П`ятниця, 29.03.2024, 06:42
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 87 "Повернення Балібея і початок нової гри"
21:00
СЕРІЯ 87 "Повернення Балібея і початок нової гри"
87 серіяМалкочуглу гуляє лісом. Папі Римському повідомляють, що султан Сулейман задушив Ібрагіма. Папство готує пастку для Сулеймана, для цього їм знадобився Балібей. На нього нападають невідомі, але він перебиває їх.
Гюльфем привозить у палац Фахрі Хатун (Діану) і передає її у розпорядження Афіфе. Гюррем розуміє, що Шах переходить на сторону Хатідже.
Мустафа розмовляє з Айзом пашею про Ібргіма і досить зухвало пояснює тому, що таких візирів, як Ібрагім не буде.
До Хатідже завітала Шах. Махдевран просить Хатідже помиритися з Шах заради спільної боротьби проти Гюррем. Вони сидять втрьох і планують...
Фахрі Хатун приступає до роботи калфою і встигає дати ляпаса дівчині. Приходить Сюмбюль розбиратися. Гюррем наказує Сюмбюлю на вечір організувати гулянку.
Мустафа з Сулейманом розмовляють про похід. До них приєднується Мехмет. Мехмет  хоче в санжак. Йому обіцяють санжак після походу. Потім наодинці Мехмет звинувачує Мустафу у тому, що він відмовив султана від санжака.
Рустем наодинці допитується у Аяза, чому Володар не призначив того помічником візира. Аяз пояснює, що Сулейман вирішив, що Рустем недостойний цієї посади. Рустем жаліється Гюррем на Аяза та Лютфі Пашу. Крім того він попереджає Гюррем, що Лютфі сильніший Аяза, по черпає свою силу від Шах.
Махідевран забирає у Ташлиджали лист від Міхрімах. Махідевран теж забороняє йому бачитись з Машкою. Вона пропонує йому вибір: або він повертається в Манісу, або залишається тут.
Вечір. У гаремі танці. Зюмрюд-Ага киває Міхрімах. Натяк помічає Гюррем і попереджає, що більше Ях'я Ефенді не помилує. Міхрімах разом з Есмахан.
Матрахчі і Ташлиджали випивають у наливайці кожен зі своїм горем. Тут з'яляється Малкочуглу. Чоловіки обговорюють ротації в Дивані.
Шах дякує Сулейману за посаду Лютфі. Султан збирається виділити їм окремий палац, що відповідає їх статусу. Шах виходить. Султан залишається з Лютфі. Слуга Шах доповідає про гулянку в гаремі. Шах розуміє, що Гюррем хоче вивести її на конфлікт. Шах повертається і бере Сулеймана з собою, щоб провідати Джихангіра.
Хатідже дізнається про гульки і терміново вирушає в палац. Вона прибуває і влаштовує скандал. Гюррем називає безсовісною. А Міхрімах їй: "Слідкуй за словами!". Гюррем відсилає її у покої. Хатідже наказує розігнати гульки. Саме прибуває Сулейман. Всі замовкають. султан наказує Хатідже повернутися у свій і палац і каже, що сам дозволив гуляння.
Хатідже і Шах розбираються, як таке могло статися. Шах пояснює, що сама привела туди Сулеймана, аби він припинив це божевілля. Шах каже, що Гюррем роздавила усіх: Махідевран, валіде, Хатідже... Бейхан її підкалує: "Тому ти не зв'язуєшся з нею, боїшся, що і тебе роздавить?". Шах звинувачує сестер у занадтій емоційності і відсутності розумних дій.
Гюррем тет-а-тет жаліється Сулейману, що всі звинувачують її у смерті Ібрагіма. Султан каже, щоб не звертал уваги, Хатідже хоче свою неприязнь до Сулеймана винести на неї. Султан дозволив гуляння через те, щоб не було в гаремі трауру, бо, якби був траур, то могли вважати, що рішення Сулеймана - неправильне. Вони зрозуміли один одного.
Через небезпеку бути побаченими Міхрімах переносить зустріч з Ташлиджали на задню сторону саду. Він іде в похід, і вони мають попрощатися назавжди. Ташлиджали злякався. Міхрімах розчарована уходить. Вона плаче, її сльози бачить мати і допитується про причину. Вони говорять по душах. Махідевран хвалить Ташлиджали за відданість Мустафі.
Діана прибуває до Хатідже і доповідає, що втирається в довіру до Сюмбюля. У Діани завдання вбити Гюррем до сорока днів смерті Ібрагіма.
Ніґяр розмовляє з могилкою Ібрагіма. Її знаходить Шах і здогадується, що то могилка Ібрагіма. Шах налаштовує Ніґяр проти Гюррем. Шах залишається сама з могилкою і клянеться помститися за його кров.
Гюррем докоряє Аязу, що той не виконав домовленостей з першого дня. Вона наказує йому зробити все, щоб Рустем потрапив у раду Дивану. Згодом за рекомендацією Аяза Рустема Сулейман призначає Бейлербеєм Діярбакира (це крок на шляху до посади візира, якого не вистачило до цього).
Балібей прибув до Сулеймана з важливими новинами. Він розповідає про провокації з боку венеціанців чи то Папи Римського. А також повідомляє про підготовку замаху на Сулеймана. Султан не боїться, бо в нього є шахзаде Мустафа і Мехмет.
Мехмет розмовляє з Гюррем про те, що він не їде в санжак, і нібито цього хотіла Гюррем. Та переконує, що похід важливіший за санжак, що все, що вона робить - для його блага.
Рустем зустрівся з Матрахчі. Вони розмовляють не в найкращих тонах. В розмову втручається Балібей і забирає Матрахчі. Ввечері Матрахчі налаштовує Балібея на свою сторону.
Мустафа доповідає матері, що Рустема призначено бейлербеєм за рекмендацію Аяза, і підозрює, що Аяз теж працює на Гюррем. На вечірній нараді у колі Шах та Лютфі Мустафа з Махідевран радяться, як діяти у Дивані. Невідомою залишається сторона Малкочуглу.
Сулейман приходить до Кадді і жаліється, що не спить по ночах. Той філософтсвує.
Гюррем щиро дякує Сулейману за те, що він відмовив Мехмета від поїздки в санжак. Сулейман доручає Гюррем виділити для Шах палац.
87 серія закінчилася мирною розмовою Шах з Хатідже.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 23662 | Додав: Роксолана | Теги: 87 серія, 3 сезон, 87 серия | Рейтинг: 3.0/66