Четвер, 25.04.2024, 22:13
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 90 "Хатідже проти Шах"
15:42
СЕРІЯ 90 "Хатідже проти Шах"
90 серіяЗловили якогось папського провокатора. В османському таборі його тут же страчують. Селіма, який був на страті, знудило. Один солдат сміється з Селіма. Селім наказує покарати того, а Рустем сприяє цьому.
Сюмбюль допитується у Гюррем, що сталося. Гюльфем допитується у Шах. Гюррем розказує, що Шах хоче зайняти місце Хатідже і влаштувала провокацію для неї. Гюррем каже, що її врятувала лише довіра і кохання до султана, Мустафа Паша нічого не знав, Ніґяр - зрадниця, а Афіфе - совісна людина, але через це служить усім з династії. Шах думає, чи дізнається про ситуацію Сулейман. Шах і Гюльфем уже найбільші подруги. Махідевран переконує Хатідже, що Шах - відьма і треба триматися від неї подалі.
Мустафа і Ташлиджали обговорюють ситуацію на фронті. Мустафа вважає, що без Ібрагіма османи не переможуть, а Аяз - бездарний полководець.
Сулейман отримав якогось дивного листа.
До Хатідже приходить гадалка, яка каже, що бачить ту в безодні. Що комусь накинули петлю на шию (Ібрагіму). Про якусь хатун, яка молиться над труною.
Хатідже отримує листа і вражена - Шах поселилася у її палаці.
Шах зустрічається із Кадді. Вона цікавиться підтримкою свого благодійного фонду. Приходить Гюррем.  Шах зібрала речі Ібрагіма і збирається відправити їх Хатідже. Хатідже повертається у свій палац. Налаштовує до себе Мустафу.
Сулейману приходить лист від Хизира, в якому повідомляється, що венейфанці знищили кілька османських кораблів. Сулейман в ярості. Крім того немає французького флоту. Сулейман наказує направлятися на Венецію. Венеція мовчить. 
Балібею приходить лист від Міхрімах, в якому вона цікавиться його здоров'ям. Підступним чином цей лист читає і Рустем.
Хатідже прибуває до Гюррем. Гюррем уже якимось чином прив'язала до смерті Ібрагіма Шах. Нібито тій це досить вигідно. Хатідже заходить у свій палац. Там уже все змінено і переставлено. Шах саме в хамамі. Хатідже знаходить любовного листа Ібрагіму від Шах.
Хатідже в голос читає любовного листа Шах, а потім починає звинувачути її у заздрощах та підступності. Хатідже дає тиждень часу, щоб Шах покинула її палац. Та думає обернено. Хатідже уходить в гарем, де з Хатідже іде в підвал за своїми і Ібрагімовими речами. Там вона поринає у спогади. Туди приходить і Гюльфем. Хатідже наказує зібрати речі і перевести в свій палац.
Шах мчить до Гюррем. Вона звинувачує ту в тому, що намагається посварити її з сестрою. Любовний лист, виявляється, підробний. Шах вимагає припинити використовувати сестру, а Гюррем каже, що Шах хоче бути на місці Хатідже. Шах згадує Валіде, в покоях якої зараз Гюррем, кажучи, що Валіде правила і померла, як султана, а Гюррем прийшла і піде рабинею. При чому її статус "султани" недійсний, бо це кровний статус. Мерджан Ага звинувачує Фахрі в тому, що вона погано доносить на Гюррем, уже вдруге, ізза листа.
На полі бою Сулейману доповідають про ситуацію з Венецією, вони намагалися захопити місто Корфу, але Венеції хтось допомагає. Лютфі і Хизир оточують Корфу галерами. Папі Римському доповідають, що план спрацював, Венеції оголошено війну. Рустем поучає Аяза, що якщо вони не повернуться з перемогою. та їх кар'єрні перспективи досить бідні при тому, що Лютфі Паша уже показав себе достойним полководцем. Мехмет у розмові з Балібеєм жалкує за відсутністю Мустафи та Ібрагіма. Айязу Паші дорікають тим, що провалив союз з Венецією. Через 19 днів облоги Сулейман наказує повертатися в столицю.
Ніґяр приходить до Сюмбюля, нібито провідати Гюррем. Вони пліткують, Сюмбюль каже тій, що Шах була закохана в Ібрагіма, і це секретна інформація. Ніґяр згадує, як Шах молилася на могилі Ібрагіма. Фахрі і Мерджан щось "хімічать", кажучи, що Сюмбюля зараз відволікає Ніґяр. Гюррем тим часом у Шах, яка начебто вирішила переїхати. Гюррем каже, що виділила тій палац, а та - що не треба виділяти їй те, що і так по праву належить династії (тобто їй).
