Четвер, 25.04.2024, 23:21
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 152 серія (43 серія 4 сезону) "Війна між братами"
08:46
152 серія (43 серія 4 сезону) "Війна між братами"

152 серія

Баязид дізнається про підлу зраду Рустема і перехід беїв на сторону Селіма. Таким чином у Селіма армія 50 тисяч, а в Баязида - щонайбільше 30. Починаються переговори. Мехмет-паша з лалою приносять лист Сулеймана, де той вимагає скласти зброю. Але Баязид непохитний - направляє своє військо в бій. Його армія настільки сильна, що супротивники виявляються в пастці. Селім прекрасно розуміє неминучість поразки. Проте все вирішує одна нещасна стріла, випущена невідомо ким, але тим не менш поцілена в Баязида. У підсумку, без свого лідера армія, навіть не дивлячись на велику перевагу, програє настільки важливий бій. Стрілу випустив Мурат, син Селіма. Далі його добивають. Але Атмаджа забрав його з поля бою. Здається, він живий. 

Міхрімах через зраду Рустемом Баязида (як вона вважає, бо Рустем це зрадою не вважає) хоче розлучитися. Проте султан не дозволяє з тієї ж причини, що Рустем виконував його наказ. Крім того Міхрімах просить вибачити Баязида, але марно.

"Бачиш відстань між нами? Щоб ближче до мене не підходив!" - Міхрімах до Рустема.

"Великий і могутній падишаху! На жаль, життя заносить людей у неочікувані місця. Хоч як прикро, та я не з власної волі змушений зараз воювати з людиною однієї зі мною крові."

"Зараз я настільки близький до перемоги тільки через те, що завжди беззаперечно виконував накази володаря." - Селім.

Селім усвідомлює, що все ще тільки починається, і Баязид не кине своїх намірів знову атакувати його. Тому у нього не залишається вибору, крім переслідувати ворога, в надії добити і вижити. Султан направляє Мехмета з підтримкою і наказує разом з Селімом покарати Баязида.

Баязид ожив, розуміє, що війська недостатньо і вирішує тікати через Ерзурум - тамтешній бей підтримав шехзаде, і знаходить притулок в Ірані - у шаха Тахмаспа. Дафне і синів залишає під опіку Локмана-аги.

"О моя Дафне, мій скарбе, ліки для моєї зболілої душі, моя усміхнена султано, моє золотце, моя пташко, моя квітко! Твій погляд ранить боляче, мов гостра стріла. Через тебе страждає і рветься нещасна душа. Не жаліє вона мене, бідолаху, закоханого в неї. Невже з мармуру серце в красуні цієї? Її серце кам'яне не жаліє закоханого в неї і прокльони сипляться з вуст красуні цієї. Та що вдієш, коли за її поцілунок ласкавий, я віддати життя, померти і воскреснути готовий.

О люба, не думай, що закоханий ховає кохання, бо воно очевидне, як день, як весняне світання!"

Селім чи не вперше власноруч вбиває бея Ерзурум, який нахамив тому. Рустем порівнює Баязида з Елькасом.

"Рішення, правильні на думку володаря, батько витримати не може." - Міхрімах.

Рустем згадав про вбивцю свого брата Атмаджу, хоче його живим.

"За Рустемом такі гріхи, що навіть купання в святих водах не завадить" - Сюмбюль.

Про втечу дізнається Сулейман, що приводить його в лють. Особливо сильно його злить ім'я людини, що надала притулок. Баязид все ще сподівається на милість володаря.

"Повелитель, приймаючи рішення, почуттями гніву і помсти керуватися не має. Він повинен думати про вигоду для своєї держави." - Тахмасп.

152 серія завершується розмовою Тахмаспа з Баязидом, так би мовити, чим будемо розплачуватися?

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

136

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 25116 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 3.1/11