П`ятниця, 26.04.2024, 00:27
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 99 (02.09.2013)
10:33
СЕРІЯ 99 (02.09.2013)

99 серія

Щоб мати можливість розплатитися за боргами венеціанцям, Гюррем продає садибу. Про це Ніґяр тут же розповідає Шах Султан. Сюмбюль говорить Гюррем про те, що султан може повернутися до столиці з дня на день, і вона наказує йому негайно віддати борг італійцям. Після сплати боргу султанша вимагає від лихварки негайно повернути розписку. Однак та відповідає, що папір вже в палаці - її вислали туди за наказом самої Гюррем. Розуміючи, хто за цим стоїть, Гюррем йде прямо до Шах Султан і наказує їй віддати вексель. Та і не думає нічого заперечувати. Навпаки, вона звинувачує Гюррем у відсутності патріотизму і мало не в зраді - як можна вести справи з ворогами султана і всієї імперії?! Вона каже, що інформує про все брата, а вже той нехай сам вирішує, як слід чинити зі зрадницею.

Суддя розповідає Сулейману про нового дервіша, який, перекручено тлумачачить сури з Священного писання, вносить сум'яття в уми простолюдинів. Сулейман віддає наказ про вигнання проповідника з Стамбула.

Румеіса підслуховує, як Махідевран дає начальниці гарему вказівку відібрати найпривабливіших наложниць для вечірнього святкування Мустафи.

На серці Ташлиджали неспокійно - будівництво нової верфі вже почалося, а між тим Сулейман так і не відповів на лист Мустафи.

Румеїса всіляко чепуриться і обманом потрапляє на вечірку Мустафи, сказавши Фідан, що її вибрала сама Махідевран. Там вона всіляко намагається звернути на себе увагу спадкоємця, і навіть, коли розкривається, що її ніхто не кликав, Махідевран не поспішає її проганяти - зайвих дівчат не буває. Незважаючи на всі зусилля Румеїси, вибір Мустафи падає на іншу наложницю.

Гюррем намагається зрозуміти, як вийти сухою з води. Вірна Діана пропонує не ускладнювати нічого, а просто-напросто відібрати розписку і в разі, якщо Шах Султан надумає чинити опір, вбити її.

Шах вирішує не зволікати і відправитися до султана. Про ї плани дізнається Гюррем, і та розуміє, кращої можливості повернути вексель може вже не представиться. По дорозі, Шах Султан і Гюльфем радіють тому, що Гюррем незабаром поплатиться за всі свої інтриги. Раптово їх екіпаж оточують озброєні вершники - вони наказують віддати їм вексель. Природно Шах відмовляється і тоді один з бандитів приставляє ніж до горла Гюльфем. Шах підчиняється їх вимогам.

Незважаючи на напад, Шах-таки вдається зустріти брата - вона розповідає йому про напад озброєних людей і про те, як їй погрожували. Сулейман в подиві, він не розуміє, навіщо сестрі знадобилася вирушати в дорогу і наражати на небезпеку своє життя. Вона пояснює, що в її руках була важливий доказ, який доводить зраду його дружини.

Сулейман зустрічається з сестрою і та розповідає йому про угоду між Гюррем і венеціанкою. Правдивість слів Шах підтверджує присутня тут же Гюльфем. Сулейман віддає Балібею наказ вирушати до столиці та під охороною привезти Гюррем в Едірне. Дізнавшись про задуми Шах, Гюррем несамовита від люті - вона віддає наказ негайно розшукати венеціанку. У цей момент в її покоях з'являється Малкочоглу.

Незважаючи на те, що Лютфі задоволений комбінацією, придуманою дружиною, він застерігає Шах від передчасної радості - скільки разів Гюррем вдавалося розжалобити Сулеймана своїми промовами і , тим самим, рятуватися від, здавалося б, неминучих неприємностей. Скориставшись присутністю Баліея в палаці, Міхрімах в черговий раз намагається викликати його на відверту розмову. Гюррем, у свою чергу, просить дочку стежити у її відсутність за братами, ті ж вказівки вона віддає і Сюмбюлю з Афіфе. Після цього, у супроводі Малкочоглу, султана вирушає в дорогу.

