П`ятниця, 19.04.2024, 08:18
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 86 "Поява Лютфі-Паші"
20:58
СЕРІЯ 86 "Поява Лютфі-Паші"
86 серіяЧетверо катів виносять тіло Ібрагіма. Сулейман сидить на ліжку, склавши руки, і щось бормоче про Ібрагіма. Сюмбюль посеред ночі будить Гюррем і розповідає, що бачив мертвого Ібрагіма. Гюррем роззявила рота... Вона іде до султана (нафарбована і убрана), той продовжує сидіти...
Посеред ночі до Хатідже прибуває Байхан. Хатідже їй розповідає про зближення Шах з Гюррем. Хатідже зранку виходить на балкон, думаючи віршами, і бачить труну з Ібрагімом... Над ним стоїть заплаканий Матрахчі. Вона починає істерично кричати! Вдень Хатідже мчить до Сулеймана, той далі сидить. Вона запитує: Це ж не ти? Скажи, що ти не вбивав його..." Він мовчить, вона сама веде розмову з ним... Хатідже порівнює його з батьком. У султана відбирає мову.
Сулейман терміново збирає Диван, на який кличе усіх пашів.
Сулейман наказує Матрахчі поховати Ібрагіма, та поховати його так, щоб ніхто не знав, де його могила, навіть султан. Матрахчі (і ще кілька чоловіків) закопує могилу. Іде сильний дощ.
Хатідже в істериці іде до Гюррем. Гюррем приносить їй свої співчуття. Хатідже звинувачує її у смерті Ібрагіма і проклинає той день,коли вона з'явилася у палаці. Гюррем спокійно себе веде.  Хатідже клянеться, що не дасть їй більше життя.
На ринку радуються і протестувальники. Смерть Ібрагіма вони прикрашають своїми плітками. Паші перед Диваном намагаються встановити причину страти Ібрагіма. Це ж питання цікавить і посла Ла Форе, який довгий час шукав спільну мову з пашею, а тепер прийдеться її шукати з кимось іншим.
Сулейман веде Диван. Він скупо повідомляєЮ, що Ібрагім покинув цей світ і призначає візирем Аяза. У Гюррем тепер не має суперників. Вона каже Сюмбюлю, що попереджала Ібрагіма, що заспокоївся, і в решті-решт, хтось з них мав зникнути, і добре, що це не вона. Крім того султана викликає Рустема назад, а Лютфі призначено беєм.
Матрахчі розмовляє з якимось беєм. В розмові звучить питання помсти за смерть Ібрагіма.
Хатідже мариться Ібрагім, наче він прийшов, і каже, що її більше ніколи не покине. З цими думками вона вилазить на поручень балкону, звідки її знімає Шах. Шах (вперше) обіцяє помститися Гюррем за смерть Ібрагіма.
Гюррем розмовляє з Аязом. Вона просить його порекомендувати Сулейману Рустема помічником візира в Диван. Аяз опирається, начебто Рустем для цього має перескочити через посаду. Рутем, який саме прибув до палацу, повідомляє Сюмбюлю, що рівно рік назад, після страти Іскандера, Сулейман прокляв Ібрагіма, і пообіцяв йому таку ж смерть через рік. Аяз розмовляє з Рустемом і в загальному вони знайшли спільну мову. Аяз розмовляє з Сулейманом про Рустема, але їх перериває візит Мустафи. Мустафа цікавиться причиною страти Ібрагіма, але Сулейман уходить від відповіді. Той злиться, філософствує про пиху і зраду.
Нґяр приходить до Матрахчі. Той пояснює їй, що відправив їхню дочку в сім'ю Ібрагіма, бо Ніґяр знаходилася разом з Рустемом, але обіцяє і її з часом відправити до дочки. Матрахчі показує Ніґяр, де поховав Ібрагіма. Вони разом моляться на могилці.
Лютфі Паша повідомляє Шах про ситуацію з Рустемом. Та збирається все зробити, аби посадити на посаду візира свою людину (Лютфі). Шах розмовляє з Сулейманом про династію. Сулейман жаліється, що втратив Хатідже, як і Байхан. Шах мимоволі натякає, що хоче залишитися назавжди тут поруч із сестрою, а для цього потрібно дати важливу посаду її чоловікові у столиці.
Махідевран, Хатідже і Гюльфем щось планують. Махідевран нахвалює свою хатун, замишляють щось небезпечне. Але Хатідже не довіряє Шах, тому хоче вбити Гюррем сама.
Мустафа і Ташлиджали обговорюють ворогів Ібрагіма. Зокрема Аяза. Мустафа хвилюєтся, що ніякий паша не буде так прихильно ставитися до нього, як Ібрагім. До них заходять Міхрімах та Мехмет. Мехмет наодинці допитується у Мустафи причину страти Ібрагіма, але - нічого.
Шах та Бейхан не можуть визначитися, хто на чиїй стороні? Бейхан категорично виступає проти Гюррем. Гюррем повідомляє Шах, що скасувала всі урочистості через траур Хатідже, та спростовує свою причетність до страти Ібрагіма.
Сюмбюлю не подобається новий ага-амбал.
Хатідже допитується у Матрахчі, де могила Ібрагіма? Той не розповідає. Вона каже, що буде мститися за Ібрагіма.
Сулейман помічником візира призначає Лютфі Пашу. Рустем коситься. Всі переглядуються.
Махідевран зустрічається з Гюррем, звинувачує ту у нападі на Мустафу, смерті Ібрагіма, розповідає нову вагітність у дівчини Мустафи. Гюррем пояснює, що те, що відбувається зараз - це розплата за їхні гріхи.
Ніґяр розмовляє з Хатідже, зокрема про дочку. Вона боїться, що можуть не пошкодувати дочку. Хатідже не знає, де дочка. В цей час прийшли знищувати ідолів Ібрагіма, за наказом султана. Хатідже - категорично проти.
Гюррем намагається розвеселити Сулеймана, який сидить у справах, той не ведеться, і розповідає їй про призначення Лютфі та бажання Шах залишитися. Султана зразу прямує до Шах і неоднозначно натякає, що посада Лютфі надто небезпечна, мов, Ібрагім он сконав! "Не хвилюйся Гюррем. Лютфі зовсім не схожий на Ібрагіма. Бо його дружина - це Я. А я зовсім не схожа на Хатідже..."

"Аллах добре знає гріхи кожного. І це, що зараз коїться - це божа кара. Відплата за гріхи" - кінець 86 серії.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 25932 | Додав: Роксолана | Теги: 3 сезон, 86 серия, 86 серія | Рейтинг: 3.7/52