Четвер, 28.03.2024, 18:21
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 91 "Замах на Гюррем"
20:25
СЕРІЯ 91 "Замах на Гюррем"

91 серіяДо Гюррем повертається свідомість, але не пам'ять - вона розуміє, що знаходиться в своїх покоях, однак абсолютно не пам'ятає, як сюди потрапила. Сюмбюль трохи прояснює обстановку - він розповідає султані, що виявив її непритомну в Мармуровому палаці. Тим часом Шах, дізнавшись про події з Гюррем, допитується у Хатiдже, чи та не має стосунку до пригоди. Однак сестра все заперечує. Після розмови з Хатiдже, стурбована Шах наказує Мерджі наглядати за сестрою.

Міхрімах відвідує матір, а та розпитує її про те, де дівчина пропадала. Міхрімах в подиві розповідає матері, що гуляла в саду палацу. Раптово стан Гюррем погіршується - в деяких місцях її шкіра червоніє і починає свербіти. Султана негайно вимагає покликати лікаря і просить дочку залишити її одну, оскільки боїться, що зараза може передатися і їй. Але Міхрімах відмовляється йти. По палацу поширюються чутки про здоров'я султани - всі слуги і придворні вкрай стурбовані станом Гюррем. Тим часом Гюррем оглядає лікар - він приходить до висновку, що висипання на шкірі пов'язані з тим, що нервова система султанші виснажена до межі і наказує пацієнтці найсуворіший спокій у поєднанні із заспокійливими мазями для шкіри. Викликавши до себе своє найближче оточення, вона вимагає від нього тримати від усіх в найсуворішому секреті обставини її нездужання.

Тим часом султан відвідує суддю Ебу. Спочатку він розмовляє з його сином, а потім і з самим суддею. Сулейман все ще не може прийти в себе після смерті Ібрагіма. У надії знайти душевну рівновагу він звертається за допомогою до судді, однак все, чим суддя може допомогти Сулейману - це його молитви.

Шах султан не може повірити в непричетність сестри до пригоди з Гюррем - вона вимагає у Нігяр розповісти все, що їй відомо про справи Хатiдже, однак та запевняє, що знаходиться в точно такому ж невіданні. Однак Шах не єдина людина, яка цікавиться Нігяр - Сюмбюль також активно розшукує її по всьому палацу.

Рустем намагається з'ясувати розміри майна покійного Ібрагіма - єдине, що і так зрозуміло, так це, що Великий Візир був нечувано багатий. Тут до Рустема приходить євнух і ставить його до відома про стан Гюррем. Самій Гюррем, як і раніше, дуже погано. Вона бере з невідступної Міхрімах обіцянку не кидати без нагляду молодших братів у разі її смерті. У цей час в палац повертається Сулейман і Міхрімах тут же розповідає йому про хворобу матері. Побачивши те, в якому стані перебуває дружина, султан негайно посилає за суддею Ебу. Прибулий суддя проводить огляд султанші і, після хвилинних роздумів, наказує слугам якнайскоріше зібрати необхідні трави, щоб він зміг приготувати лікувальну мазь.

Рустема мучать підозри щодо ролі Нігяр в тому, що трапилося з Гюррем - вдома він вимагає від дружини розповісти йому, де вона була останнім часом. Хатiдже зустрічається з Діаною і наказує дівчині негайно повідомляти їй про всі зміни в стані Гюррем. Тим часом слуги збирають всі необхідні інгредієнти, і Ебу готує мазь. Після того, як ліки готові, суддя змащує їм все роздратовані ділянки шкіри Гюррем.

Лютфі ділиться з дружиною своєю радістю з приводу невдач Айяза на військовому поприщі - він сподівається, що незабаром пост Великого Візира перейде до нього. Однак усі думки Шах зайняті тим, що трапилося з Гюррем - під приводом сильної втоми вона відсилає чоловіка. Шах султан практично впевнена в тому, що в хворобі Гюррем винна Хатiдже, і це не може не засмучувати її.

Султан практично не відходить від ліжка дружини і, сам того не помітивши, засинає. Прокинувшись, він розуміє, що проспав всю ніч. Поглянувши на дружину, Сулейман бачить, що подразнення на її шкірі пройшло. Радості султана і Гюррем немає межі - здається, що найстрашніше залишилося позаду.

Тим часом, Сюмбюль, упевнений у причетності Нігяр до змови проти султанші, приводить її до Гюррем. Незважаючи на те, що Нігяр все заперечує, у Гюррем немає ні найменших сумнівів у її винності. У гніві вона віддає наказ втопити Нігяр в морі. Налякана таким поворотом, жінка розповідає, щопричина хвороби султанші - наведена на неї порча.

Ебу знову розмовляє з султаном про плачевний стан справ в Імперії - всюди процвітає злодійство і хабарництво. Суддя наполягає на тому, що необхідно негайно відновлювати законність, нехай і найжорстокішими засобами. Тим часом султанові доповідають про інтерес, який проявляє Рустем до багатства Ібрагіма.

Розгнівана Гюррем зустрічається з Хатiдже і вимагає у неї відповіді про інцидент, але сестру султана її нападки мало турбують. Після відходу султанші, вона викликає до себе Нігяр і дякує її за вдало зіграну роль - її брехню про чаклунство, як причини хвороби Гюррем, була проковтнута.

Мустафа все більше занурюється в розгляди з справами іноземних купців, і відомості, що відкриваються, подобаються йому все менше і менше. Першою жертвою його гніву став чиновник, який оформляє документацію венеціанців - за промахи в роботі він втрачає свою посаду. З доповіддю про останні військові успіхи Лютфі перед Мустафою виступає Капудан паша. Після доповіді Мустафа розмовляє з ним - вона обидва приходять до висновку, що на тлі успіхів Лютфі, шанси Айяза зберегти за собою посаду Великого Візира тануть з кожним днем.

До султана приходить Хатiдже і звинувачує брата в тому, що знищуючи речі Ібрагіма, він намагається стерти в пам'яті спогади про одного. У голові султана знову проносяться думки про померлого друга. Тим часом Сюмбюль перерив верх дном всі покої Гюррем, але так і не знайшов ні єдиного предмета, який хоч відділено нагадує чаклунський амулет.

В кінці 91 серії Нігяр розповіла Гюррем, що її зурочили.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 20743 | Додав: Аня | Теги: 3 сезон, 91 серия, 91 серія | Рейтинг: 4.2/39