П`ятниця, 29.03.2024, 12:38
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 2 сезон » 55 серія (31 серія 2 сезону) "Хвороба Сулеймана"
09:37
55 серія (31 серія 2 сезону) "Хвороба Сулеймана"

55 серіяМаленького сина Гюррем, Джихангіра, вдається врятувати. У Сулеймана зупиняється серце. Під час коми йому мариться батько. Лікарю вдається запустити йому серце. Махідевран згадує свою першу ніч із Сулейманом. Рідня починає ділити владу.

Ібрагім з охоронцями рубає усіх нападників і повертається назад в палац. Насух-ефенді в цей час ледве не відрубали голову, його рятує Ібрагім з командою. Селім тікає до шановного пана. Ібрагім згадує своє дитинство і знайомство з Сулейманом.

Серія сповнена монологами героїв.

"Я – Махідевран, Весняна троянда, кохана Шехзаде Сулеймана.
Того ранку Валіде Султан наказала мені готуватися. Її син Сулейман повернувся з полювання.
Ввечері я маю йти до нього. Я молилася, просила в Аллаха допомоги, розпитувала про своє майбутнє у ворожок. Мені сказали, що в моєму серці спалахне пристрасть, що мені простелиться Золотий шлях, і цей шлях буде щасливий, що верхи на білому коні я доїду до райських воріт і увійду в них. Великий Шехзаде...
Тієї ночі я йшла Золотим шляхом, що вів у Рай. Я повірила, що Рай може бути на землі.
Я – Махідевран, Весняна троянда, мати Шехзаде Мустафи."

"Кохана, люба, жадана, сонечко, зіронька ясна, рідна, єдина, неповторна моя Султано! 
Мускусе мій, бурштине, закоханість моя, місячний блиску, райський напою, мій раю, весно моя, радосте моя, дню мій, трояндо моя! Ах, усміхнена трояндо моя! Сонце моє, свічечко моя, таємнице моя, пані моя, моя повелителько, мій еміре, душе Всесвіту, мій скарбе тонкобровий! Блиск очей твоїх нездоланний. Розумнице, володарко, моя заповітна мріє! Люба Султано! Королево, царице! Повелителько цілого світу! Моя золотоволоса ясноока дружино! Навіть коли я помру, ти завжди будеш у моєму серці. Якщо помру я, то мої гріхи стануть твоїми, тому що ти течеш кров'ю в моїх жилах. Я завжди тебе прославлятиму, кохана. З пристрастю в серці, зі сльозами на очах. Ти моя кохана назавжди..."
 - Сулейман про Гюррем.

"Султане душі моєї, Султане світу мого! Не було ще жодної ночі, коли б світ не спалахував від іскр мого кохання! Не було й ранку, щоб небо не здригалося від мого бажання бачити твоє світле обличчя. Душе моя, Світе мій, моя надіє, ти моє щастя на цьому світі. Моє кохання не переповісти словами і не описати. Любове моя! Ти моя доля, моє життя! Моє єдине кохання! Моє ти серце, Султане! Я віддаю тебе в милостиві руки Аллаха..." - Гюррем про Сулеймана.

Ібрагім: "Для мене пам’ятати — це як молитися подумки, очиститися від гріхів, повернутися до невинності, все почати з початку!

Маєток в Саруханли був найкращим на всьому узбережжі Середземного моря. Я приїхав туди працювати у дванадцять років. Заможна власниця була доброю жінкою, вона особисто мене навчала, а побачивши мою спрагу до знань,
відправила до вчителів, щоб я в них учився. Я вивчав астрономію, математику, історію, мови та навіть рослинний світ. Мене навчили любити природу і дбайливо до неї ставитися. А коли побачили мої здібності до музики, то дозволили купити скрипку.

Гра на скрипці і мелодії моєї мами одного дня змінили моє життя. Тоді ми з робітниками, які працювали в маєтку, чекали поки трохи спаде спека. А я дістав скрипку і заграв, поринув у спогади.

І ось я підходжу до тієї точки, в якій змінилося все моє життя. Коли скінчилася музика, моє життя змінилося, моя доля змінилася. Хазяйка подарувала мене цьому заможному пану, а це був Шехзаде Сулейман, син Султана Селіма Грозного, намісник Маніси.

Того дня я пішов на полювання із шехзаде. Після полювання ми приїхали у палац в Манісі. Я провів першу ніч у палаці і всі наступні роки... я прожив у палаці, втаємничений у його справи, але завжди у тіні."

Валіде, почувши розмови Махідевран про владу, перестає їй довіряти. Махідевран підбурює Мустафу та Ібрагіма на підкорення трону. Хатідже забирає дітей Гюррем до себе в цілях їхньої ж безпеки.

Абіґе та Белібей повертають назад. Махідевран починає допит Абіґе. Абіґе та Белібей все заперечують. Гюррем настільки перелякана, що готує для себе та своїх дітей отруту. Сулейман уві сні бачить Мустафу на троні. Йому сниться також заповіт Олександра Македонського. Під кінець серії Володар прокидається. Махідевран не надто рада.

В кінці 55 серії Сулейман приходить до тями.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 2 сезон | Переглядів: 11174 | Додав: Roksi | Теги: 2 сезон | Рейтинг: 1.0/1