Четвер, 28.03.2024, 22:16
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 151 серія (42 серія 4 сезону) "Останній шанс"
08:46
151 серія (42 серія 4 сезону) "Останній шанс"

151 серія

Володар дає останній шанс своїм синам і направляє їм листи з наставниками з вимогами їхати по своїх санжаках. До Баязида поїхав Алі-паша, До Селіма - Мехмет-паша. Крім того, вгамувати Баязида особиста поїхали Міхрімах і Сюмбюль. Вона справді вірила, що Баязид невинний, але там переконалася, що він збирає військо. Проте вона пообіцяла будь-що підтримати Баязида. Селім боїться їхати у свій санжак, Баязид же таки поки поїде - йому потрібен час зібрати сили і отримати підтримку беїв. Міхрімах наказує Алі-паші забути, що він бачив у Баязида. І той доповідає султану, що війська не бачив.

Рустем зараз прийняв нейтральну сторону, а тим часом сходив "поговорив" з Мендес, яка саме нагодилася в столицю.

Фахріє після того, як спробувала підкупити охоронця вязниці, вбиває його, бо той її "кинув". Потім вбиває іншого охоронця і приходить до Нурбану. Проте султану їй убити не вдалося - довго теревенила і султана сама її убила.

11240 "Ебусууд-ефенді, мій дорогоцінний Ходжа-челебі. Ні язик говорити не хоче, ні рука - писати, але заради майбутнього моєї держави, спокою і щастя мого народу, я мушу якнайшвидше прийняти рішення. Аллах знову випробовує бунтом і зрадою ще одного мого шехзаде. Шехзаде Баязид, зневаживши мій наказ і мою волю, готується піти на шехзаде Селіма з військом.

Моя повага до Вас вічна, я повністю довіряю Вашим знанням і мудрості. Що за шаріатом потрібно зробити з шехзаде Баязидом, який своєю зрадою створив мені стільки жахливих труднощів!?"

11717 "Володарю, я дуже довго думав над Вашим запитанням, виміряв усе своїм розумом, уважно вивчав наукові і правові книги. Попри те, що я вже знав відповідь, усе ж таки шукав інший шлях. Але, на жаль, не знайшов. Те, що шехзаде Баязид, зневаживши Ваш наказ, зібрав військо і готовий іти на свого брата, оначає відкриту загрозу Вам, нашому великому падишаху, династії і майбутньому Османської імперії.

Шехазде Баязид, який створив цю загрозу, оголосив на весь світ, що він шехзаде-бунтівник. І зійшов зі шляху праведного. Шехзаде, що скоїв таке, за законами і за шаріатом заслуговує на смерть".

Баязид зібрав 55-тисячне військо і вирушив на Конью. Там його мають підтримати беї. Ебусууд-ефенді дав дозвіл на страту Баязида. А Рустем раптом дав задню - відправив беям вказівки не втручатися. 151 серія завершилася зустріччю військ Баязида і Селіма, а беїв досі немає...

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

136

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 21979 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 4.0/4