П`ятниця, 29.03.2024, 14:57
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 95 (08.07.2013)
20:53
СЕРІЯ 95 (08.07.2013)

95 серія

Сулейман викликає до себе Шах - він відверто заявляє сестрі, що її версія подій з золотом не переконала його. Султан заявляє, що її спроби врятувати сестру марні. Шах розмовляє з Балі-беєм і цікавиться, як йдуть справи зі знайденим золотом Ібрагіма. Той відповідає, що все золото вже в сховищах султана.

Рустем розказує Айязу якими шляхами ввести його в Диван.

По поверненню в свій палац на Шах тут же накидається сестра з розпитуваннями про те, що думає Сулейман і які має намір щодо неї.

У мейхані погляд Рустема зупиняється на одній з дівчат - його увагу привертає прикраса на її шиї, точно така ж була у його сестри. Невже це вона? Рустем заговорює з дівчиною, а потім відводить її до себе додому. Дружина починає розпитувати його, як скоро він займе місце в Дивані.

Під час сімейного обіду Гюррем наводить Сулеймана на думку про те, що Мустафі потрібна допомога і для її надання можна відправити до нього Рустема.

Битва за звільнене місце в Дивані в самому розпалі - Шах не здається і намагається проштовхнути в диван свого кандидата, використовуючи вплив чоловіка.

На наступний ранок Сулейман відправляється в колишній палац Ібрагіма, щоб поговорити з сестрою. Під час розмови він ставить Хатідже до відома, що прийняв рішення видати її заміж.

Мустафа збирає свою гвардію, щоб розібратися з Пірі-пашею. Попрощавшись з Махідевран і сестрою, він поспішає відправитися в дорогу, проте в палаці стикається з Габріеллою.

Махідевран приховує своє роздратування від зустрічі з італійкою і з удаваною вдячністю приймає від неї в дар венеціанське дзеркало.

Рустем зустрічає Міхрімах і Есмахан, проте дівчата лише холодно вітають його і йдуть далі.

Султан розмовляє з Балі-беєм - він просить його уважніше стежити за його синами і всіляко їх навчати. Їх розмову перериває поява Есмахан і Міхрімах. Дівчата відправляються в сад, де бачать Мехмета. Міхрімах просить кузину залишити її наодинці з братом.

Тим часом Балі-бей тренує інших синів Сулеймана стріляти з лука. Мехмет незадоволений тим, як сестра веде себе і прямо говорить їй про це. Тут в саду з'являються Сулейман і Гюррем. Селім, який, на відміну від Баязида, ще не дуже влучно стріляє, відчуває страшну заздрість до його майстерності. Вибравши момент, він псує лук брата, що призводить до бійки між ними. Султан споглядає на це з явним невдоволенням. Перед тим як покинути сад, він суворо вичитує дружину за те, що та погано виховує його синів. Гюррем лає Баязида і каже, що він покараний.

Рустем прибуває в розташування Мустафи, однак спадкоємець явно не радий його появі. Рустем у свою чергу виявляє своє здивування від численності його гвардійців. Мустафа відповідає, що хоче не просто стратити Пірі-пашу, але спочатку добре його допитати, щоб точно з'ясувати всі обставини справи.

Султан зустрічає прибулого в Стамбул Хайреддіна і розпитує його про Мустафу і, особливо, про те, чому він почав давати золото своїм яничарам. Мустафа допитує Пірі-пашу і вимагає від нього розповісти, як він пов'язаний з ворогами престолу. Пірі-паша клянеться, що всі звинувачення на його адресу підроблені. Ці наклепи викликані тією заздрістю, що живить до нього Іскандер. Шахзаде дещо розгублений і намагається зрозуміти, як йому краще вчинити. Поет рекомендує зробити так, як сказав Сулейман і стратити Пірі-пашу.

