П`ятниця, 29.03.2024, 16:23
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 98 "Вкрадене золото для гарему"
10:32
СЕРІЯ 98 "Вкрадене золото для гарему"

98 серія

Мустафа, на чолі своїх військ, охороняє безпеку кордонів Османської імперії. У його ставку приїжджає Габріелла в останній спробі розучилити серце спадкоємця. У Манісі, Румеїсі наказують з'явитися в покої Махідевран - крім власне султани, дівчина застає там Мустафу і Габріеллу. Італійка розповідає Румеїсі, що її справжнє ім'я Лукреція, і вона її сестра. Однак наложниця відмовляється вірити в її слова. В якості останнього аргументу Габріелла вказує на те, що у них є родимі плями однакової форми в одних місцях тіла. Мустафа дозволяє Румеїсі піти з гарему, однак та, на диво всім, ідмовляється від цього і каже, що хоче залишитися в палаці.

При будівництві Сінан укладається в десять днів, після чого вся армія благополучно переходить через болота. Султан наказує видати інженеру премію. Тим часом противник виводить в море свою флотилію. У якості відповіді їм назустріч відправляється армада адмірала Хайреддіна.

Сюмбюль направляється до будинку Ракель, щоб отримати гроші для Гюррем. Шах Султан невідривно стежить за розвитком подій.

Несподівано в гаремі стає відомий текст листа Балі-бея до Міхрімах. Наложниці у відкриту сміються над дочкою султана і, природно, ці насмішки доходять до вух Міхрімах. Вона розуміє, що таким чином Есмахан мстить їй за побої.

На зворотному шляху від єврейки на Сюмбюля здійснюється напад - розбійники відбирають все золото. Стурбована затримкою євнуха, Гюррем починає підозрювати, що трапилося щось погане. У цей час з'являється побитий Сюмбюль і розповідає про все, що з ним сталося. У гаремі наростає невдоволення, наложниці близькі до бунту. Однак тут до палацу приходить Шах Султан і починає видавати всім платню зі своїх грошей. Гюррем розуміє, що сестра Сулеймана її обіграла.

Міхрімах являється в покої кузини і наїжджає на ту, що вона нібито оприлюднила лист Малкочоглу серед прислуги. Після цього вона заявляє, що вивернула справ так, як ніби б лист був написано зовсім не їй, а Есмахан. Есмахан проганяє сестру, але та наостанок погрожує, що зробить все, щоб її зганьбити.

Гюррем вимагає від Шах припинити втручатися в її справи в гаремі. Після цього султанша наказує наложницям віддати назад всі отримані ними гроші. Шах Султан каже, що все, що вона хотіла, це надати допомогу у вирішенні цієї важкої ситуації. Наложницям залишається тільки сподіватися, що належну їм платню буде виплачено.

У табір Сулейман прибув хан Криму, зі звісткою про те, що Рареш втік.

У військах султана назрівають проблеми з дисципліною - Малкочоглу розповідає Сулейману, що напередодні кілька солдатів попалися на крадіжці в місцевих селян. Щоб присікти подібні злочини султан наказує стратити солдатів, що провинился, перед лицем всього війська. Під час екзекуції погляди майже всіх солдатів і командирів прикуті до Селіма - чи зможе він спокійно дивитися на страту або знову проявить слабкість? Рустем всіляко намагається підбадьорити спадкоємця і розповідає про те, що до виду насильства нелегко звикнути відразу, проте з часом такі видовища перестають хвилювати. Селім звертається до Рустема за підтримкою - адже Сулейман бачить в юнакові тільки дитину і не сприймає його, як гідного продовжувача своєї справи. Рустем обіцяє спадкоємцю, що буде завжди його підтримувати.

Перед Гюррем в повний зріст постає проблема виплати грошей наложниць. Вона наказує єврейській лихварці з'явитися до неї в палац і ставить її до відома про зникнення грошей. Після цього допитується в неї, чи не проговорилася та  про позику. Але Ракель все заперечує і вказує на те, що найімовірніше витік був з найближчого оточення самої Гюррем. Але султана не вірить в це і просить у Ракель про нову позику. Та відмовляє, запевняючи, що у неї більше немає таких грошей.

Тим часом у гаремі назрівають заворушення, наложниці обурюються затримкою у виплаті платні. Найсуворішими заходами Діані вдається припинити ці виступи.

Ракель говорить Гюррем, що гроші їй можуть дати тільки венеціанці. Сюмбюль приходить в жах від такої пропозиції - адже Висока Порта веде з Венецією війну. Однак у Гюррем немає іншого виходу - їй залишається сподіватися тільки на те, що повернути борг вийде до повернення султана.