Мерджан приносить Назли-хатун ліки для дітей Гюррем. Коли вона відвертається, хапає її. В цей час з дітьми знаходиться Хатідже і Гюльфем. Міхрімах виходить. Гюльфем каже Хатідже, щоб та не сприймала Шах за ворога. Хатідже вважає, що вона вже відбула своє покарання і має право повернутися в палац. Фахріє щось затіває, відправляє кудись Ґюльсум Хатун. В цей час заходить Гюррем та Сюмбюль. В кімнаті щось незрозуміле. В цей час Мерджан доповідає Шах, що зробив все, як треба, хатун у темниці. Ніґяр приходить до Шах і розказує слова Сюмбюля, що це брехня. Шах каже, щоб не підлизувалася. До Назли в темницю приходить Шах і допитує про лист.
До Шах у свій палац приходить Хатідже. Шах і не збиралася покидати палац. Приводять Назли. Сюмбюль кричить Гюррем "біда". Назли розказує Хатідже, що лист підробний і написаний за наказом Гюррем, а підкинули його в скриню до приїзду Хатідже. Хатідже не знає, кому вірити. Шах її заспокоює. Шах просить залишитися у палаці Хатідже до повернення Володаря заради спільних інтересів.
Гюррем знаходить Назли повішеною. Ззаду підходить Хатідже і каже, що Гюреем лишила життя ще одну невинну дівчину. Вони обмінюються гадостями. Хатідже залишається в гаремі.
До Махідевран прибула венеціанська сіньйора Габріела. Вона жаліється, що її бізнес страждає через османських піратів. Крім того у суді каддії виносять несправделиві вироки. Такі ж скарги доносить до Мустафи Ташлиджали. Мустафа розслідує скарги, зокрема й Габріели. Тим часом Габріела цікавиться у Махідевран особистим життям гарему і Мустафи. Вони втрьох зустрілися. Здається, та давно поклала око на шахзаде.
Хатідже викликає в палац чаклунку Саліку-хатун. Для Гюррем приходить лист від Володаря. Прочитавши його вона дуже зраділа. Всі дівчата зібралися в очікуванні повернення Володаря. З ними і Хатідже. Міхрімах запитує у Балібея про лист, на який той не відповів. Він щось відповів. Увечері Гюррем розповідає Сулейману про качку із замахом на нього, про шахзаде Мустафу. Лютфі Паша хвалиться дружині своїми досягненнями і провалом Аяза. Сулейман викликає до себе Мустафу-Пашу для дачі пояснень. Балібей з Матрахчі зависають у барі. Там вони помічають Рустема. Поки Балібей утихомирював Матрахчі, Рустем сам підійшов провокувати їх. Брати Селім і Баязид і досі сваряться.
Сулейман викликає Шах "на килим". Султан злющий. Можливо, Гюррем та Мустафа-Паша щось наговорили Сулейману проти шахзаде Мустафи. Шах все спростовує. Гюррем і Шах зустрілися в коридорі. Гюррем розуміє, що Володар впевнений у невинності шахзаде Мустафи, але каплю недовіри, як і з Ібрагімом. Сулейман призначає Каддія в Диван.
Хатідже думає, як виманити Гюррем з палацу. Помітивши Міхрімах з Балібеєм, Хатідже щось задумала. Ніґяр розповідає Гюррем, що Міхрімах та Балібей поїхали у Мармуровий палац. Султана вирушає туди. Там вона зустрічає Хатідже. Сюмбюль, побачивши Міхрімах у палаці, розуміє про підставу. Хатідже розмовляє з султаною про страту Ібрагіма. Точніше розмовляє лише Хатідже. На Гюррем ззаду нападає чаклунка і усипляє її. Прокинулася султана уже в своєму ліжку під наглядом Сюмбюля і Фахрі. "Як я потрапила сюди?"
В кінці 90 серії до Махідевран прибула Габріелла, а Мустафа з Ташлиджали вирішують питання купців.

В кінці 90 серії до Махідевран прибула Габріелла, а Мустафа з Ташлиджали вирішують питання купців.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 26121 | Додав: Аня | Теги: 90 серия, 3 сезон, 90 серія | Рейтинг: 2.8/59