П`ятниця, 19.04.2024, 23:46
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 96 "Вчинок Мустафи"
20:56
СЕРІЯ 96 "Вчинок Мустафи"

96 серія

Розгнівана Гюррем проганяє свою дочку, і змушує Малкочоглу пояснитися.

Рішення Сулеймана видати Хатiдже заміж за Хусрева не знаходить у неї розуміння - вона дуже зла і вимагає від Гюльфем передати це султанові.

Мустафа усвідомлює неоднозначність прийнятого ним рішення і вирішує  зустрітися з батьком, щоб усе обговорити.

Малкочоглу отримує наказ султана негайно послати перед ним. Матракчі наляканий - він підозрює, що Сулейману стала відома зустріч Малкочоглу з його донькою.

Гюррем застає Міхрімах за бесідою з дочкою Шах Султан. Та, задля більшого задоволення Міхрімах, розповідала їй про те, що Малкочоглу і вона всіляко уникають одруження. Малкочоглу зустрічається з султаном - на щастя мова заходить зовсім не про його стосунки з дочкою повелителя, Сулеймана турбує тривале мовчання Мустафи. Однак Балі-бей розвіює його побоювання, запевняючи, що спадкоємець є відмінним полководцем і скоро обов'язково дасть про себе знати.

Гюррем вичитує дочку і наказує їй негайно припинити свої стосунки з Малкочоглу. Однак Міхрімах нагадує матері про клятву, яку та дала їй, коли вона була дитиною.

Сулейман вислуховує Гюльфем - та запевняє, що Хатiдже швидше накладе на себе руки, ніж вийде заміж за Хусрева. Тим не менш, султан не вважає за потрібне змінювати своє рішення.

Шах Султан розмовляє з чоловіком - той вважає, що Сулейман абсолютно правий, видаючи Хатiдже заміж за Хусрева, вельми розумну і чесну людину. Однак Шах досі турбується про сестру. На її подив та раптово погоджується з наказом брата і дає свою згоду на заміжжя. Рішення султана залишити Хусрева при дворі засмучує Гюррем, адже вона планувала представити цю посаду вірному Рустему.

Міхрімах наказує доповідати їй про всі дії Малкочоглу.

Хусрев займає свій пост. Тим часом Сулейман отримує звістки від Мустафи і вони його аж ніяк не радують - Рустем пише, що спадкоємець порушив волю батька і поступив по своєму. Гюррем отримує аналогічне послання.

Хайреддін і Лютфі намагаються заспокоїти Сулеймана, доводячи, що напевно є вагома причина для такого вчинку Мустафи. Однак гнів султана непохитний - він клянеться, що Мустафі не жити в випадку, якщо його провина підтвердиться.

Шах Султан впадає в смуток, коли Лютфі розповідає їй останні новини від Мустафи, і навіть щасливе щебетання дочки не піднімає їй настрій.

У Манісі Габріелла приходить до Махідевран - від колишньої привітності останньої не залишилося і сліду. Мати спадкоємця прямо заявляє генуезкці, що їй недовго залишилося бути в гаремі - на роль коханих спадкоємця є і більш гідні кандидатки. Отримавши таку одповідь, італійка відправляється назад у гарем, проте по дорозі туди наштовхується на Румеісу.

Махідевран дізнається про вчинок сина - це звістка буквально ошелешує її. Позбавлена ​​всіх сил, вона відсилає прислугу геть і залишається наодинці зі своїми думками. У своєму палаці в Стамбулі, султан теж ретельно обмірковує вчинок Мустафи.

Сам Мустафа також цілком поглинений думками про свою долю - в його голові проносяться слова, сказані йому Ібрагімом. Вранці він отримує наказ батька негайно прибути до столиці, не зволікаючи ні хвилини, спадкоємець у супроводі Ташлиджали вирушає в дорогу.

Шах Султан намагається виправдати Мустафу, але гнів султана ще занадто сильний - він навіть не слухає її пояснення. Гюррем викликає до себе Айяза і дає тому наказ всіляко налаштовувати султана проти Мустафи.

І для Балі-бея, і для Матракчі ясно, як день, що за всіма цими новинами видно руку Рустема, а, отже, і Гюррем. Хатiдже поділяє їх стурбованість - вона в жаху від думки, що Мустафа може повторити долю її покійного чоловіка. Обидва чоловіки заспокоюють її і клянуться, що не допустять цього.

Все ще вкрай стурбована своїм можливим шлюбом з Балі-беєм, Есмахан вирішує відвідати свого кузена Мехмета. На її подив, Мехмет відмовляє її прийняти, пославшись на свою крайню зайнятість. Вона зауважує Міхрімах, яка уїдливо нагадує Есмахан, що та особа імператорської крові, а не наложниця з гарему, тому повинна пам'ятати про правила хорошого тону і не ломитися в покої спадкоємця без запрошення.