Хатідже дізнається від Ніґяр про від'їзд Гюррем. Але, навіть ці, здавалося б, радісні новини не можуть відволікти її від думок про могилу Ібрагіма. Вона буквально накидається на Ніґяр з розпитуваннями про місце поховання чоловіка, проте та клянеться, що нічого про це не знає. Ці слова, однак, не переконують Хатідже, і вона віддає слугам наказ шпигувати за Ніґяр і доповідати про всі її дії.

Тим часом у Манісі Мустафа продовжує займатися справами, пов'язаними з будівництвом нового флоту, хоча відповіді батька з цього приводу так і не надходило. Поетові випадає обов'язок розповісти на засіданні Дивану про віроломство корсиканців.

Аїша, незадоволена наміром Румеїси завоювати прихильність Мустафи, всіляко тероризує нахабну суперницю, пускаючи на її адресу уїдливі жарти і образи. До Мустафи приходить мати - Махідевран все ще хвилюється з приводу його затії з будівництвом нових кораблів, проте молода людина не бажає слухати і просить матір не лізти в чоловічі справи.

По приїзду в Едірне, Гюррем одразу прибуває до чоловіка. Дивлячись на ту впевненість, що випромінює її хода , Гюльфем висказує Шах Султан свою впевненість в тому, що Гюррем і в цей рах вдасться вийти сухою з води, зачарувавши Сулеймана. Однак її припущенням не судилося збутися - незважаючи на все красномовство дружини, султан бачить, що Шах Султан не обдурила його. Він наказує Гюррем залишитися в Едірне, що фактично означає висилання зі столиці.

Холодність батька стосовно матері не залишається непоміченою Селімом і Мехметом. Вони намагаються зрозуміти, що за цим стоїть, проте натикаються лише на формальні відмовки - Гюррем намагається все звести до свого раптового нездужання, запевняючи синів, що саме цієї є причиною її тимчасової затримки в Едірне. Не до кінця задоволені таким поясненням юнаки, тим не менш, за наказом батька готуються продовжити свій шлях до столиці. Разом з усіма до від'їзду в Стамбул готуються і Шах Султан з Гюльфем - новина про заслання Гюррем неабияк підняла настрій їм обом. Шах Султан не

може відмовити собі в задоволенні трохи познущатися над поваленою суперницею - вона всіляко вказує Гюррем, що та, нарешті, опинилася у тому становищі, якого вартує. Але Гюррем закликає суперницю не радіти завчасно, вона клянеться, що знайде спосіб, як повернутися в палац.

Відносини між Рустемом і Балібеєм, як і раніше, далекі від ідеальних - чоловіки ні в чому не можуть знайти спільну мову. Рустем отримує наказ якомога швидше розшукати венеціанську кредиторку.

По дорозі до столиці Шах Султан з подругами не можуть натішитися своєю перемогою , проте Ніґяр застерігає їх від передчасної радості і нагадує про Рустема, радить стежити за всіма його діями. Шах обіцяє, що не втратить пильності до тих пір, поки Гюррем не буде переможена остаточно.

Дізнавшись про заслання матері, Міхрімах просить у батька дозвіл відправитися до неї в Едiрне. Однак Сулейман відмовляє їй у цьому. Дівчина намагається з'ясувати у Малкочоглу причини немилості султана до Гюррем, однак той відповідає, що вони йому невідомі.

У бесіді з Шах Султан Ніґяр згадує про цікавість Хатідже могилою Ібрагіма. Шах закликає дівчину продовжувати зберігати мовчання з цього приводу.

Рустем збирається розпочати активний розшук венеціянки, коли йому передають прохання Шах Султан про зустріч. Під час розмови Шах пропонує Рустемові зрадити Гюррем і перейти на її бік, пропонуючи натомість багатство і вплив при дворі.

Тим часом султанові доповідають про раптову хворобу Мустафи Паші, і він негайно наказує відправити до нього свого лікаря.

99 серія завершилася критичним станом Мустафи-Паші.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 21122 | Додав: Роксолана | Теги: 3 сезон, 2 сентября, серия 98 | Рейтинг: 3.4/36