Субота, 20.04.2024, 04:05
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 94 (04.07.2013)
20:50
СЕРІЯ 94 (04.07.2013)

94 серіяГюррем втрачає самоконтроль від страху - вона вважає Діану підісланою до неї вбивцею. Розмахуючи факелом, вона намагається відігнати Діану, яка, у свою чергу, всіляко намагається заспокоїти Гюррем.

Султана втрачає свідомість, у цей момент зреагував Сюмбюль - підхоплює її і разом зі служницями відносить Гюррем в її покої. Євнух вичитує прислугу за те, що не недостатньо уважно доглядають за своєю пані. Всі думки султани зайняті Діаною - вона впевнена, що її підіслали вороги, тому вона проганяє дівчину геть.

Тим часом сестри будують плани з підкупу придворних, здатних дискредитувати Гюррем. Хатідже і Шах довго сперечаються з приводу можливих кандидатур і, нарешті, зупиняються на Шахін-Азі.

Султан стежить за тим, як його сини під наглядом Матракчі і Малкочоглу грають у матрак. Захоплений цим видовищем, Сулейман вступає в гру разом з синами. У якийсь момент султану здається, що замість Матракчі проти нього б'ється Ібрагім. Ошелешений султан припиняє гру і швидко йде. Дивацтва його поведінки не залишаються непоміченими дітьми та придворними.

Хатідже і Шах Султан різко вичитують Шахіна-агу. Після цього він негайно відправляється в покої Гюррем, яка щойно закінчила молитися разом з придворними дамами. Шахін скаржиться Гюррем на Шах Султан і Хатідже, які загрожують йому великими неприємностями у разі, якщо він не піде у відставку. Вислухавши його, Султана каже, щоб він продовжував виконувати свої обов'язки, не звертаючи уваги на сестер.

Тим часом Рустем розмовляє з Малкочоглу. Він нагадує йому про випадок з Айбіге Хатун, але Балібей не ведеться на його хитрощі і, у свою чергу, заявляє, що жодного разу ні в чому не підвів правлячу династію, доказом чого служить те положення, яке він займає при дворі.

Міхрімах розповідає Есмахан про те, що лист, отриманий нею нібито від Малкочоглу, насправді виявилося підробкою. Підозрюючи, що за цим стоїть Есмахан, Міхрімах вимагає від двоюрідної сестри негайно у всьому зізнатися. Однак та з обуренням відкидає закиди кузини.

Діана з'являється за наказом Шах Султан. Та тут же повідомляє дівчину, що їй відомо про лист, яке Діана відправила Махідевран в Манісу. Потім Шах говорить дівчині, що тепер вона повинна підкорятися тільки їй. Діана, у свою чергу, розповідає про візит Шахіна до Гюррем і про їхню бесіду. Дізнавшись про те, що Шахін-ага таки наважився не послухатися їх наказу і, як і раніше, займає свою посаду, Шах Султан наказує остаточно з ним розібратися.

До Хатідже і Шах приходить Гюльфем і доповідає сестрам про самопідпал Гюррем. Сестри розуміють, що Діана робить зовсім не те, що вони від неї очікують і, тим самим, створює їм додаткові труднощі.

Тим часом Діана приходить до покоїв Гюррем і повністю відкривається перед нею. Вона розповідає про те, як потрапила в палац в Манісу, як стала служити Махідевран, а та передала її в служіння до Хатідже і Шах Султан. Вона відкриває Гюррем, що сестри спочатку послали її вбити султаншу, а після того як спроба замаху провалилася, зажадали, щоб вона за нею стежила. Сюмбюль в люті від того, як Діана всіх дурила, але Гюррем не поділяє його обурення - вона вважає, що Діана може бути їм корисною і їм слід надати їй допомогу.

У палаці вбивають Шахіна-агу. Малкочоглу допитує з цього приводу Діану. Мерджан-ага доповідає сестрам про те, що Шахін-ага, як і Джавера-ага, мертві. Тим не менш, Діана залишається в живих. І Хатідже, і Шах розуміють, що такий поворот подій їм не на руку - Діана цілком здатна видати їх плани Гюррем. Значить, їхніх ворогів додалося. Тим Часом Діана клянеться у вірності Гюррем.

Гюррем розпитує Діану про те, чи відомо їй чаклунстві, яке використовувала проти неї Хатідже. Новини про загибель Шахіна і про його можливих убивць доповідають Сулейману. Султан розуміє, що за смертю придворного можуть стояти його сестри.

