П`ятниця, 29.03.2024, 07:58
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 137 серія (28 серія 4 сезону) "Смерть Джихангіра"
18:31
137 серія (28 серія 4 сезону) "Смерть Джихангіра"

137 серія

Серія починається з відвертої розмови Джихангіра і Селіма про життя. "У кожного із нас є свої вади. У когось вони в душі, а в когось - на спині". Джихангір проситься додому. Хоче померти там.

Баязид вгамовує натовп.

Гюррем отримала листа про стан здоров'я Джихангіра. Вона мчить разом з Баязидом до сина. Проте не встигає. Джихангір помирає на руках у батька в страшних муках. Селім з катафалком зустрів дорогою в столицю.

Атмаджа вривається на корабель до Сінана і відрубує тому руку. Атмаджа вимагає привести брата. Рустему присилають руку того з вимогою прийти, або пришлють голову. Рустем готовий іти, але Міхрімах його зупиняє. Сінан приходить сам, каже: "Я тобі більше не брат" і падає без свідомості. Сінана виходили, Рустем пояснив, що в нього є сім'я і що то була пастка. Атмаджа відпустив Сінана, щоб дивлячись на нього Рустем завжди згадував, як продав брата.

"Я був землею, помер і став рослиною. А коли я помер рослиною, то народився твариною. Я помер твариною і став людиною. То чого мені зараз боятися смерті. Якщо я знов помру, то приєднаюся до янголів і потім стану самою вічністю.

"Люди все життя сплять, а коли помирають, прокидаються. Мені треба вмерти. Я прокинувся. Я помер. О Аллах, чи є кінець цій печалі, цьому нестерпному болю? Чи вщухне він, чи мучитиме мене так само сильно, як мучив перший день."

"Злети з цього брудного світу на небеса. Хай душа твоя стане птахом. Хай вільно літає в іншому світі. Ти покинув цей світ, сповнений зла і обпалений вогнем гріха, звільнився. Радісно відлітай у дім спасіння. Починай жити там.

О дух! Тіло, в якому ти жив на цьому світі, померло, зникло - нехай! Іди до того, хто створив це тіло. Тіло знищене, воно упало на землю - нехай! Ти стань душею, якою був з самого початку, стань духом.

Не сумуй, якщо смертний час зробив твоє обличчя жовтим, як шафран. В іншому світі ти почнеш жити в прекрасних садах, де квітнуть тюльпани. Якщо ти пішов від своїх товаришів і друзів, якщо лишився сам, не печалься! Житимеш ти і далі в їхніх спогадах. Якщо ти лишився далеко від того хліба й води, стань сам духовним хлібом, щоб надати душам і серцям сили."

"Не сподівайся даремно, живим лишиться один із нас. І це буду я" - Селім до брата на смертному одрі Джихангіра.

"Чи є кінець цьому болю? Чи він колись вщухне? Чи до кінця життя мої рани кров, чому ти забрав у мене Джихангріа? Це плата за мої гріхи? Якщо так, то чому мою душу не забрав? Це я проклята, я гріховна! Джихангір був невинний, мій син був невинним. Ти мусив забрати моє життя. Моє життя, а не життя моєї дитини." - Гюррем.

До Баязида дійшло, що і Хуріджихан певним чином винна у смерті Мустафи, а лала і без того її не любив. 137 серія завершилася тим, що Газенфер-ага передав Нурбану дуже цікавого листа, перехопленого від лали.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

118

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 23531 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 3.8/8