Четвер, 25.04.2024, 12:00
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 93 (03.07.2013)
20:35
СЕРІЯ 93 (03.07.2013)

93 серіяАфіфе доглядає за Гюррем, чий стан так і не покращився. Тим часом всі гадають, куди могла подітися Хатiдже. У Гюррем же всі думки зайняті її хворобою - вона не може зрозуміти чому, незважаючи на всі зусилля лікарів, її хвороба не відступає. Їй здається, що тут не обійшлося без чаклунства і каже про це з Афіф. Та запевняє султаншу, що все буде добре і Ях'я обов'язково знайде ліки, які їй допоможуть.

Наближається вечір, а від Хатiдже досі ні слуху, ну духу. Не на жарт стривожена Шах приступає до активних пошуків сестри. Насамперед, вона викликає до себе Афіфе, проте тієї теж немає в палаці - вона в цей час розмовляє з сином і просить його докласти всіх зусиль, щоб допомогти Гюррем впоратися з хворобою. Дізнавшись про те, що Шах активно розшукує Хатiдже, Сюмбюль негайно доповідає про цьому Гюррем.

У покої Гюррем приходять Шах, і в ультимативному порядку просить її розповісти про те, куди поділася Хатiдже. Гюррем будує з себе саму невинність і покірним тоном повідомляє, що їй нічого не відомо про місцезнаходження Хатiдже, але вона готова надати будь-яку допомогу в її пошуках. Їх бесіду перериває появи султана. Шах султан тут же повідомляє братові, що їх сестра пропала, і ніхто не може сказати, де вона. Поранена Хатiдже тим часом лежить десь у лісі. Малкочоглу наказують розшукати сестру султана.

Тим часом Шах погрожує Гюррем, що та відповість, якщо з'ясується, що за пропажею Хатiдже стоїть вона. Султана розуміє всю небезпеку ситуації, що склалася і наказує євнухові тримати себе в руках, щоб випадково не видати себе і її. До Хатiдже повертається свідомість - з останніх сил вона намагається знайти дорогу з лісу. Тим часом в палаці Матракчі і Малкочоглу допитують євнуха і слуг, проте всі мовчать. Матракчі не сумнівається, що слуги щось приховують - разом з Балі-беєм він знову приступає до допиту прислуги.

Афіфе передає Гюррем ліки від свого сина. Розгнівана Шах лає Афіфе за те, що та відлучається їх палацу такий відповідальний момент. Афіфе віддає їй знайдене прикрасу Хатiдже. Сулейман тривожиться за Хатiдже.

Проходить ніч, вже розвиднілось, але від Хатiдже як і раніше немає ніяких звісток. Шах султан і Гюльфем по справжньому налякані, Гюррем вторить їм, удавано турбуючись про долю Хатiдже. Султан у черговий раз вимагає від Малкочоглу якнайскоріше розшукати сестру. Гюррем продовжує відбиватися від нападок на свою адресу. Суперечка перериває поява пораненої Хатiдже, яка тут же заявляє, що в її пропажу винна саме Гюррем. Міхрімах не може в це повірити, і продовжує захищати мати. Однак Хатiдже не відступає і вимагає від брата покарати Гюррем. У неї стається форменна істерика і до неї на допомогу тут же кидаються Гюльфем і Шах Султан. На адресу Гюррем сиплються прокляття.

Султан особисто відправляється до дружини і звинувачує її у викраденні Хатiдже. Однак Гюррем продовжує наполягати на своїй невинності, стверджуючи, що Хатiдже зовсім збожеволівши від горя - вона вірить, що це Гюррем винна у смерті Ібрагіма і всіма силами намагається їй за це помститися.

Під час допиту одна їх служниць зізнається, що проводжала Хатiдже до її палацу, але на півдорозі та відіслала їй геть. Малкочогли тут же відводить її до Сулеймана, де вона повторює свої свідчення.

Стає ясно, що Гюррем і цього разу вийде сухою з води. Хатiдже в нестямі від відчаю - вона не може зрозуміти, яким чином Гюррем це вдається. У її пам'яті спливають дні, коли всім палацом керувала її мати - тоді й подумати про щось подібне не можна було.

У Манісі Габріелла знову просить аудієнції у Мустафи. Вона розповідає йому про нову біду - її корабель був спалений. Мустафа негайно віддає наказ вирішити цю проблему.

Діана відсилає Махідевран лист, в якому просить її дозволити повернутися в Манісу. Отримавши відомості зі столиці, Махідевран негайно відправляється до сина. Заставши у нього Габріеллу, Махідевран не приховує свого невдоволення.

Хатiдже ніяк не може заспокоїтися. Покликавши з собою Шах, вона вказує їй на схованку, де заховано все золото Ібрагіма. Шах вмовляє сестру повернути багатство в казну, але Хатiдже каже, що не зробить цього - вона пустить це золото на те, щоб налаштувати всіх проти Гюррем.

Гюррем продовжує переконувати Сулеймана в тому, що Хатiдже абсолютно божевільна і являє небезпеку не тільки для самої Гюррем, але і для султана і їхніх дітей. Сулейман абсолютно пригнічений.

У Манісі вночі Мустафа приходить додому до Габріелли.

Гюррем вночі мучиться від страшних снів.

У бесіді з Малкочоглу Хатiдже зізнається у своєму прагненні знищити Гюррем. Вона каже, що султана тільки шкодить Сулейману і всій державі і закликає надати всю можливу допомогу в боротьбі проти неї.

Сулейман збирає Диван, на якому майже остаточно вирішує призначити Великим візиром Лютфі-пашу. Малкочоглу зустрічається з Есмахан в палаці Ібрагіма, але їх бесіду перериває Міхрімах. За всіма уважно дивиться Хатiдже.

У бесіді Міхрімах і Малкочоглу нарешті розуміють, хто насправді написав лист, який Міхрімах отримала від імені Малкочоглу. Дівчина показує Малкочоглу лист і той відразу розуміє, що написав його Рустем.

Діані все більше не по собі - вона втягнута в палацові ігри і знаходиться зразу між двох вогнів.

Ях'я читає над Гюррем сури з Корану, щоб відігнати від неї погані сни.

Суддя Ебу відправляє сина на навчання, однак той не хоче їхати.

Сюмбюль проводить обшук у кімнаті Саліхі і виявляє там багато цікавого.

Махідевран обідає з сином, вона зауважує, що Мустафа перебуває у піднесеному настрої.

Тим часом в будинок Габріелли навідується іноземець - сеньйор Бенетто. Він явно задоволений тим, як Габріеллі вдалося привернути до себе спадкоємця престолу Османської імперії. Але Габріелла присікає радісні промови гостя, заявивши, що її головної мети - звільнення брата - ще досягнуто.

У кімнаті Саліхі знаходять її тіло. Гюррем відразу ж починає підозрювати у злочині Діану і вимагає від тієї триматися від неї подалі.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 24601 | Додав: Аня | Теги: 93 серія, 3 сезон, 93 серия | Рейтинг: 3.5/51