П`ятниця, 29.03.2024, 14:54
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 2 сезон » 57 серія (33 серія 2 сезону) "Від'їзд Дайє"
09:44
57 серія (33 серія 2 сезону) "Від'їзд Дайє"

57 серіяЕфсун роблять аборт під наглядом Дайє. У неї розпочинається внутрішня кровотеча. Ефсун помирає... Перед смертю вона розповідає Мустафі, що Гюррем намагался його отруїти. Мустафа замислюється над сенсом свого життя.

Мустафа радиться із Сулейманом про слова Ефсун, той не поспішає вірити лише словам однієї жінки. Сулейман починає з Гюррем жорстку розмову та дає їй отрути, аби та зробила це сама. Гюррем, не вагаючись, (ну майде не вагаючись) випиває отруту, розповідає про своє кохання в п'яній агонії та падає без свідомості.

Ібрагім пояснює Мустафі, що скаржитися на Гюррем Сулейману без толку, бо той в неї бескінечно закоханий. Він дає йому поради, як жити далі.

Гюррем просинається поруч з султаном, той пояснює їй що то були ліки, а вона йому про відданість. Ніґяр дізнається, що вагітна.

Гюльшах намовляє повитуху убити Дайє в обмін на її безтурботне райське життя. Ніґяр розказує Дайє про свою вагітність. Повитуха, підслухавши розмову Дайє з Ніґяр, починає шантажувати Дайє. У них зав'язується бійка і Дайє випадково убиває жінку.

Валіде за правилами гарему хоче наказати Дайє. Єдине, на що вона наважилися - відправити Дайє з гарему в подарований будинок. Дайє прощається з Валіде. Гюррем влаштовує скандал Мустафі і забороняє йому бачитись з братами.

Ібрагім приймає європейських послів. На переговорах він прирівнює себе до султана. Здається, Ібрагім зав'язав зі зрадою Хатідже. Він покидає Нігяр.

У 57 Ібрагіма потягнуло на лірику:

"Наші кордони тут, Шехзаде. Ось вони! Але там у далині - Родос. Передусім ми завоюємо його, тому що це безкрає Середземне море має належати османам. Потім: Белград, Буда, Відень, Рим. Так ми дійдемо до серця Заходу. Ми так розширимо кордони Імперії, що сонце не заходитиме. Цією імперією будете керувати Ви, Шехзаде." - спогади молодості Ібрагіма і Сулеймана.

"Цією імперією я керую! Кожен мій вчинок - правильний. Бо вся сила зосереджена тільки в моїх ріках. Якщо я віддаю, то можу й подарувати, якщо я забираю, то вже назавжди. Усе залежить тільки від моїх рішешь. Навіть Султан Сулейман нічого не узгоджує без моєї на те згоди. Немає права." - Ібрагім на переговорах з послами".

"Як цей метелик тріпоче крильцями, так б'ється моє серце, я вірний Вам, Султано. Ваші сльози ніколи не наповнять цієї пляшечки. Зі мною Ви не знатимете печалі. Я подарую Вам радість. Ваші обійми полонили мене своєю ніжністю. Наче птиця симур, припадаю до Вашого палкого серця, у Вас на грудях помираю, щоб Ви поцілунком оживили свого раба, нагадали, що правда - вічна. Я п'янію від запаху Вашої шкіри, і сон огортає нас, аж поки не озветься наше маля.
Ібрагіме, ти потопаєш у морі брехні, Ібрагіме! Ти ошукав усіх, але не себе! Адже правда завжди перемагає брехню. Ще завітрить і задощить, здійметься буря і розіб'є тебе об високі скелі. От вона - правда. Ти ще палаєш полум'ям виского кохання, та хоч випий те море брехні, а не врятуєшся! Ніщо вже ніколи не втішить, не сцілить тебе! Вгамуй лють, Ібрагіме! Не змагайся намарно з собою! А краще втіш те серце, що живе тобою. Це - твоя кохана, дружина, мати твоїх дітей."

Дайє залишає палац. Махідевран поспішає порадити Валіде Гюльшах наступницею посади. Та Валіде призначає Ніґяр, можливо, не без участі Гюррем. Детектив, найнятий для стеження за Ібрагімом, помічає його з Ніґяр і доповідає про це Валіде. Валліде після розмови з Ніґяр наказує Сюмбюлю заперти її. А самій стає погано на серці.

На кортеж Дайє в дорозі нападають грабіжники та забирають усі дорогоцінності. Побита Дайє приходить до Ніґяр.

В кінці 57 серії Валіде дізнається про зраду Нігяр.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 2 сезон | Переглядів: 10660 | Додав: Roksi | Теги: 2 сезон | Рейтинг: 3.8/4