Хатiдже приходить до гадалки і просить допомогти їй відшукати місце поховання чоловіка. Однак стара каже, що не в силах виконати це прохання - відшукати могилу може лише сама Хатiдже. Єдина допомога, яку Хатiдже отримує від гадалки, це - молитва, прочитавши яку вона зможе побачити у сні могилу Ібрагіма.

Гюррем віддає наказ прийняти найсуворіші заходи відносно найактивніших  наложниць. Їй здається, що такі заходи зможуть присікти майбутні заворушення. За дорученням Шах Султан Ніґяр підкуповує одну з прислужниць, що б та всіма силами сіяла в гаремі смуту і підбурювала всіх до бунту.

У Мустафи нова турбота - почастішали напади піратів з Португалії на судна турецьких торговців. Так як практично весь флот задіяний у війні, кораблів на боротьбу з піратами катастрофічно не вистачає. Мустафа вважає, що цю проблему можна вирішити, почавши будівництво нової верфі. Поет застерігає його, радячи спочатку повідомити про це батька.

Смуток Аіше помічає Махідевран. Мустафа явно охолов до цієї наложниці і все рідше проводить з нею ночі. Махідевран розуміє, що синові потрібна нова фаворитка, здатна народити йому сина. Свої види на Мустафу має Румеїса, яка активно з ним фліртує.

Підкуплена Шах Султан служниця позбавляє життя одну з найактивніших підбурювачок в гаремі. Гюррем відмінно розуміє, чим може обернутися ця смерть для її репутації, тому віддає наказу провести максимально ретельне розслідування і якомога швидше встановити винного в цьому злочині.

Якщо ж слідчі дії не принесуть результату, тоді за вбивство відповідатимуть всі наложниці - їх всіх проженуть геть.

Хатiдже бачить сон, в якому їй відкривається, де знаходиться могила покійного чоловіка.

На ранок Сюмбюлю вдається розкрити злочин і вивести злочинницю на чисту воду. Гюррем ясно розуміє, що її обіграли, однак вважає, що ще може витягнути цю партію на свою користь. Незважаючи на протести обвинуваченої, вона наказує відправити її в глухе село і ретельно там охороняти. Таким чином, вона хоче, щоб її противники думали, що все йде за їхнім планом.

Коли до султана доставляють брата Рареша, Сулейман дарує йому титул князя Молдови. Тим часом Рустем перехоплює лист, в якому Мустафа просить батька дати дозвіл на будівництво верфі. Махідевран нагадує Мустафі, що будівництво кораблів без відома султана є тяжким злочином. Вона застерігає сина від необачних вчинків - адже Гюррем тільки й чекає будь-якої промашки, щоб дискредитувати в очах Сулеймана. Мустафа каже, що попросив у Сулеймана дозволу в листі, а що стосується Гюррем, то йому, нащадку Мехмета-Завойовника, негоже боятися, кого б то не було. Однак Махідевран продовжує благати його бути обачним і побоюватися підступності Гюррем. Юнак лише відмахується, запевняючи, що йому під силу впоратися жінкою. Махідевран говорить, що буде битися за свою дитину, нехай навіть ціною власного життя.

Міхрімах обговорює з матір'ю проблему з наложницями. Дівчина вважає, що за всім цим стоїть або Хатiдже або Шах Султан і цікавиться в матері, хто ж з них двох є її головним супротивником. Однак Гюррем заявляє, що найнебезпечніші її вороги - це спадкоємець Мустафа і його мати Махідевран.

Вона запевняє дочку, що у разі, якщо Мустафа забере престол, то ні їй, ні всім її братам не варто чекати нічого хорошого. Вражена Міхрімах дає матері клятву, що буде в усьому їй допомагати і ніколи її не залишить.

Гюррем викликає до себе представницю венеціанського купецтва і займає у неї потрібну суму, надавши натомість розписку. Цю зустріч бачить Мерджі.

Султан отримує послання від адмірала Рєїса - той пише, що розміри флоту противника вразили його, чисельність їх кораблів значно вище, ніж у турків. До того ж проти османів обернулася сама стихія - вітер дув у невигідному для них напрямку. Однак, продовжує в своєму листі Реїс, з допомогою Всевишнього і мужності османських моряків йому вдалося повністю розбити переважаючі сили противника.

98 серія завершилася перемогою Османського флоту під командуванням Хизира Паші.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 24421 | Додав: Аня | Теги: 3 сезон, 98 серія, 98 серия | Рейтинг: 3.2/62