Вівторок, 23.04.2024, 19:17
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 97 "Перепетії з платнею в гаремі"
10:30
СЕРІЯ 97 "Перепетії з платнею в гаремі"

97 серія

Баязид приймає рішення послухатися батька і відправитися на війну інкогніто.

Між Рустемом і його дружиною спалахує сварка - Ніґяр помічає погляди, які він кидає на дочку султана і починає здогадуватися про його закоханість у Міхрімах.

Лютфі всіляко висловлює свою прихильність до Хусрева. Султан виступає в Угорщину, залишивши Мустафу правити столицею і імперією.

Габріелла проникає в палац, щоб зустрітися з сестрою - їй вже повідомили, хто саме з наложниць нею є. Але її плани перериває поява Махідевран.

Гюррем дивується, як вийшло так, що її син зміг зникнути з палацу. Не довго думаючи, вона наказує кинути всі сили на пошуки Баязида. У цей момент сам Баязид, переодягнувшись у яничара поспішає в ставку свого батька. Тим часом, пошуки Баязида ні до чого не приводять - Гюррем розгнівана марними спробами прислуги відшукати сина. Баязид на власному досвіді осягає всі труднощі військового походу. Стоячи в строю султанської гвардії, Баязид помічає свого брата Селіма.

Злякавшись свого божевільного вчинку, Міхрімах вирішує попросити Афіфе допомогти їй. На щастя Міхрімах, Есмахан не вмерла, але незрозуміло наскільки серйозні її ушкодження. Афіфе викликає лікаря, щоб той оглянув дівчину. Есмахан все ще не оговталася - Міхрімах не на жарт перелякана. Вона вирішує, що буде краще розповісти про всі Шах Султан. Гюррем у пошуках Баязида входить до покоїв Міхрімах і бачить там Есмахан без свідомості. Однак її голова занадто зайнята думками про зниклого сина, і вона не може думати більше ні про що.

Весь християнський світ Європи чекає наближення армії османського султана.

Мустафа у сумнівах щодо того, як йому слід вчинити з Габріеллою. Та вже встигла поговорити з Румеїсою і відкрити тій таємницю її походження.

Шах Султан вимагає, щоб їй сказали, що сталося з Есмахан. Тут дівчина приходить до тями. На щастя Міхрімах вона не розповідає матері й тітці про те, що відбулося насправді.

Таємницю пропажі Баязида розкриває Джихангір - він видає матері задуми брата, переодягнувшись яничаром відправитися на війну разом з батьком. Гюррем відчуває змішані почуття - полегшення від того, що Баязид живий і здоровий, і побоювання за його подальшу долю. Вона вимагає, щоб сина знайшли і якнайскоріше повернули в Стамбул. Селім звертає увагу на колотнечу між кількома яничарами. В одному з солдатів він з подивом пізнається Баязида.

Незважаючи на те, що Есмахан жодним чином не видала причетність Міхрімах до свого нездужання, і мати, і Хатiдже підозрюють, що донька Гюррем з цим якось пов'язана. Проте їх міркування з цього приводу перериваються появою Мерджема з новиною про зникнення Баязида.

Скориставшись можливістю, що представилася, Шах критикує Гюррем за брак уваги до дітей Сулеймана. Селім приводить молодшого брата до батька, де той умоляє Сулеймана дозволити йому залишитися у військах. Однак султан відхиляє всі доводи юнака і наказує йому негайно повернутися до матері в палац. Зустрівши сина, Гюррем вичитує його і вказує йому, що якщо той хоче, щоб його сприймали як дорослого чоловіка, то й вести він себе повинен відповідно.

Доглядаючи за донькою, Шах намагається розговорити її і вивідати, яка роль Міхрімах у цій справі. Однак Есмахан стійко тримається і не видає свою кузину. Точно так само і Гюррем намагається домогтися істини від Міхрімах, однак та теж ні в чому не зізнається. Незважаючи на запевнення дочки у Шах Султан не залишається жодних сумнівів у причетності племінниці. І Хатiдже, і Ніґяр підтримують її підозри, кажучи, що Міхрімах вся в матір - така ж підступна і хитра.

