Вівторок, 23.04.2024, 15:45
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » серія 64 (1 серія 3 сезону) "Поява Фірузе"
11:57
серія 64 (1 серія 3 сезону) "Поява Фірузе"

Матроси капітана Хизира рятують єдину вцілілу після корабельної аварії дівчину. Капітан віддає наказ відвезти її в Стамбул. Дорогою дівчина поводиться невгамовно. Гюльшах роздає наложницям золото від імені Гюррем-султан, розказуючи про світле майбутнє.

У палац приходить розлючена Хатідже, вона прямує до султана просити розлучення. Гюльфем намагається її відмовити, але та непохитна. Сюмбюль тут же доповідає Гюррем про наміри Хатідже. Султан хоче знати, в чому причина такого рішення. Хатідже розповідає про зраду Ібрагіма і про те, що той сам у всьому зізнався. Султан віддає охороні наказ привести великого візира. Також Хатідже називає ім'я тієї, з ким їй зраджував чоловік. Охорона не знайшла Ібрагіма, так як той зайнятий підготовкою до походу. Султан віддає наказ знайти Ібрагіма, де б він не був. Сулейман просить Хатідже повернутися в палац. Хатідже обурена: «Ви нічого не зробите?». Султан обіцяє їй, що вона сама винесе вирок Ібрагіму – стратити його чи помилувати, але просить заспокоїтися.

Гюррем із Сюмбюлем підбирають кандидатуру на місце Ібрагіма. Сюмбюль пропонує челебі, але султана просить підшукати когось іншого і наказує Сюмбюлю детально ознайомити її з усіма членами дивану. Також вона нагадує, що свято на її честь повинне перевершити все на світі – нехай всі знають, хто відтепер керує гаремом.

Махідевран намагається налагодити відносини з Гюльфем, клянеться сином, що замах влаштувала Гюррем. Гюльфем не знає, кому вірити, вона стурбована проблемами Хатідже.

Тим часом Ібрагім у військовому наметі обговорює з Матрахчі своє становище. Матрахчі радить Ібрагіму впасти в ноги султану і просити вибачення, нагадує, що Хатідже завжди любила пашу, а султан вважав його за брата. Ібрагім  гордий, відмовляється просити вибачення, і каже, що він йде на війну, щоб померти там, як воїн на полі бою. Матрахчі цікавиться, що буде з Ніґяр і з дітьми Ібрагіма. Той відповідає, що з ними все буде добре. До Ніґяр приходить нібито невідомий, каже, що його направив Ібрагім врятувати її з в'язниці. Ніґяр вдається втекти, вона сповна насолоджується торжеством над Хатідже: «Ібрагім любить мене, намагався мене врятувати, проводив всі ночі зі мною…». Хатідже обіцяє Ніґяр, що вона ще буде молити про смерть.

Беї у Манісі обговорюють становище Мустафи – адже крім нього є ще чотири спадкоємця, та й сам Мустафа ще такий молодий.

Хатідже знаходить лист Ібрагіма, де той пише, що вони більше не побачаться, але він не кається і передає їх долю волі Аллаха. Махідевран, яка саме нагодилася, розповідає Хатідже, що це Гюррем влаштувала їй пастку. Мовляв, Гюррем загрожує всій династії, хоче усунути всіх зі свого шляху. Хатідже не хоче нічого чути і проганяє Махідевран. Гюррем у султана підливає масла у вогонь: той, хто сьогодні зрадив дружину, чи не зрадить завтра султана?

Махідевран приходить до Ніґяр позловтішатись: «Нарешті ти отримала по заслугах!» Ніґяр просить її про допомогу, адже вона носить дитину Ібрагіма, а той роками захищав Махідевран. Султана каже, що Ніґяр тепер вже ніхто не зможе допомогти.