Махідевран знаходиться в повному невіданні про долю Мустафи - вона ревно молиться, просячи Всевишнього зглянутися і залишити юнакові життя. Габріелла, нарешті, дізнається про те, де знаходиться її сестра - венеціанський купець зізнається, що Лукреція стала однією з наложниць у гаремі Мустафи.

Римський понтифік не перестає думати про турків - сила Високої Порти зростає з кожним днем ​​і небезпека ісламізації Європи стає все реальнішою. Папа розуміє, що потрібно об'єднати всі християнські монархії, щоб зупинити експансію османів.

У султанському палаці першим Мустафу зустрічає Лютфі - він попереджає спадкоємця, щоб той був гранично обачний у своїх промовах, його батько вкрай розгніваний. Гюррем отримує від Сюмбюля звістку про приїзд Мустафи. Почувши це, Джихангір щиро радіє неочікуваному візиту брата.

На зустрічі з батьком Мустафа аргументовано доводить Сулейману факт зради Іскандера, що автоматично виправдовує Пірі-пашу. Батько пом'якшується - він задоволений розважливістю Мустафи, але нагадує тому, щоб у майбутньому він сповіщав батька про свої рішення і частіше звертався до нього за порадою, перш ніж їх приймати. Сулейман відчуває крайнє полегшення і радість про те, що наклепи не підтвердилися і Мустафа залишився вірний своєму батькові. Сестри султана і всі друзі Мустафи раді тому, що все так вдало вирішилося. На зустріч з Мустафою приходять його сестра і брати.

Зрозумівши, що її черговий задум з дискредитації Мустафи провалився, всіляко потурає похвалам чоловіка на адресу старшого сина.

Під час сімейного обіду Міхрімах продовжує відкрито насміхатися над Есмахан. Ці кпини відверто не подобаються Мехмету, але Есмахан і сама знає, як сильніше вколоти Міхрімах. Бесіду Гюррем і Шах Султан перериває появи Есмахан, яка заявляє, що більше не буде противитися своєму шлюбу з Балі-беєм. Ташлиджали розмовляє з Міхрімах - вона незвично зарозуміла з ним, коли поет знову говорить про свою любов до неї, вона холодно нагадує про своє походження й недоречності його поведінки.

Перед від'їздом Мустафи султан розповідає йому про те, що незабаром він планує почати нову військову кампанію. Раптово Мехмет перебиває батька і заявляє, що більше не має наміру бути на других ролях. Така поведінка Мехмета не радує Сулеймана.

Зустрівшись з Гюррем, Мустафа поводиться підкреслено ввічливо - обмінявшись привітаннями з дружиною батька, він холодно розкланюється.

Лютфі дізнається про згоду дочки на шлюб з Балі-беєм - збіг двох весіль, Есмахан і Малкочоглу і Хатiдже з Хусревом, в деякій мірі навіть тішить його. Хатiдже зустрічається зі своїм нареченим - той запевняє її, що не примушуватиме її до шлюбу, якщо вона сама того не хоче. Шах Султан просить брата благословити заміжжя її дочки. Сама Есмахан тим часом поспішати поділитися новиною про своє рішення з кузиною.

Гюррем зустрічається з суддею Ебу, вона розпитує його про хід будівництва.

Дізнавшись про те, що його знову не беруть на війну, Баязид сильно переймається.

Тим часом Малкочоглу доносить Сулейману останні дані розвідки про дії противника в Угорщині. Вислухавши доповідь Балі-бея, султан несподівано просить його затриматися. Посадивши його біля себе, Сулейман розповідає Малкочоглу про підготовлюваний шлюбі між ним і Есмахан. Однак перш ніж прийняти остаточне рішення, він би хотів почути чи бажає сам Балі-бей цього одруження. Дізнавшись про намір Есмахан вийти за Малкочоглу, Міхрімах влітає в покої батька, маючи намір умовити його заборонити цей шлюб. Зіткнувшись там з матір'ю, вона з полегшенням дізнається, що Малкочоглу відмовився від цього шлюбу, заявивши, що його серце належить іншій.

Повернувшись в Манісу, Мустафа шалено тішить цим свою матір. Але безсонні ночі, наповнені тяжкими думками про долю сина, не пройшли для Махідевран даром. Всіляко підтримуюча її в скрутну хвилину Румеіса теж не приховує свого щастя від повернення спадкоємця.

Вся рідні та близькі султана, за винятком Хатiдже, збираються разом, щоб попрощатися з ним перед його відходом на війну.

Міхрімах наважується запитати Балі-бея про його почуття до неї. На її подив і розчарування він холодно відповідає, що не відчуває до неї ніяких почуттів.

96 серія завершилася втечею Баязида в похід.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 21814 | Додав: Аня | Теги: 96 серия, 3 сезон, 96 серія | Рейтинг: 3.8/33