П`ятниця, 19.04.2024, 23:26
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 75 (12 серія 3 сезону) "Мехмет уже не хлопчик"
16:27
СЕРІЯ 75 (12 серія 3 сезону) "Мехмет уже не хлопчик"
Фірузе у Сулеймана вчить Джихангіра мови. У Гюррем болить голова. Ібрагім Паша шукає могилу своєї дитини. Вони знаходять цю могилу, але вона пуста. Ібрагім розуміє, що дитина жива. Ім'я дівчинки - Кадир. Міхрімах приходить до султана і забирає Джихангіра спати. Міхрімах не розказує матері, що з Джихангіром була Фірузе. Ібрагім викликає до себе Гюррем. Він просить її віддати дитину, а вона вимагає натомість Фірузе. Ібрагім притих.
"Є такі таємниці, розгадку яким можна шукати все життя. Ти можеш вважати, що твої старання не приносять користь. Але ти вже розчаровуєшся, починаєш жити звичайним життям, саме тоді розгадка сама приходить до тебе. Всі ці таємниці, над розгадкою яких ти б'єшся, відкриваються тобі одна за одною. Люди називають це чудом, а ти зберігаєш це у своєму серці. Тому, хто знає, що він шукає, достатньо, щоб квітка, що розкрила вночі свої пелюстки, важливо, щоб розкрила свої пелюстки зранку знову. Тоді ж тінь перестає ходити за тобою, ти помічаєш, що сонце знаходиться у найвищій своїй точці, там, де і має знаходитися. Коли ти розумієш, що твоя таємниця не є таємницею - це краще, що може з тобою статися." - роздуми Ібрагіма після розмови з Гюррем.
Хелена з чоловіком приїздить навістити своїх батьків. Фатьма жаліється на це Махідевран (це не чувано!). Батько Хелени Яніс допитується Мустафи, коли весілля, шахзаде трохи запнувся. Махідевран розмовляє з Мустафою про звичаї, вимагає порядку. Мустафа повідомляє, про необхідність шлюбу, мати категорично проти. Фатьма і Федан думають, як прибрати дівчину, Фатьма порівнює себе у цій ситуації з Махідевран.
Ібрагім снідає з Хатідже. Та розповідає йому, що їх дочка захворіла. Ібрагім починає розповідати, що розкопав пусту могилу, Хатідже віднєкується, і той піднімає на неї голос: "Досить твоєї брехні!". У них черговий скандал! Хатідже каже, що з Нігяр і з дитиною поступила по совісті. Хатідже радиться з Гюльфем, що робити далі? Вона не збирається пускати дитину з палац. Ібрагім посилає людей шукати дитину скрізь, зокрема у володіннях Гюррем. Ібрагім викликає Сюмбюля і вимагає зізнань про дочку. Гюррем, що вчасно нагодилася, рятує Сюмбюля від знущань. Увечері Ібрагім розповідає Хатідже, що дитину вкрала Гюррем, і вимагає натомість Фірузе. Хатідже цікавиться, що ж той зробить?
З часом Ібрагім приймає умови Гюррем.
Рустем жаліється Гюррем, що через затаскану Нігяр зіпсується його репутація. Гюррем заспокоює, наче скоро все скінчиться. Гюррем планує позбавити Мустафу довіри Повелителя.
Гюррем запрошує на званий обід усіх поважних людей міста. Хатідже не запрошена. Султана хоче створити благодійний фонд. Гюррем для керівництва своїм фондом просить у султана дозволити на цю посаду Рустема, проте цьому перечить Ібрагім. Вона обливає його брудом.
Мехмет знаходить у гаремі файну дівчину Клару і весело проводить з нею час в ліжку. "Я вже давно за тобою спостерігаю, любуюся... Яка фігура, лице, аромат, а ці очі! Я захоплений твоєю красою, хатун!" - "Якби Ви знали, скільки я льстила Кіразу Азі, як брехала йому, щоб зайвий раз побачити Вас, щоб пройти поруч, і все не марно. Та пробачить мене Бог!" Гюррем запізно дізнається про парочку, вона не проти, але хоче знати про всі його походеньки. Крім того вона попереджає, що тому досі не можна мати дітей. Вона жорстко ставить сина на місце, і Міхрімах, яка при цьому присутня. Міхрімах підкалує брата. 
Міхрімах намагається помирити двох братів, які постійно сваряться, Селіма і Баязида. Фірузе перехвачує листоношу до Міхрімах і сама відносить їй листа від Ташлиджали. Фірузе просить пробачення. У листі одні ласкаві слова.
Мала Нігяр якимось чином виходить зі свого укриття і саме на очі Нігяр. Вона хоче пити. Тут з'являється Сюмбюль, він каже, що це дочка якогось учителя. Нігяр щиро вірить.
Ібрагім веде Диван на рахунок зміни законів, запропонованих Кадді. Французький посол знову прибуває до Ібрагіма. Французи хочуть певного військового союзу. Султан не проти цього союзу, аби завоювати нічийну Італію. Але чи можна довіряти Франції?
До Гюррем прибувають гості на званий обід - це дружини багатіїв. Міхрімах скучно на світській події. Приїздить Хатідже. Заходить Нігяр попрощатися перед весіллям. Рустем бухий зустрічається з Нігяр, він збуджений. Але виявляється, Рустем закоханий у Міхрімах. "Це все гра долі" - "Це не гра долі, а гра Ібрагіма Паші".
Фатьма заходить в хамам, де миється Хелена і починає ту топити та вимагає зникнення останньої. В процесі Фатьму прихвачує живіт. Вона благополучно народжує. Право дати дитині ім'я Мустафа передає Повелителю.
"У мене для Вас прекрасна новина, у шахзаде Мустафи народився свій шахзаде!" - "І що в цьому прекрасного?" - Міхрімах з матір'ю.
Увечері Хатідже рано поспішає додому, бо хворіє її дочка Хуріджіхан. Фірузе теж відправляють на допомогу до султани, але якось підозріло. Гюррем королівським кроком іде коридорами палацу. В кареті Фірузе піднімає паніку. Гюррем заходить до Ібрагіма. Фірузе пакують на якесь судно з квитком в одну сторону. Її проводжає особисто Сюмбюль Ага.
75 серія завершилася проводами Фірузе у порту Сюмбюлем.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 21120 | Додав: Аня | Теги: 3 сезон, 75 серія, 75 Серия | Рейтинг: 2.8/63