Гюльфем доповідає Гюррем, що кімната для Мехмета готова. Вона дорікає Гюррем, що та розповіла все про Ніґяр і Ібрагіма. Гюррем каже, що це її проблеми, але ж вона ніколи не завдавала Гюльфем ніякого горя. Гюльфем: «Я не знаю, хто в чому винен...». Міхрімах заздрить братові, що у того є свої покої. Гюррем обіцяє їй віддати свої особисті покої, як тільки вона переїде до покоїв валіде. Міхрімах здивована: «Але ж кажуть, що покої валіде будуть так і стояти порожніми?» Гюррем, звичайно, відразу ж вирішує зайняти ці покої.

Челебі передає Гюррем записку, де вітає султану з перемогою і рекомендує їй Рустема-агу як довірену особу. Гюльфем не дозволяє Гюльшах підготувати покої валіде для Гюррем, мовляв, султан особисто віддав наказ, щоб ці покої пустували в пам'ять про валіде.

Гюррем в люті біжить до Гюльфем і вимагає виконати її наказ. Несподівано на допомогу до Гюльфем приходить Хатідже. Вона нагадує, що Гюррем сама ще зовсім недавно була проти того, щоб Махідевран зайняла покої валіде. До того ж, в цих покоях може жити тільки мати султана. От якщо син Гюррем стане султаном, тоді вона і забере ці покої, а зараз мусить повернутися до своєї кімнати. Гюррем не здається, але й Хатідже налаштована рішуче. Хатідже не може пробачити Гюррем, що та зламала її життя і клянеться, що Гюррем заплатить за все.

Хатідже задумує підсунути султану іншу жінку, щоб і Гюррем страждала так само, як вона. Махідевран і Гюльфем не вірять у те, що цей план спрацює, адже скільки всі вони на чолі з валіде не старалися вирвати Гюррем з серця Сулеймана, все безрезультатно.

Челебі доповідає Ібрагіму, що Хизир зайняв пост головнокомандувача флоту. Ібрагім знущається – у челебі такі довгі вуха, що він ловить всі плітки. Челебі відрізає: «Так, у тому числі я чув про ваші справи з Ніґяр». Сулейман призначає Хизира головнокомандувачем флоту. Ібрагім потрапляє в засідку, але виходить з неї переможцем.

Дівчат з корабля Хизира приводять до палацу. Хатідже доручає Гюльфем підготувати найкрасивішу і найрозумнішу дівчину для султана. Хатідже, Гюльфем і Махідевран створюють коаліцію проти Гюррем. Вони чекають з її боку чергового скандалу у відповідь на хелвет. Потім Гюльфем повинна буде піти до султана зі скаргами на Гюррем, мовляв, та не дає їй виконувати свої обов'язки в гаремі. Крім того, це саме Гюррем зруйнувала сім'ю Хатідже, і тепер між ними йде справжня війна.

Тому Гюльфем просить Сулеймана звільнити її із займаної посади. Служниця доповідає Мустафі, що Махідевран не керує гаремом і скоро приїде в Манісу. Сулейман сварить Гюррем, адже не їй вирішувати, кому приходити до нього в покої. На місце Гюльфем султан призначив Афіфе-хатун, давню служницю валіде і годувальницю султана. Гюррем наказує збирати речі.

Ібрагіму приносять подарунок від Сулеймана - лати, в яких султан потрапив у пастку і був поранений. Гюррем займає покої валіде. Туди відразу ж вдирається Хатідже з вимогою негайно залишити приміщення. Гюррем говорить, що Хатідже керує тільки злість і образа. Між султанами спалахує скандал, Хатідже обіцяє, що і Гюррем пізнає біль зради, натякаючи на нових коханок Сулеймана. На що Гюррем відповіла: «Султан цього не потребує! Але, якщо ви бажаєте, я звелю підготувати дівчину для Ібрагіма-паші, адже він ласий до жінок!»

64 серія закінчилася заявою Гюльфем про звільнення з посади.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 28404 | Додав: Аня | Теги: 3 сезон, 64 серія, 64 серия | Рейтинг: 3.4/55