Четвер, 28.03.2024, 23:31
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 74 (11 серія 3 сезону) "Дитина Нігяр"
16:22
СЕРІЯ 74 (11 серія 3 сезону) "Дитина Нігяр"
Міхрімах бачить на очах матері радість і цікавиться, що сталося, Фірузе зникла. Та каже, щоб не вмішувалася. Афіфе приносить Гюррем папери для одруження Нігяр. Гюррем не дуже хоче, щоб Нігяр видали аби за кого, і та покинула палац. Гюррем виговарюється Афіфе, скільки вона всього пережила у палаці. Султана просить бути справедливою до себе: "І де справедливість, Афіфе-Хатун? Відколи я в палаці, я сама. Ніхто не захищав мене. Навпаки - усі ополчилися: Ібрагім-Паша, Хатідже-Султан, покійна Валіде, Махідевран, та усі! Знаєш, скільки разів я рятувалася від смерті, які образи, які муки і несправедливість пережила? Усі мене якось обзивали: безжалісна, чаклунка, відьма, але ніхто, ніхто і словом не прохопився про заподіяне мені. Ніхто не розповів. А от коли приїхала Фірузе, усі навколо неї. Усі її дружно оберігали, наче змію вп'яли мені в шию, поглумилися з мене. Це і є справедливість? Це вона? Але їх я розумію - вони усі хочуть мені помститися, але ти? Чому ти проти мене? Як ти, скарбнича, можеш бути мені ворогом. Я законна дружина Султана Сулеймана, я дала Роду п'ять нащадків! А в тебе до мене поваги не більше, ніж до рабині. [...] Я не просила оберігати, чи закривати очі на мої вчинки. Не мені давати тобі принизливі накази. Я хочу одного: будь справедливою. Якщо є на світі справедливість, то хай вона і для мене буде.". Хатідже та Ібрагім обговорюють долю Фірузе, Ібрагім не хвилюється.
Нігяр цікавиться у Фірузе, чи та розповідала комусь про те, що трапилося вночі. Та каже, що ні, і тій не радить. Це лише її і Гюррем справа. Фірузе щось замисляє.
До Ібрагіма прибуває посол Франції, з яким вони говорять про Туніс і Алжир. Франція пропонує спільну війну проти Карла Габзбурга. Але для цього їм потрібне золото і військо османів.
Сюмбюль приносить Гюррем досьє на всю верхівку керівництва Османської імперії. Вона обіцяє позбутися Ібрагіма і шукає союзників.
Хелена дізнається про існування Фатьми - головної наложниці шахзаде. На ранок вони розмовляють про великий живіт Фатьми та багатьох його коханок. Але Хелена - добродушна. Мустафа обіцяє дозволити їй все, що вона побажає. Фатьма починає шукати шляхи, як позбутися Хелени.
У Міхрімах з'являється власний ага - Зюмлюд. Через нього вона відправляє листа поету Ташлиджали. Міхрімах просить у батька пробачення за попередню неповагу. Мехмет повернувся з полювання щось не в дусі.
Кадді приходить до Сулеймана обговорити нові закони. Він знайшов багато прогалин у законодавстві і пропонує негайно вносити зміни. Султан дуже захоплений його словами.  
Гюррем запрошує Ібрагіма обговорити важливу подію.
Сюмбюль та Гюррем помічають у дворі Хатідже повитуху. Вони ще нічого не зрозуміли, але повитуха таки промовилася. Хатідже і Гюльфем обговорюють долю дівчинки. Гюррем розповідає Хатідже про нові таємні зустрічі Ібрагіма та Хатідже у мармуровому палаці. Вони таки там, розмовляють про своє нещасне кохання. Хатідже не змогла туди поїхати, але всеодно сумнівається в ньому. Гюльфем просить її не здаватися. Хатідже викликає до себе Нігяр. Вони з Ібрагімом вирішили одружити Нігяр з Рустемом. Нігяр взагалі-то і не проти. Хатідже повідомляє цю радісну новину і Гюррем.
Гюррем направляється до Сулеймана в четвер, але той не сам. Гюррем дістає свою пробірку з отрутою та збирається її випити зі словами: "Всевишній, яка мета кохання? Якби ж знати. Вона закрила мені шлях, забрала мою волю, моє серце. О, Всевишній! Він усе, що я маю. Він мій, милостивий падишах. Чому він такий безжальний? Його серце камінь. Якби ж знати... Всевишній, чи долине, скажи, чи долине до нього моє благання, мій плач? Чи почує коханий моє голосіння, чи побачить він мої сльоз? Якби ж знати. О, Всевишній, що це за біда, що за полуда впала тобі на очі? Адже ти, коханий, все для мене, ти для мене цілий світ. Ти... Щомиті, коли мовчу чи говорю, в очах живе кохання до тебе. Ти мій хліб, ти мій час! О, Всевишній! Де домівка мого смертного тіла? Де місце моєї душі та серця? О, Аллах! Де моя сім'я? Де мій рід? Здригаюся від крику у цьому бурдному світі. О, душа! Тебе вирвали з рідного краю, ти тут, на чужині. О, Всевишній! Чорна ніч на змелі не може зрівнятися з моїм днем. Не може за моєю весною прийти осінь із зкам'янілим серцем. О, вуста, що приховують істину та почуття... Час вам замовкнути!". Султану зупиняє Афіфе Хатун. Знаєте, повелитель Фірузе Хатун у своїх покоях не залишив. На ранок Фірузе спробувала підколоти прогулом Гюррем, але та знає, що нічого не було і Фірузе залишається ні з чим.
Сюмбюль слідкує за повитухою. На потаємне місце схову доньки прибуває Гюррем. Вона забирає дівчинку і приводить в гарем. Гюррем кличе до себе Нігяр. Утримуючи інтригу, вона не розповідає нічого матері. Вона вирішила приберегти цей козир. Султана підбурює Ібрагіма сумніватися у тому, що його дитина жива. Про це Ібрагім запитує у Гюльфем. Та слізно підтверджує версію Хатідже. Паша просить показати могилку...
В кінці 74 серії Гюррем натякнула Ібрагіму на дитину і той вимагає у Гюльфем показати йому могилку.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 19378 | Додав: Аня | Теги: 74 серія, 74 серия, 3 сезон | Рейтинг: 3.1/52