Цей запах - яч хочу вдихати пахощі троянд. Запах пороху та крові випалює мене з середини. Земле, дерева, птахи, не мовчіть, кажіть! Ти переміг! Блискуче переміг! Наша кров зросила землю, ми полягли за справедливість, розвіявся наш попіл - вітер розвіяв, він досі віє. Куди ж ви поділися, янголи з мого правого плеча та нечистий з лівого? Поверніться, прийди, Всевишній! Я не можу спинити смерть. Перед заходом сонця ми виграли цю битву. Літописці занесують її в історію, як найбільшу та найшвидшу перемогу. Це твоя перемога, Сулеймане. Я сповнений величі, яку перемогу мені показав світ. Відстежуй знаки, Сулеймане! Думай, Сулеймане, не забувай, будь смиренним. Велич і слава - не твоє. Дякуй Всевишньому і не забувай, що все заради нього. Ніколи не пишайся. Брат несправделивості і будь відданий своєму народу. Твої думки, тіло та душа належать йому, не думай про себе. Не думай, що добробут народу належить тобі, а все, що твоє - не вважай своєю влдасністю. Придушуй своє єство, інакше воно придушить тебе. Перемагай своє самолюбство, Сулеймане! У кожного фараона є свій Мойсей, будь-яке зло містить часточку світла. Віруй, пам'ятай, не забувай того стану, що прийшов у твоє тіло та того останнього стану, у який він пеерйде. От тоді ворота раю відчиняться для тебе. І твоя совість - це твоє життя. Пам'ятай це!". - кінець 26 серії.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

"Величне століття. Роксолана" - найдорожчий проект в історії турецького телебачення серіал "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Категорія: 2 сезон | Переглядів: 7131 | Додав: meri7837 | Теги: 2 сезон | Рейтинг: 2.0/1