Четвер, 25.04.2024, 01:49
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 83 "Приїзд Шах Султан"
20:31
СЕРІЯ 83 "Приїзд Шах Султан"
83 серіяМаленький Сулейманчик занедужав. Махідевран дорікає Фатьмі, що та не слідкує за дитиною.
Гюррем дякує Рустему за спасіння. Рустем радить терміново позбутися Ібрагіма, а для цього - позбавити довіри Володаря. Рустем ходить по ринку і домовляється з підозрілим чоловіком про якусь роботу, що буде щедро оплачена.
Сулейман бере участь в урочистостях з нагоди початку Рамазану. Султан наказує забезпечити місто хлібом і м'ясом належної якості. Ібрагім Кадді нагадує про поведінку сина. Після цього на ринку розпочинається бунт проти Ібрагіма Паші, його вважають невірним. Кадді починає інспектувати торговців.
Вечеря у Ібрагіма розпочинається з молитви Сулеймана. З одного боку від Сулеймана - Гюррем, з іншого - Ібрагім. Султан по черзі згадує звинувачення Гюлізар в їх сторону. Хатідже очікує Шах Султан. Після вечері султан розмовляє з сестрою про нещастя у палаці, жалкують за Валіде і переживають за майбутнє династії. Гюррем підходить до Ібрагіма. Вони перекидуються словечками один до одного. Гюррем пропонує мир, Ібрагім: "Як я втомився від пустих слів".  Міхрімах і Мехмет обговорюють вагітність Клари. Мехмет збирається втекти в санжак, доки вагітність дівчини не буде помітна. Міхрімах радить позбутися дитини, поки не пізно.
Махідевран вечеряє з сином. Вони обдумують чи покарають Гюррем. В цей час їм повідомляють, що у Сулейманчика - оспа. Мустафа починає допитуватися, звідки в палаці взялася оспа, він вважає, що сина спеціально заразили. Дитину лікує Якуб якоюсь маззю.
Наступного дня Гюррем приймає двох жінок стосовно участі у благодійному фонді. Вони дарують їй священний Коран. Гюррем радить подарувати його Ібрагіму.
Ібрагім готує військо до походу на Італію. Їх має підтримати Франція. Ібрагім свариться з Аязом через різні бачення на здатності війська османів. Ібрагім хоче поставити на коліна весь християнський світ. Після наради Сулейман залишається наодинці Ібрагім. Султан підімає йому платню до 3 млн. ахче, а Ібрагім нагадує, що попередній візир отримував 4 млн. Султан злиться.
Міхрімах зустрічається в саду з Ташлиджали. Вона дарує йому талісман від зглазу. Їх бачить Мехмет. Він починає допитувати сестру. Вони знаходять компроміс.
Ібрагім вичитує Рустема, за те, що той ще не в Теке. Рустем обіцяє прискоритися. Ібрагіму доповідають, що Кадді відправився на ринок. Про це повідомляють Ібрагіму, він здивований.
Перед вечірнім намазом до Ібрагіма заходить Матрахчі. Вони переймаються долею Мустафи. Ібрагіму повідомляють, що його дочку прихворіла, він мчить до неї. Через це він запізнюється на намаз. Сулейман заходить в мечеть і чує гнів людей про Ібрагіма.
Приїздить Шах Султан. Гюррем наказує приготувати для неї найкращі покої. Вона знає, що хоч Шах і Хатідже не люблять одна одну, але чомусь Хатідже її запросила, чи немає тут підстави? Вона випитує у Сюмбюля таємниці Шах Султани. Першим ділом султана заїждає у палац до Гюррем. Гюррем її люб'язно зустрічає. В цей час Сулейман, Ібрагім та Хизир прогулються морем. Крім іншого султан нагадує Ібрагіму про його прогул. Сулейман запитав в Ібрагіма, як той хоче померти?
Шах від'їжджає до Хатідже. Гюррем цікавиться в Рустема, чому Сулейман і Ібрагім поїхали разом? Рустем через кілька днів від'їжджає і дає останні настанови провокаторам Ібрагіма. Шах зустрічається з Сулейманом. Згодом вони сидять учотирьох: Сулейман, Шах, Хатідже, Гюррем. Йорнічають. Всі розходяться. Хатідже і Шах гризуться: "Гюррем перетворилася в таку змію саме через Вас. Якби її зупинили з самомго початку, то нічого б не було!".
Ібрагім заходить в мечеть, його облаюють. Матрахчі заперечливо махає головою Ібрагіму, але той починає розбірки. Ібрагім наказує казнити одного із протестувальників. В Цей час Сулейман задумаються над відповіддю Ібрагіма на питання "Як би ти хотів померти?" - "Я б хотів померти разом з Вами". Заходить Гюррем, допитується у Сулеймана, чому той сумний. А той звинувачує її у замаху на Мустафу. Вона перекидує все на Ібрагіма. Сулейман хоче, щоб ті помирилися.
Сулейманчик помирає... Фатьма звинувачує у всьому Гюррем. Після прощання із внуком Махідевран розмволяє з Діаною про важливе завдання (вбивство).
Наступного дня на площі провокатор знову збирає прихильників. Вони йдуть на Ібрагіма. Айз Паша доповідає Сулейману про неприємний інцидент з Ібрагімом. Султан викликає пашу до себе. Ібрагім у себе в палаці побачив Шах султан, він здивований зустріччю. Протестувальники саме підійшли до палацу. Після перемов і погроз, вони відступають. Шах і Хатідже розмовляють відверто. Хатідже каже, що викликала Шах, щоб діяти проти Гюррем разом. "Яка молодчина! Вона справиться з управлінням державою краще кожної з вас" - Шах. Вона не підтримує Хатідже. Ібрагім поясняюється перед Султаном. Сулейман каже, що вирок страти може винести лише суд. Гюррем та Рустем не натішаться провалом Ібрагіма. Рустем від'їжджає, але обіцяє надати посередника. Айя перед судом заходить до Каддія і про щось домовляється. Ібрагім з Матрахчі тривожаться, зокрема і через те, що Кадді погано відноситься до Ібрагіма.
Останній кадр: Рустем прощається із Міхрімах і з жалем проводжає її поглядом...
83 серія закінчилася милим прощанням Рустема з Міхрімах.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 19480 | Додав: Аня | Теги: 83 серія, 3 сезон, 83 серия | Рейтинг: 3.5/56