Середа, 24.04.2024, 14:42
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 146 серія (37 серія 4 сезону) "Перемир'я"
10:34
146 серія (37 серія 4 сезону) "Перемир'я"

146 серія

Мехмет таки перехоплює лист від Баязида, Рустем про це дізнається і йде розбиратися, але нічого не отримує. Баязид хоче позбутися Локмана, адже той перехопив лист. Гюррем пояснює Баязиду, що від того листа постраждає сам Селім, бо він прийшов з військом, брат же може все заперечити.

Міхрімах продовжує зустрічатися з Педро. Той їй розповів, що солона вода її зцілить, тому сьогодні вони гуляли морським узбережжям. Мехмет-паша дарує Педро Міхрімах. Рустем не знаходить себе від злості - спочатку зчепляється з Мехметом, а потім накидається на лікаря. Міхрімах вчасно прибуває і рятує того. Міхрімах довелося подарувати Педро свободу, а тому він має покинути палац. Далі Рустем вичитує Міхрімах.

"До сьогодні я був міцно прив'язаний до тебе. Твоє слово було для мене понад усе! Але ти весь час, немов не помічала мене. Ти вже давно забула, що ти моя дружина. Міхрімах.Але тепер усе звільнилося. Цим папером про звільнення я теж звільнився від кохання до тебе. Сьогодні скінчилось моє кохання і прив'язаність до тебе. Відтепер наш шлюб складається лише з договору. Ніколи не роби нічого, що принизить мене, бо я зрівняю з землею твою честь. Навіть ціною власного життя зроблю це. Зроблю, так і знай." - Рустем.

Гюррем викликає Баязида і Селіма і намагається укласти мир. Мир наче укладено, Баязид бонусом забирає сестричку Дафне. Крім того, Гюррем радить Селіму якнайшвидше вигнати дияволицю Нурбану з палацу.

Грація Мендес на торгових кораблях привозить нелегалів. Рустем доносить про це султану. Грація пояснює, що нелегали - то іудеї, навернені в християнство, і Папа Римський їх хоче стратити. Хоч Сулейману і не сподобався вчинок синьйори, він вирішує дати прихисток нелегалам.

"Аллах любить різноманітність, інакше б створив один вид квітів, один вид птахів, один тип людей. Але ж поглянь: ми всі такі різні. Різноманітність - це найбільше багатство." - Сулейман до Рустема.

Гюррем знову сниться пекло: "Ще вчора маленька дівчинка, розквітла з зернятка і вже в'яне. Сонце охололо, кольори потьмяніли. Усі війни скінчились, сварки стихли, розлуки з їх тугою лишились позаду і зустрічі теж. Щойно відчула її дихання, не лишилося ні бажань, ні найсліпучіших корон світу, усе, що не могли поділити, чому заздрили, від чого страждали і чим змушували страждати, замовкло. Коли пролунало її імя, усе втратило свій сенс. Смерть відчинилася переді мною, наче темні двері. Смерть зараз промовляє моє ім'я".

Баязид привозить Дафне сестричку, але дівчину не пробачив - вона буде страчена після народження дитини. Тим часом Селім відправляє Нурбану у заслання. Лала оголошує Селіму, що перейшов на його сторону: "Відтепер мої очі бачитимуть для Вас, а вуха - чутимуть".

"Вогнем кохання свічка зайнялась учора. І дим вийшов з голови моєї, лише тихо ахнувши. Лила сльози з ночі і до світанку, плакала та свічка. Отже, дізналася вона про мою рану вічну. Полумя тріпоче, серце вогню кохання всміхається, а свічка щомиті гине і тим утішається. Осяй мою душу розбиту, моя місяцелика, бо свічки горять там, де гірко, там де не тихо. Ні, не кажи, не упирайся, праведний! Не смій, бо згорить борода твоя. У грудях запалив Аллах свічку кохання. Мухібі відчув той вогонь та описав зітхання. Сказав він: як дивовижно супутниками стали вітер і свічки."

Сюмбюль доповідає султану, що Гюррем невиліковно хвора.

"- Я так довго цього чекала - Я не можу без тебе, Гюррем. Не хочу, щоб життя минуло без тебе.- Сулеймане, ти все знаєш? - Я знайду для тебе ліки, хоч із-під землі дістану."

Султана ображена на Сюмбюля, що той розкрив її таємницю - тепер знатимуть усі. Вона виганяє його з палацу. Султан збирає медичний консиліум з усіх лікарів. "Гюррем-султан одужає. Хто вважає інакше, того страчу". Рустем побачив у покоях володаря лікарів і подумав, що той хворий, але Гюррем сказала, що це вона.

Селім за участі лали пише султану донос на Баязида, перед цим його на щось спровокувавши.

Донечка Баязида Айше дуже сумує за Дафне, захворіла, просить Баязида пробачити ту. Дафне заповідає сестричці, щоб дивилася за донечкою після народження.

Міхрімах зустрічається з Педро у місті. Той зізнається їй у коханні, пропонує тікати на кораблі.

В кінці 146 серії Баязиду приходить лист від Селіма.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

129

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 27304 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 3.3/9