До Шах приходить Ніґяр і розповідає їй чутки про її дочки - мовляв, Есмахан потайки ходить на побачення з Балі-беєм, і вже весь палац сміється над нею. Малкочоглу приходить у свої покої - там його вже чекає Міхрімах з твердим наміром показати, що вона вже доросла жінка. Але Малкочоглу відправляє її геть. Вислухавши Ніґяр, Шах відразу посилає за дочкою. Але та ні в чому не зізнається, заявляючи, що все це - брудні плітки, вона всього лише пару разів обмінялася з Балі-беєм кількома легкими фразами, між ними нічого немає і бути не може.

Султан викликає до себе Ебу і просить ознайомити його з проектом майбутнього комплексу Гюррем. Оглянувши виготовлений суддею макет будівель, він просить поставити його дружину до відома про початок будівельних робіт. Незважаючи на те, що в цілому проект вкрай сподобався Гюррем, вона все-таки наполягає на доопрацюванні декількох дрібних деталей.

Чутки про роман Есмахан з Балі-беєм досягають Міхрімах. Вона тут же просить привести до неї двоюрідну сестру. Есмахан розповідає кузині те ж, що і матері і скаржиться, що та відмовляється їй вірити. Однак, замість підтримки Міхрімах, вона наштовхується на її ворожість - кузина теж впевнена в її роман з Балі-беєм. Есмахан сердиться і йде з її покоїв.

Тим часом Мустафа перебуває в тяжких роздумах - Рустем наполягає на тому, що Пірі-пашу потрібно швидше стратити. Однак спадкоємець вважає, що потрібно все зважити і вислухати всі сторони конфлікту. Він наказує привести до нього Іскандера. Той, попередньо проінструктований Рустемом, заявляє про невинність. Після бесіди з Іскандером, Мустафа вичитує Рустема за те, що той занадто багато собі дозволяє. Несподівано поет стає на бік Рустема і просить Мустафу не зволікати з стратою.

Гюррем хвалиться проектом перед Афіфе, не забуваючи при цьому дізнатися у неї про те, як йдуть справи у Хатідже. Приходить Міхрімах, яка посвячує їх обох в чутки, що ходять по палацу.

Шах прямо запитує Балі-бея про його стосунки з Есмахан, але той клянеться, що все це брехня. Проте в голові у Шах вже народилася блискуча, як їй здається, ідея - вона ставить Малкочоглу до відома, що хоче укласти шлюб між ним та її дочкою. Малкочоглу спантеличений - ситуація вкрай складна і вийти з неї без втрат практично неможливо.

Тим часом Гюррем намагається з'ясувати у Афіфе, наскільки обґрунтовані чутки про Балі-бея і Есмахан. Міхрімах перебиває мати, заявляючи, що, звичайно ж, все це правда - мовляв, Шах Султан в цей самий час вже домовляється з Малкочоглу про його майбутнє весілля з Есмахан.

Мерджі застає Шекера в момент, коли той надається розгнузданим гулянням з жінками в одному з барів. Він застерігає Шекера від такої поведінки, і той змушений піти.

У Стамбул прибуває Хусрев-паша, протеже Лютфі. Головна тема обговорення на Дивані - загроза з Європи, де римський понтифік і імператор Карл готові об'єднати сили, щоб разом виступити проти Османів. Хайреддін говорить, що потрібно вдарити першими і якомога швидше відправитися до Європи.

Власноруч Мустафа відрубує голову Іскандеру. Там самим він порушує волю батька, залишивши в живих Пірі-пашу. Рустем не в силах стримати радість від того, що Мустафа, як йому здається, нарешті оступився. Він відправляє Гюррем термінове донесення.

За протекцією Лютфі Хусрев входить до складу Дивану. Гюррем всіма силами намагається розладнати шлюб Балі-бея і Есмахан. Хатидже сповіщають про те, що кандидатура її майбутнього чоловіка затверджена Сулейманом - ним стане Хусрев-паша.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 22340 | Додав: Аня | Теги: 95 серия, 3 сезон, 95 серія | Рейтинг: 3.8/28