Вівторок, 23.04.2024, 22:41
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 1 сезон » 5 серія 1 сезону
17:55
5 серія 1 сезону

Нігяр з Сюмбюлем воркочуть, що робити з гаремом за відсутності султана. Виходить Гюррем, як повелителька і кличе Сюмбюля  учити уроки. Потім вмовила Нігяр написати від її імені листа Сулейману:
«Любий султане, моя надіє на щастя! Ваша раба Гюррем з сумом цілує землю, якою ступала ваша нога. Мій коханий повелителю, моє серце палає у полум’ї розлуки. Біль ятрить мою душу, не можу дихати, султане. Душа болить, а серце плаче. З очей моїх рікою ллються сльози. Ця розлука гірша за смерть».
Ібрагім з Хатідже теж переписуються: «Хатідже-султан, Ваші очі тут, на березі Дунаю, освітлюють річку та моє серце».
Лала Касим-паша зустрівся з валіде в саду, де вони вирішили одружити Гюррем з його сином. Гюррем в істериці. Не придумавши нічого кращого, вона заявляє валіде, що вагітна. Проте, ймовірно, тогочасна медицина не залишила валіде інших шансів, як повірити на слово пацієнтці,  Дайє відправляє Сюмбюля розговорити Гюррем, проте тому не вдається. Лікарка радує усіх вагітністю Гюррем (навіть її саму). Махідевран від почутого втрачає свідомість. Валіде доводиться відбріхуватися перед Касимом.
Софія, 17 червня 1521 року. Сулейман проводить військову нараду в шатрі. За порадою Ахмета-паші і за підтримки Ібрагіма вирішують іти на Шабац, а на Белград, як пропонував великий візир, підуть пізніше, коли підійде підкріплення.
Лайош святкує весілля графа Аріеля та леді Вікторії. Сулейман саме почав артобстріл замку. Лайош і компанія тікають з палацу підземними шляхами. Аріеля, який біг останнім, вбивають, його наречену Вікторію відпускають. Лайош утік.
«Я і мій син хочемо оту птицю, що з рисом всередині. Сину султана Сулеймана сьогодні захотілося перепелів. Чуєш, Сюмбюлю? І не сперечайся.» – Гюррем розперезалася вкрай.
В кінці 5 серії Сулейман почав обстріл якоїсь фортеці.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

"Роксолана" - найдорожчий проект в історії турецького телебачення серіал "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Категорія: 1 сезон | Переглядів: 12960 | Додав: meri7837 | Теги: 1 сезон | Рейтинг: 4.5/10