Четвер, 25.04.2024, 00:25
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Цікаві матеріали » Скандал у Туреччині після виходу першої серії "Величного століття"
10:11
Скандал у Туреччині після виходу першої серії "Величного століття"

Ієрархія в гаремі

У Туреччині трапився скандал в Туреччині після виходу першої серії серіалу «Величне століття». Канал StarTV засипали скаргами з проханнями припинити показ серіалу. У цій статті розповімо трохи докладніше про мітинги і протести пов'язаних з цими подіями, що так не сподобалося в серіалі людям?

Відразу після показу першої серії в Туреччині сотні турків вийшли на вулиці кількох міст, щоб продемонструвати свій протест до серіалу «Величне століття», десятки тисяч листів полетіли до телеканалу, що здійснює трансляцію серіалу.

Чому люди були незадоволені серіалом? Султан Сулейман є для турків культовою особистістю, він в увійшов в історію, як наймогутніший султан Османської імперії, який зробив величезний внесок у розвиток країни і її культурної спадщини. Людям не сподобалося, як представили султана в цьому серіалі, на думку телеглядачів його, спаплюжили і показали як розпусного чоловіка, який полюбляє випити і розважитися з жінками, що є неприпустимим для мусульман.

Один з мітингів відбувся біля будівлі Стар-ТБ. Деякі з учасників були одягнені в костюми яничар і виконували музику Османської імперії. У деяких районах Стамбула люди закидали яйцями рекламні плакати про серіал.

Попередню думку турків про серіал. «Султан Сулейман був справедливим і завжди дотримувався моральних принципів протягом усього свого життя. Коли нам представили його як любителя алкоголю та перелюбства, стало неприємно», повідомив «Рейтер» 55-річний Абдулла Демір, один з учасників акції. «Завдання цього серіалу - змусити людей повірити, що це нормально займатися сексом і пити».

Скарги у Верховну комітет радіо і телевізійного мовлення Туреччини. Початок показу відбувся 5 січня 2012 року. В цей же день почали надходити письмові скарги до Верховного комітету радіо і телевізійного мовлення Туреччини. У перші тижні після показу на серіал надійшло понад 75 000 листів з протестами. Всі вимоги в листах носили приблизно один характер: Заборонити вихід в ефір телевізійних програм аморального серіалу «Величне століття». Проте серіал вижив!

Представники неурядових організацій зібралися біля мавзолею султана Сулеймана Мечеть «Сулейманіє», де вони читали уривки з Корану.

Категорія: Цікаві матеріали | Переглядів: 2385 | Додав: meri7837 | Теги: Туреччина, протести | Рейтинг: 0.0/0