Середа, 24.04.2024, 21:40
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 2 сезон » 40 серія - Гюррем вільна!
09:37
40 серія - Гюррем вільна!

40 серіяВаліде погрожує знищити Гюррем разом з дітьми, якщо щоденник Левка потрапить до Сулеймана. Пропонує їй зникнути з гарему, цим самим врятувавши своїх дітей, інакше - страчена буде разом з дітьми! Гюррем клянеться у своєму коханні султану і розповідає справжню історію кохання з Левком. Від почутого у Валіде прихоплює серце і вона падає без свідомості разом із зошитом.

"Валіде, ви помиляєтесь! Не беріть гріха! Я не виннааа! Між нами нічого не було! Клянуся Вам своїми дітьми!

Левко... Ми виросли в одному селі. Я знаю його з дитинства. Коли татари вбили мою сім'ю, а мене викрали, ми розлучилися. Я померла для нього, а він - для мене... Через роки зустрілись. Випадково, в палаці зустрілись. Я була здивована, побачивши його, і веліла йому зникнути, навтіь грошей дала. Я сказала: не наближайся до мене.

Я вам присягаюся: у мене в серці одна любов, і це любов до нашого Султана. Моя любов не брехня! Якщо мені не вірите, то запитайте і Нігяр Калфи, вона в усьому свідок! Не лише Нігяр Калфа бачила. Ібрагім Паша теж знає! Він теж знає, що я не винна. Проте він використав це проти мене. Він знає правду, усю правду, але й далі копає під мене. Бреше, погрожує. Знаєте, що він накоїв? - Він убив Левка, отруїв, а мене зробив винною! Звинувачує мене у вбивстві невинної людини... Якби я зраджувала нашого султана, невже б я у першу чергу розповідала Ібрагіму Паші? Він замовк, тому що сам визнає провину! Валіде!"

І знову ж у стані Валіде звинувачують Гюррем. Навіть Хатідже висказала султані все, що про неї думає. Гюррем спілкується з Дайє, яка забрала щоденник Левка; вона пояснює тій, що Валіде скоро помре, а наступниця трону - очевидна і для щасливого життя в такому випадку їй потрібно віддати лише зошит, в обмін на маєток.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Дайє приходить посеред ночі відправити Гюррем у заслання, але після короткої розмови Дайє передає Гюррем щоденник Левка, а та - обіцяний документ на маєток. Гюррем кличе до себе Валіде, щоб повідомити їй "радісну" новину та при ній кидає зошит у камін.

Птах вибився з сил... Залишився сам, відстав від зграї. Далеко від своєї коханої. Бачиш?! Який він мокрий, наляканий? Стомлені крила не донесуть до коханої.
"Якщо не летіти до коханої, то навіщо тоді крила?" - казав Мевляна.
"Якщо вже знайшов своє кохання, то навіщо крила?" - казав Юнус.
"Не лети на вогонь кохання, бо обпалиш крила" - казав Сааді Шираза.
Не бійся, Сулеймане, простягни руки до вогню. Стань попелом,  згори, помри, щоб бути живим!
Якщо зробиш це, то вже ніщо тебе не знищить, не спопелить! Хай ніщо не зашкодить нашим невинним синам-героям!
Померти, не померши - це бути безсмертним, Сулеймане! Це означає повністю віддатися на волю Аллаха, Сулеймане.
Повертайся, Сулеймане, повертайся... Поверни своїх синів до їхніх домівок, поки вони не замерзли в снігу. Не згоріли у вогні. Не загубилися в заметілі...
Вміння повертатися - ознака мудрості, Сулеймане!

Пішов сніг. Австрія починає святкувати свою перемогу, вважаючи, що Сулейман не насмілиться наступати і зніме облогу. Листопад 1529 року Сулейман знімає облогу Відня і повертається назад. Далі наведені роздуми Сулеймана, що передували цьому рішенню.

Сулейман повернувся в гарем і дізнається перші новини. Гюррем обідає з султаном і жаліється йому на попередню проблему із шейхом і натякає на своє звільнення. І султан робить її вільною, а та віддячує йому коханням ;)

Про звільнення Гюррем султан повідомляє Валіде, і та - не в собі. Сулейман ставить її на місце. А тим часом султана влаштовує святкування на честь свої свободи. Гюррем ділиться радісною новиною і з Ібрагімом при Сулеймані, а Ібрагім з Хатідже. Ніґяр ностальгує за ліжком Ібрагіма. Він знову з нею скандалить про ту незабутню ніч та про її заміжжя. Вона пише прощального листа паші та вкладає в його скрипку на столі.

В кінці серії Нігяр стоїть на балконі і от-от стрибне. А Гюррем, скориставшись своєю волею, відмовила султану у хельветі, посилаючись на те, що вони неодружені і це перелюбство.

Категорія: 2 сезон | Переглядів: 13210 | Додав: Roksi | Теги: 2 сезон | Рейтинг: 4.0/4