Вівторок, 23.04.2024, 18:42
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 2 сезон » 61 серія (37 серія 2 сезону) Гюль-Ага покинув гарем
18:27
61 серія (37 серія 2 сезону) Гюль-Ага покинув гарем

61 серіяОтримавши від Гюльшах цінну інформацію про Нігяр і Ібрагіма, Гюррем розуміє, що їй подрібні докази. Без них вона себе не видає. Тим часом Нігяр уже покинула палац. Гюррем найняла охоронника, щоб той підтвердив інформацію, і той таки підтверджує. Тим часом Сюмбюль на ринку наткнувся на Нігяр, яка купувала колиску нібито для сусідки.

Іскандер, хоч і неохоче, але все ж вибачається перед Ібрагімом. Відбувається засідання Дивану на якому планується похід на Персію. Султан призначає Іскандера помічником Ібрагіма.

Махідевран активно витрачає великі гроші на одяг, прикраси. Гюльфем каже, що це приведе до розтрат, тим більше напередодні походу, проте Махі не зважає. Вона на кожному кроці вказує, що гаремом керує вона. На що у відповідь сказала Гюрем: «Хоч гаремом керуєш ти, проте спальнею султана все-таки - Я». Розгнівавшись Махі посилає султанові нову наложницю Ольгу, яку він відправляє назад. Гюрем тим часом вербує Сюмбюля.

Валіде поворухнула рукою. Мустафа просить у неї благословення перед від’їздом. Султан розпорядницею гарему призначає Гюльфем.

Зранку султан іде до ворожбита, щоб розтлумачити сон про Валіде, і той нічого доброго йому не зміг сказати. Розповідь Сулеймана:

"Вночі я бачив такий сон, що уся моя радість одразу зникла. Сниться мені Валіде: вона на березі річки і тільки нахилилася, щоб попити, як на воду упала якась тінь. Вона підняла голову і побачила на іншому березі річки білого-білого коня. Наче діамант виблискує на сонці, вітер розвіває його пишну гриву. Кінь якось дивно глянува на Валіде, а потім підійшов до неї. Це був кінь мого батька, Султана Селіма кінь. Наче прийшов, щоб забрати Валіде з собою. Але потім усе укрив такий густий туман, що стало темно! Гримів грім, сяяли блискавки, почалася злива, річка зашуміла, а той кінь схарапудився, обличчя Валіде у тій темряві сяяло наче повний місяць уночі..."

"Світ - тільки міраж, Сулеймане - повітря, яким дихаєш; земля, по якій ходиш; вода, яку п'єш; вогонь, у якому гориш, як марево - вони не вічні. Хто б не занурився у це марево, неодмінно колись прокинеться. Навіть сам султан. У потоці істини всі ми однаково голі!" - голос Сулеймана після розмови з віщуном.

По дорозі додому султан зустрів безпритульних побиту матір із сином. Він взявся покарати їх батька.

Гюррем поїхала до Ніґяр позловтішатися. Фатьма пише любовного листа Мустафі. Увечері за наказом Фатьма приводить до Мустафи іншу служницю, надану Махідевран, але той залишає Фатьму.

Ніґяр переїжджає у заміський маєток. По дорозі на її кортеж нападають. Це було завдання Гюррем. Вона викрала і сховала її... поруч із Гюльшах...

Вельможний пан знову провокує Ібрагіма. У місті формується протестний настрій. Головного заколотника письменника Фігані Ібрагім кидає за ґрати. Ібрагім хоче дізнатися, хто насправді вельможний пан?

Гюрррем іде до валіде і розказує їй про свою нещасну долю, а після цього - про зраду Ібрагіма з Ніґяр. Валіде хоче щось сказати. Їй сниться сон, наче вона у лісі на ліжку у всьому білому. Там, по іншу сторону річки, стоїть білий кінь. Вона іде до нього. В кінці 61 серії з конем вони уходять в далину...

Невже ти так легко відлетиш від мене, душе моєї душі?
Невже ти покинеш мене? Не йди в трояндовий сад без мене, не кидай мене. Я не хочу, щоб без тебе сходило сонце, не хочу.
Гей, місяцю, ти теж не спи без неї,
і ти, світе, без неї порожній,
І ти, часе, течеш тепер марно.
Коли ти зі мною, мені милий і цей світ і той,
Не хочу, не залишуся на цьому світі без тебе,
І іншого світу без тебе не хочу.
Гей, вершнику, не приборкуй коня без неї,
І ви, вуста, не читайте без неї.
Гей, ви, очі, не дивіться без неї,
Гей, душе моя, не лети, без мене...

Місяць уночі осяє твоє світло. Якщо ти місяць, а я ніч, то як ми розлучимося? Не йди...
Ти — моя дорога, якою я йтиму, ти — сяйво мого шляху.
Ти — моє все. Не йди без мене, не покидай...

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 2 сезон | Переглядів: 9601 | Додав: Roksi | Теги: 2 сезон | Рейтинг: 1.0/1