Четвер, 25.04.2024, 23:05
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 2 сезон » 27 серія (3 серія 2 сезону) "Ізабелла-Фортуна"
21:18
27 серія (3 серія 2 сезону) "Ізабелла-Фортуна"

Сулейман захопив Буду. Ключі від міста йому вручає лікар єврей Йосип. Султан оголошує йому, що угорці можуть жити спокійно. Королем Угорщини він призначає Яноша Запольяні - воєводу з Трансільванії.

Ватикан. Новина про беззаперечну перемогу султана і смерті короля Лайоша доповідають Папі. Він розуміє, що султан на порозі християнського світу. Тому Папа готовий на все, щоб зробити королем Угорщини католика. Він посилає попереджувальний лист Карлу, який не усвідомлює загрози і не розуміє, що султан не зупиниться.

В саду валіде з родиною їдять. Валіде радіє апетиту Хатідже, Гюррем просить дозволу піти, говорить, що її чекають діти. Валіде дивується, що вона давно не виходить з кімнати, та пояснює це тугою за султаном. Хатідже дивиться на неї. Сюмбюль приносить лист про перемогу султана: "Османська армія здобула величну і блискавичну перемогу в битві під Могачем. Невірний король Лайош загинув, а його армію вщент розбито". Всі радіють.Хатідже цікавиться новинами про Ібрагіма. Сюмбюль говорить, що велика заслуга у перемозі її чоловіка. Султан з наближеними розглядає скарби Буди. Ібрагім захоплюється статуями Апполона, Діани і ще однієї. Султан пропонує забрати їх собі в палац. Ібрагім в захваті від такого подарунка. І дякує йому. Султан постійно чіпає груди в місці поранення. Ібрагім пропонує показати лікарю, але той відмовляється.

Гюррем в своїх покоях постійно згадує слова Хатідже, що вона рабиня, а тому повчає доньку "Міхрімах, послухай мене гарненько. Ти народилася султаною. Затям це і ніколи не забувай. Твій батько владарює над світом, ти дочка найсильнішого правителя. Ти - Міхрімах-султан. Ти не будеш рабинею, як я. Будеш могутнішою за мене. Ніхто тобою не торгуватиме, не керуватиме, не докорятиме і, навіть, не буде недооцінювати. Якось настане день, коли усіх схилять голову перед тобою. Ти ними керуватимеш. Колись ти зробиш те, чого я не змогла. Ти слутана від народження. Не така, як я, не рабиня." А Міхрімах потім повчає Хатідже.

Вересень 1526 року, в напрямку найбажанішого жениха Європи принца Фредеріка пливе принцеса кастильська Ізабелла-Фортуна з служницею Карміною.Як на них напали турецькі пірати і відвезли її в Константинополь. Гріті, почувши про появу Ізабелли в порту, береться її викупити, але пірат хоче здати її в палац. Ібрагім відправляє за дівчиною Сюмбюля. Пірат погодився. Її відвозять у мисливський будиночок. Принцеса постійно називає османів варварами.

Нігяр, не дочекавшись прощення від Гюррем, уходить під крило Махідевран. А коли повернувся Ібрагім, стала першою, хто його зустрів. Пожалілася на Гюррем. А згодом її відправляють в палац підтримувати вагітну Хатідже. Нігяр вкотре просить пробачення у Гюррем.

"-Любий, милий, коханий, рідний, сонце моє, близький, єдиний, мужній, вродливий мій султане! Ти сенс всього мого життя, мій еліксир безсмертя, ти радість усього мого життя.
-Гей, моє ти сонце! Наймиліша, кохана, жадана..."

Сулейман повернувся в палац. Ібрагім на дивані допопвідає про результат походу: "Загинули король, двоє полководців, шість єпископів, три сотні мадярських дворян, чотири тисячі кавалеристів і двадцять тисяч піших військ. Десять тисяч людей взяли в полон. Османи втратили близько тисячі вбитими. Таких великих перемог з мінімальними жертвами не здобував ніколи навіть Олександр Македонський." Сулейман подарував мадярський трон Яношу Запольї.

Гюррем зустрілася з Якубом-ефенді і хоче повільну отруту. А Сулейман в цей час поїхав до Ізабелли - кінець 27 серії.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

"Величне століття. Роксолана" - найдорожчий проект в історії турецького телебачення серіал "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Категорія: 2 сезон | Переглядів: 6487 | Додав: meri7837 | Теги: 2 сезон | Рейтинг: 5.0/1