Четвер, 28.03.2024, 19:13
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 138 серія (29 серія 4 сезону) "Смерть Міхрініси"
17:52
138 серія (29 серія 4 сезону) "Смерть Міхрініси"

138 серія

Рустем пішов розбиратися до Соколу стосовно того, що ніхто не виконує його вказівок. Соколу натякає, що розпорядження прийшло зверху (від Ахмета). В листі від Газенфера сказано про нікях Баязида і Хуріджихан. Нурбану поділилася листом з Селімом, і вони розпочали свою гру. Сулейман вийшов з підземелля.

Махідевран з Міхрінісою прибули в столицю. Це стало несподіванкою, ймовірно, Фатма запросила. Фатма вперше побачила Міхрінісу. Міхрініса взяла кинжал і прийшла до Гюррем, яка посеред гарему в присутності решти дівчат. "Світло мого серця згасло, султано, коли ви забрали мого коханого шехзаде, володаря душі моєї. Я занурилась у пітьму і, коли мало не потонулa в цім морі крові, мій син, мій Мехмет, взяв мене за руку і витягнув звідти, з колодязя горя і печалі. Я знaйшла в ньому прихисток, обійняла його. Але ви, султано, і його забрали в мене. Якби він жив, якби був зі мною, знову б прийшла весна й надія. У горах зацвіли б квіти і заспівали пташки. Пахощі троянд охопили б усе навколо, а не запах крові. Ви, султано. Ви змінили пори роки в цьому світі - покликали таку зиму, такий холод, що цей вітер ніколи не вщухне. Він знесе все, хай що перед ним стоятиме. І всіх віднесе до власної долі. Моя зима вже скінчилася султано. А ваша зима тільки починається..." І після цих слів перерізала собі горло.

"Якщо одного дня прийде біда, не кажи у мене велике горе. Повернися до мене і скажи: у мене є великий Всевишній" - Гюррем.

Султан Сулейман прибув в Амасію. Знайшов поминальний вірш ташлиджали (135-136 серія), викликав того до себе. Той: "Моя шия, як волосина перед вашим вироком. Померти як воїну мені не довелося. Хоча б як поет помру". Султан каже, щоб той ішов геть, а за вірш його ніхто не покарає.

Фатма зустрілася з Атмаджею, обговорили смерть Міхрініси і плани на Рустема. Сподіваються, що Ахмет-паша зробить що треба. Кажуть, володар залишиться в Амасії.

В Салоніках (Румелії) зявився лже-Мустафа, який каже, що він вижив, і зібрав кілька тисяч заколотників, що йому повірили.

Хуріджихан приїхала в столицю, її запросив Баязид. Лала в шоці! А Баязид, виявляється, нічого не писав! Гюррем і Баязид воркують, як уберегтися від розголосу про Хуріджихан. До Баязида доходить, що підстава іде від Селіма.

Фатма і Ахмет вирішили, що ставки Гюррем зроблені на Баязида, тому їм треба підтримати Селіма. Селіму і Нурбану Ахмет теж імпонує. Селім зустрівся з Ахметом. Ахмет розповідає, що подавлення бунту лже-Мустафи для Баязида буде іспитом.

"Баязид - запальний, діє не подумавши. А я спершу сто разів подумаю, а потім уже дію." - Селім.

В Амасії до султана прибув австрійський посол з бажанням миру і подарунками. Хоче Трансільванію натомість.

Махідевран ходить коридорами гарему, як із фільму "Прокляття", чіпляється з прокльонами до Гюррем. Наступного дня Махідевран поїхала в Бурсу.

Ахмет-паша викликає Рустема і виганяє з палацу. Рустем щось варнякає вслід, обіцяє повернутися і відтяти тому голову. Міхрімах просить валіде врятувати Рустема. Надутий Рустем іде до Баязида, той пообіцяв йому охорону. Сінан теж супроводжує. Перед від'їздом Рустем каже Міхрімах, що Гюррем уже не думає притомно, потрібно справлятися самим.

Фатма вражена шлюбом Хуріджихан. Фатмі в присутності Хуріджихан доповідають, що про шлюб розповіла в гаремі Нурбану. Хуріджихан кричить до Нурбану типу "Хто ти така?". Але Нурбану ще та хатун, і отримала ляпаса. Фатма намагається залагодити конфлікт з Нурбану. А Баязид іде розбиратися з Селімом. Їх розбороняє Гюррем.

Рустема поселили в будинок, де в шафі сидить Атмаджа. Той вилазить, як змій, і починається бійка. На допомогу прибігає Сінан. Рустем тікає. Атмаджа бере Сінана в заручники. Коли всі склали зброю, Атмаджа перерізав Сінану горло і втік за підтримки яничарів Хусеїна. Цим і закінчилася 138 серія.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

118

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 20477 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 4.5/2