Четвер, 28.03.2024, 12:42
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 116 (7 серія 4 сезону) "Краще зараз убий, тут і зараз!"
18:12
116 (7 серія 4 сезону) "Краще зараз убий, тут і зараз!"

116 серія

Міхірінса в сльозах іде лісом після побачення з Мустафою. На неї нападають розбійники на чолі з Махмудом-Агою. Дівчину викрадають і шантажуть Хизира, щоб той виказав агу яничарів Алі. 

"Рустем хоче, щоб я поговорив з Володарем, сказав що з яничарами було непорозуміння, що це Алі-Ага підставив Рустема-Пашу. Авжеж, Рустем-Паша хоче себе виправдати. Це коштуватиме життя Алі. Це коштуватиме життя Мустафі! Алі-ага давно дав зрозуміти Володарю, на чиєму він боці.
Треба ж таке: з одного боку життя доньки, а з іншого - моя відданість Шехзаде. Яке ж це важке випробування."
- монолог Хизира.

"Народження дитини на світ - це неперевершене диво. Таке безцінне відчуття. Я не розуміла цього, поки не взяла на руки свою першу дитину. Я знала, так знала, що стану матір'ю. що життя зміниться, але й передбачити не могла, що на стільки.
Дитина змінила сенс мого життя, наповнила його новим змістом. З тієї миті світ став ще прекраснішим, кольори стали ще яскравішими, фрукти - солодшими, кохання - глибшим. Відчуття дива охопило все навколо. Я була щаслива, моє дитя було в мене на руках. Вперше я не почувалася самотньою, бо дитина стала частиною моєї душі.
Я усвідомила, що це - сила. Сила, якої не досягнути іншим чином. Але набагато пізніше я дізналася, що це також і вогняна стріла. У день, коли половина моєї душі була похована в землю разом із моїм дитям, коли я отримала звістку про смерть мого Мехмета, тоді частина мене загинула."
- філософія Гюррем.

"Будь-яка правда - солодка чи гірка, схожа на лева. Правда - це безмежне і бездонне море. І його глибокі води - це суцільне полум'я, а хвилі - перлини. О, душе! Правда - це вогняний дощ. Лише одна його крапля перетворює землю на попіл. Хтось із нас на Ноєвому ковчегу рятується від цього нищівного вогняного потоку, а хтось - іде на дно.
Усіх нас створено з землі, в усіх нас сяють сонця з небосхилу. Скільки сильних, дужих та ревучих левів, сховавшись у шкурі лані, вичікують?
Геть усе, з чим стикається людина - кожне слово, кожен образ, породжують у ній думки. Коли посланець сходить на землю в образі Архангела Гавриїла, думка, як Діва Марія породжує сотні Ісусів.
Яку правду приховує темна ніч? Ніч, яка сходить зі скропленого кров'ю небосхила. Невже це справді кров? А що ж таке доля? - Зупинити цю кров? Чи самому в ній захлинутися?"
- філософія Сулеймана голосом Ібрагіма.

Шейх Аль-Іслама Ефенді, у якого були проблеми з Рустемом і Ебу-Ефенді викликали до Сулеймана. Султан наказав тому мирится.

Міхрімах, виявляється, "захворіла" спеціально, турбуючись про імідж чоловіка і свій в тому числі.

Селім кинув Нурбану у в'язницю. Він допитував її, кохана каже, що діяла в його інтересах. Та шехзаде більше не хоче її бачити. Напився.

До Сюмбюля прийшла кохана, вона вже знає, що він не паша. "Євнух я, євнух. Нічого не буде". Проте жінка каже, що і далі його кохає.

Баязид з Лала-Агою прибули на ринок, де сталося вбивство, опитали усіх, суддю. Тим часом вдову чоловіка викликав Селім. Вони мирно поговорили, хатун уже забрала заяву на прохання Нурбану. Селім пообіцяв подбати про сім'ю вдови.

За наказом Гюррем у ліки Назенін підливають якусь бормотуху.

Газенфер помітив на ринку Баязида і Лалу. Селім з бандою догнали Баязида на півдорозі додому. Брати порозмовляли за вечерою. Баязид розкрив Селіму секрет про платні мітинги на його підтримку. Селім шантажує Баязида тим, що той без дозволу покинув санжак, а це - державна зрада. Баязид після вечері покидає палац.

Хизир просить у Сулеймана звільнення. Цим він намагається врятувати і доньку і шехзаде.

Селім наказує вислати Нурбану кудись, хоча б у Венецію. Нурбану у в'язниці розповідає Газенферу свою історію. Виявляється, вона байстрючка, хоча й з багатих сімей. Її добре виховали, але жодна сім'я не визнала. Нурбану тепер дуже хоче сім'ю з Селімом.

Сюмбюль із коханою цілуються у якомусь підвалі. Вони переспали. Проте Джанхе виявляється не простою. Вона читає записку, яку Сюмбюль мав передати від Гюррем.

В кінці серії Гюррем зустрілася з головним брамником Мехметом-Агою і обговорили питання, як позбутися Шейха Аль-Іслама.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 17347 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.7/9