Субота, 20.04.2024, 03:56
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Цікаві матеріали » Життя гарему. Турецький погляд
19:39
Життя гарему. Турецький погляд

Москвичка Яна Бай-Лилик - дружина турка і студентка стамбульського університету - вивчила документи, що збереглися з гарему одного з турецьких султанів. Ось як виглядає життя султанських наложниць в цих джерелах.

В гарем султана потрапляли далеко не випадкові дівчата. Мова не йшла про полонянок (як це люблять показувати у фільмах) або дівчат з вулиці. Існував план, відповідно до якого підбиралася потрібна кількість брюнеток і блондинок.

Найбільше турецькі султани цінували стегна і талію. Ідеальне співвідношення талія/стегна - 2/3, практично сучасні 90-60-90. А ось груди були не особливо важливі, також як і зріст дівчини.

У всі часи цінувалася стрункість, і робилося все, щоб підтримувати її природним шляхом. У гаремі було кілька сотень кімнат, а також великий парк. Дівчатам не гоже було їздити в кареті, вони ходили пішки: і для фігури корисно, і є на що витратити час.

Популярним заняттям були "догонялки": одна з дівчат тікала, тримаючи в руці хустку, а решта намагалися її наздогнати. Та, якої вдавалося вихопити хустку, в якості нагороди отримувала масаж і хамам. Саме нагороди, так як 500-700 жінок, які проживають в гаремі, не могли отримати масаж і лазню за своїм бажанням. Таких же косметичних "почестей" удостоювалася дівчина, яка мала провести ніч з султаном, але це і зрозуміло.

Дівчата вивчали різні танці. Додаткове навантаження забезпечували масивні прикраси на зап'ястях і щиколотках, плоди гранатів, які наложниці тримали в руках...

У гаремі існувало кілька басейнів, де наложниці могли плавати, а також виконувати різні вправи у воді. Часто султан спостерігав за дівчатами біля басейну і вибирав собі пару на ніч.

Щоб дівчата зберігали хорошу фігуру, особлива увага приділялася харчуванню. Наложниці могли їсти до семи разів на день, але разова порція не могла перевищувати 250 грам.

Меню включало багато фруктів і овочів, морепродукти, супи, обов'язковий айран вранці натщесерце та ввечері перед сном. Наложниць султана, на відміну від інших турецьких жінок, дозволялося пити каву.

Солодощі наложниця могла отримати тільки до полудня після ночі у султана. Оскільки кожна конкретна дівчина потрапляла до султана вкрай рідко, багато роками не бачили тістечок і цукерок.

Категорія: Цікаві матеріали | Переглядів: 3344 | Додав: meri7837 | Теги: історія, гарем, традиції | Рейтинг: 3.7/14