Вівторок, 23.04.2024, 22:37
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Цікаві матеріали » Смерть Ібрагіма Паші
10:11
Смерть Ібрагіма Паші

Смерть Ібрагіма Паші

Паргали помер 486 років тому, але від чого все-таки він загинув ще точаться суперечки ...

Мустафа Учар Алтунташ (турецький журналіст):

Новий фрагмент «Величного Століття» приніс з собою нові ідеї для суперечок. Дискусія між Султаном Сулейманом і Ебу-Сууд-ефенді про раптову смерть Ібрагіма Паші ввів всіх в роздуми. 100 років тому в Америці була опублікована книга Доктора Хестер Дональдсон Джексон про смерть Ібрагіма Паші. Причина смерті Паргали в цій книзі була озвучена так:

«5 березня 1536 року Ібрагім Паша прибув на вечерю в Стамбульський палац щоб провести час з Повелителем Султаном Сулейманом. На ранок наступного дня тіло Ібрагіма було знайдено зі слідами насильницької задушливої ​​смерті. Його чорний скакун повіз його тіло додому. Ібрагім Паша без усіляких почестей був похований в Галаті.

Ібрагім Паша все своє життя підтримував християнство, це згубило його репутацію. Після бою в Багдаді, йому піднесли в подарунок свешеннимі книгу мусульман Коран, на що він відповів: «Чому ти це мені підносиш, я і так володію всіма хорошими книгами, мені це ні до чого...» - такими словами він не прийняв цей подарунок. Звичайно, цей вчинок не був оціненим Османським народом.

Професор Доктор Туфан Гюндюз:
«У зв'язку з його смертю найважливішим слухом було те, що Султан Сулейман пообіцяв не вбивати Ібрагіма. Нібито Кануні Сулейман дав своє слово, але все-таки хотів його покарати, не порушивши свого слова. Як це зробити Сулейман вирішив запитати поради у Ебу-Сууд-Ефенді. Ебу-Ефенді поміркувавши, запропонував Султану Сулейману такий вихід: «Ти не порушиш свого слова тільки в тому випадку коли це станеться в той час коли ти будиш спати. Тільки так можна вбити Ібрагіма Пашу, не маючи ніякого відношення до його смерті».

Професор Доктор Ферідун Емеджен:
«Зі смертю Ібрагіма Паші пов'язано багато чуток. Чи буде правильно пов'язати його смерть з думками Ебу-Сууд-Ефенді. Ібрагім Паша став жертвою свого гніву. Паргали припідніс себе, поставив себе на місце падишаха. І це привело його до смерті.»

 

Категорія: Цікаві матеріали | Переглядів: 6252 | Додав: meri7837 | Теги: факти, неточності, ібрагім | Рейтинг: 4.8/5