У Манісі Мустафа і Ташлиджали наносять візит Габріеллі, там вони застають і похилого купця з Генуї. Бесіда заходить про необхідність рівних прав для іноземних купців - такий поворот злить Мустафу і він у гніві залишає будинок. Нагнавши його, Габріелла вибачається за поведінку свого співвітчизника. Тим часом в гаремі палацу Махідевран керує відбором претенденток на посаду майбутньої матері спадкоємця Мустафи.

Новина про те, що Мерджан Ага отримав посаду при дворі, не може не радувати Хатідже і Шах. Однак є одна обставина, яка заважає їм повною мірою насолодитися цим успіхом - зближення Малкочоглу з Міхрімах. Якщо Балі-бей відповість на почуття Міхрімах взаємністю, то донька Гюррем зможе зневажати їм, що перешкодить здійсненню планів сестер.

Шах зміцнюється в думці, що Хатідже змогла приховати все золото Ібрагіма. Незважаючи на прохання сестри, Хатідже відмовляється повертати золото покійного чоловіка. Шах боїться, що в тому випадку, якщо це проясниться, розплачуватися доведеться і їй, і Лютфі паші. Ніґяр сповіщає сестер, що пошуками золота тепер займається Аяз-паша. Гюррем підслуховує, як Аяз говорить, що за чутками у Манісі Мустафа платить золотом загонам яничарів. Аяс-паша позбавляє посади Касима-пашу, чим викликає невдоволення Лютфі.

Махідевран стурбована через часті зустрічі Мустафи з Габріеллою - вона ряє Ташлиджали за те, що той своєю бездіяльністю фактично потурає цим побаченням. Вона також висловлюється і самому Мустафі, але той відповідає, що це його справа і її воно не стосується. А на Габріеллу чинять тиск, вимагаючи, щоб вона вступила в близькість з спадкоємцем, інакше її сестрі буде погано. Нова мешканка гарему, Румейса, привертає до себе увагу Махідевран.

Рустем повідомляє Нягір про їх швидкий від'їзд - Аяз-паша вирішив відправитися на пошук зниклого золота Ібрагіма. Султана поспішає до чоловіка, з яким вона застає Рустема. Міхрімах в нетерпінні чекає відповіді від Балі-бея. Тим часом в палаці Хатідже на воза вантажать скрині набиті золотом. В цей момент до палацу наближаються султан у супроводі Рустема та охорони.

Сулейман в подиві від зустрічі зі своїми сестрами - він бачить у них зникле золото покійного Ібрагіма. Хатідже намагається вигородити Шах Султан, стверджуючи, що та була не в курсі її планів.

Раптово Шах перебиває сестру і заявляє, що все золото було зібрано за наказом Малкочоглу для відправки в палац. Ніби на підтвердження її слів підходить сам Балі-бей, що невимовно дивує і султана, і Рустема. Хатідже зла на сестру за те, що та всі влаштувала, не повідомивши нікого про свої плани. До її невдоволення приєднується і Лютфі, однак Шах присікає їх невдоволення, заявивши, що таким чином вона всіх врятувала.

Міхрімах читає листа з відповіддю від Балі-бея - воно невтішне, Малкочоглу пише, що не любить її. Засмучена Міхрімах просить двоюрідну сестру залишити її одну. Міхрімах знаходиться в пригніченому настрої і практично не залишає своїх кімнат. Помітивши тривалу відсутність кузини, Есмахан вирішує дізнатися як у неї справи і приходить в її покої. Там Міхрімах розповідає про причину свого поганого настрою - Балі-бей відмовив їй у коханні.

Гюррем з надією йде до чоловіка, однак те, що вона там дізнається, абсолютно її не радує - сумнівів більше немає - Малкочоглу грає на боці супротивника. Балі-бей ставить на місце Мерджема, нагадуючи, що той ще не досяг таких висот, щоб вести себе неналежним чином. Раптово з'явилася Гюррем іронічно нагадує, що все це в рівній мірі відноситься і до самого Малкочоглу.

Мустафа отримує лист від батька, в якому той дає йому вказівку внести ясність у справу Пірі-паші і покарати винних. Юнак негайно приступає до справи.

Ймовірність входження Балі-бея до Дивану викликає крайню стурбованість, як у Рустема, так і у Гюррем. Однак думки султани зайняті планами з усунення Мустафи - вона сподівається очорнити сина в очах батька за допомогою справи Іскандера.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 22841 | Додав: Аня | Теги: 3 сезон, 94 серия, 94 серія | Рейтинг: 3.3/28