Мустафа приймає рішення остаточно розібратися з Габріеллою, і в супроводі поета відправляється до неї додому. Габріелла відкриває спадкоємцю всю правду - про те, що її головною метою було розшукати сестру, і вона її знайшла в його гаремі під ім'ям Румеїса. Італійка благає Мустафу дати дівчині свободу, проте розчарований і розгніваний юнак категорично їй відмовляє і вимагає, щоб вона негайно покинула країну. Пригнічений стан Румеїси кидається в очі Махідевран. Повернувшись від Габріелли Мустафа вимагає негайно привести до нього Румеїсу і розпитує наложницю про те, що їй відомо про її походження. Проте дівчина каже, що нічого про це не знає.

Гюррем разом дочкою в палаці Шах провідують Есмахан. Хатiдже всіляко показує своє невдоволення візитом тієї, але Шах вимагає від неї дотримуватися норм пристойності, хоча б зовні. Міхрімах розмовляє з кузиною, їх бесіда вносить остаточну ясність у їхні стосунки - ні про яку дружбу не може бути й мови.

Гюррем з головою занурюється в справи з будівництва. Вона знову намагається умовити Хатун продати її будинок. У пориві щирості вона ділиться з жінкою своїми бідами. Розчулена Хатун, нарешті, погоджується поступитися.

Серед наложниць в султанському гаремі зріє невдоволення з приводу затримки їх платнів. Стурбована Афіфе ставить до відома Гюррем і та звертається до наложниць із закликом бути стриманішими і спокійно почекати поки їм не виплатять належну суму. Після цього султана наказує євнухові негайно покликати Мерджема. Побоювання з приводу хвилювань в гаремі наростають з кожною хвилиною.

Увагу Кафи-ефенді привертає новий дервіш, що проповідує на стамбульському базарі. Він приймає рішення зав'язати з ним знайомство.

Мерджі в поспіху є до Гюррем і розповідає їй, що затримка в оплаті пов'язана з браком коштів - зараз війна і практично всі гроші йдуть на покриття витрат пов'язаних із нею. Гюррем намагається вирішити, що робити - направити на погашення боргів власні кошти не можна, так вони цілком вкладені в її будівництво. У бесіді з Гюррем Шах зауважує, що не можна залишати дівчат у гаремі без належної їм по законом оплати і пропонує вою допомогу у виплаті заборгованості. Однак Гюррем відкидає її пропозицію.

Сулеймана дратує затримка в русі армії - всьому виною болота, пройти через які такій величезній кількості людей просто неможливо. У той же час, щоб їх обійти потрібно багато часу. Лютфі згадує, що серед оточення Ібрагіма був якийсь військовий інженер. Сулейман наказує негайного його привести. Інженер, якого звуть Сінан, запевняє султана, що зможе побудувати переправу через болота трохи більше ніж за тиждень. Султан погоджується, однак нагадує, що Сінан відповідає головою у разі зриву термінів будівництва.

У пошуках засобів Гюррем звертається до єврейки на ім'я Ракель. Помітивши як єврейка покидає Гюррем, Ніґяр перехоплює її і відводить до Шах Султан. Та розпитує Ракель про предмет її бесіди з Гюррем і, дізнавшись тему розмови, цікавиться про яку суму йшлося. Після цього вона наказує жінці видати султані всі потрібні гроші. По гарему розноситься новина про швидку виплату грошей. При цьому підкреслюється, що заслуга ця цілком належить Гюррем.

97 серія завершилася вирішенням питання про платню в гаремі.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 18873 | Додав: Аня | Теги: 97 серія, 3 сезон, 97 серия | Рейтинг: 3.5/31